Ötvös Tibor

2 méter hely kell a Kinectnek

A Kinect bemutatása óta megy a poénkodás, hogy vajon mekkora helyre lesz szüksége a Microsoft vezérlőjének ahhoz, hogy teljes testünket beolvassa.

Az Amazon.com a mai napon beindította a Kinect előrendelési akcióját és ezen alkalomból röviden ismertette a gép specifikációit is. Eszerint aki az egykori Natallal szeretne játszani, annak "bármely X360 konzolra, egy Kinect irányítóra, egy Kinect játékra és hat lábnyi szabad helyre van szüksége a tévé és a játékos között".

A hat láb az durván 2 méter, ami alapvetően kevesebb, mint amiről az első jóslatok szóltak (akadtak 6-10 méteres tippek is). Mindenesetre a Microsoft honlapján 4 láb van meghatározva (ez kb. 125 centi), de a 2 méter sem több mint amennyit a Wii vagy feltehetően a Move igényel.

Az azonban biztos, hogy csak állva és ülve érzékel minket a gép, fekve csak a kifejezetten erre készített programok lesznek majd irányíthatók (például a különböző edzőprogramok vagy a Microsoft által felvetett szexjátékok).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • globint #4
    Nekem a fekve-játék jönne be, de az nagyon!
  • xido #3
    Mivel nincs játékban funkciója a helyben topogásnak,lehet a lábemelés egyben a menetelés lesz..tempója diktálja a sebességet..
  • gneoka #2
    CSak az a kérdés hogy mész előre? vagy váltasz fegyvert? célzol? lősz?

    Nekem nagyon bejön a kinekt mert az utóbbi évek legnagyobb innovációja (nem csak lemásolta a wii-t) de szerintem az xbox kontroller kiegészítőjeként fog funkcionálni
  • Jagdgeschwader #1
    Pedig milyen jó buli lenne mondjuk a Force Unleashed-et tolni Kinecten! Vagy a MF 2-őt...