Ötvös Tibor

Bukás a Singularity is

Az Activision elég csalódott lehet, hiszen a kiadó az utóbbi időkben a Call of Duty sorozaton, a LEGO aktuális részén illetve a különböző Hero-részeken kívül egyetlen játékával sem tudott sikert elérni.

A How to train your Dragon, a Shrek Forever After és a Blur is csúnyán az elvárások alatt teljesítettek és sajnos újabb, önmagában remeknek mondható játék kapcsán merült fel az esetleges bukás lehetősége. Jelen esetben az általunk is kielemzett Singularity eladásai alakulnak siralmasan. Az időmanipulálós FPS közel egy hónapja jelent meg, de eddig összesen 90 ezer darabot sikerült eladni belőle.



Összehasonlításképpen az ugyancsak Activision által kiadott Transformers: War for Cybertront említeném meg, mely szintén csúnyán leszerepelt, de még így is 350 ezer darab kelt el belőle. Mondjuk tegyük hozzá, hogy ez a szám a konzolos eladásokból jön össze, a legtöbb oldalon azt írják, hogy PC-re egy darabot sem vásároltak. Mondjuk ez biztosan nem igaz.

Mindenesetre a Raven Software zsinórban másodszor bukik meg (a Wolfensteinből 800 ezer darab talált gazdára) és épp ezért nem meglepő, hogy a fejlesztők jelen pillanatban nem dolgoznak semmilyen új projekten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ry0K3N #25
    Igen akkor fogsz pofára esni de nagyon :) És már megint ez a leáldozott duma, nincs valami új amit kitaláklnátok de már komolyan? Évek óta meg ez az ész nélküli fröcsögés
  • CybeRick #24
    StarCraft2 fogyni fog, mert van elég fan aki megveszi. Én is megveszem, még ha nem is az első hullámban, mert az anyagilag megterhelő lenne. Várok 1-2 hónapot.
    Singularity - annyira nem jó hogy folytassák. És nem hiszem hogy csupán a warez miatt van halálra ítélve.
    Konzol - jó reggelt!!!! Ott is van már warez. Legalábbis xbox 360-ra, wii-re rengeteg játék elérhető.
    Ismertem olyan PS2 tulajt akinek a konzoljában még talán sosem volt eredeti lemez.
    A többiről meg lentebb már írtam.
  • vg #23
    A stílus maga az ember! Pár nap, vagyis inkább egy-két hónap és kiderül, hogy mennyire is jó csak PC-re kiadni játékot(Starcraft 2). Ha az bukik(márpedig bukni fog, mert az emberek nem vesznek meg egy játékot háromszor), az egész PC társadalmat olyan mélyre fogja taszítani onnan ahol jelenleg van, hogy brutálisan fogsz sírni, sok sok éven keresztül, majd végül te is egy "téged idézve" - Fasz konzolos - leszel, mert más nem lesz. Legalábbis új játékok szempontjából. Ha pedig extra siker lesz, akkor nyilván a többi kiadó is megtáltosodik. Szóval menjél és vegyed, ha akarsz még PC-n játszani a jövőben.
  • A1274815 #22
    "Külföldön ez nem annyira menő mint itthon, tudod?"

    Külföldön, illetve nyugaton nem annyíra warezolnak. Hahahihi!

    Csak kár, hogy nem igaz. Ha leszedek nagyritkán egy valamit kipróbálásra, 90%-a a peereknek az USA-ból van általában, de akad bőven UK-ból, Izraelből, Ausztráliából, Németországból meg Japánból is.
    Valamint kik is üzemeltetik a piratebay-t? Óh, csak nem a svédek?

    Tessék abba hagyni azt a hülyeséget, hogy mi vagyunk a nagy bűnős nemzet, aki folyton sírnak, meg warezolnak!
  • TommyGun #21
    Ember húzd már ki a fejed a Microsoft/Nintendo/Sony seggedből és olvasd el mit írtam és értelmezd...nem lopott hú de büszke vagyok hogy a játékok 70%-a silány és meg kell vennem hogy kiderüljön valóban megéri e az árát...boldogok vagyunk köszönjük neked hogy felnyitottad a szemünket.
  • kissssss #20
    a trollkodás látom neked is jól megy.

    most így jobban vissza gondolva a múltba már öt vagy hat évvel ezelőtt is azt mondták még néhány év és a pc-nek befellegzik.
    most meg tessék még mindig itt van le ragadva a sok droid hogy MÉG NÉHÁNY ÉV ÉS KAMPEC A PC-nek! ahhoz képest Valve Activision|Blizzard EA/Bioware Rockstar stb stb... még mindig jól el vannak az egyedi és minőségi játékaiknak köszönhetően(Starcraft.hl1.Kotor)

    az a nagy helyzet itt hogy a pc platformra is megpróbálták(próbálják) rá erőszakolni ezt a szutyok zsákbamacska rendszert (dlc hegyek nincs demó xboxlive stb..)
    mint konzolon ott sikerült itt nem fog, warez pista inkább le tölti és megnézi miért fog el menni a boltba mint hogy megint átbasszák a palánkon a cod-al nfs-el sims-el meg még isten tudja már hány jó játékot basztak szét.

    na és pont ez jön kapóra májkrémszoft(félig meddig jogosan) bácsinak és társainak mert így legalább a drágalátos szeretet média is máson csámcsoghat.

    egyszer látnék már én itt az sg egy cikket hogy Bill Gates apánk vajon hanyadik szöget veri a pc koporsójába drágalátos konzoljának köszönhetően.

    áhh mindegy.
  • Loverman #19
    Talán azért lehet jobb annak a pár konzolosnak a szája íze mert legalább nem loptak. Külföldön ez nem annyira menő mint itthon, tudod? http://fuckyeahgirlsplayingvideogames.tumblr.com/ ezen a tumblr oldalon gamer csajokról vannak képek, nézd meg hánynál mennyi eredeti játék van. Az meg hogy szerinted szar valami nem nagyon lep meg. Átlagos netes fikázó troll vagy akinek minden szar. Senki se vegyen játékokat és aztán végül nem fognak csinálni játékokat egyáltalán, csak konzolra. és akkor majd örülhetsz és fújolhatsz a sok "konzolbaromra"
  • CybeRick #18
    nekem pl nem jött be. Pedig majdnem meg is vettem. Jellemzően ami bejövős játék számomra azt meg is veszem (pl: Bioshock :)). Mostanában steamen keresztül, mert lassan ott tartunk hogy elérhető árak is vannak. Különben akinek meg van pénze 100-200.000-es gépre, az vegye csak meg a játékot is hozzá. Szegény kiadók éhen halnak a pénzünk nélkül, vagy mi. Aztán meg sír a szája a júzernek ha nem fejlesztenek új játékokat. Azért elismerem, warezon beszerzett verzió alapján szoktam a vásárlás mellett dönteni, vagy ellene.
    TommyGun - osztom a véleményed.
  • TommyGun #17
    Ne is haragudj de mi az hogy jól látja te szerencsétlen mert PC-n csak warez van ? És Szerinted mennyivel jobb annak a 90 ezer konzolos fasznak a szája íze aki megvette 15 ezerért - mert ugye konzolra nem 8-10 rongy egy játék mint PC-re - és egy rakás szar a játék ? Tehát mivel nem nagyon lehet warezolni konzolon ergo nem lehet megnézni hogy megéri e a pénzét a dolog. Magyarul elolvasod mit írnak róla esetleg 1-2 videjó és -> bótba beséta megvesz és kiderült hogy egy fos -> dejó konzolosnak lenni mi ? Nem csoda ha nem akarnak PC platformra játékot a kiadók többsége mert így a sok konzolbrika fasznak - mint akár te is lehetnél - el lehet adni a szutykot is....Érdekes a Blizzardnak miért nincs szüksége a Konzol piacra ? És most hagyjuk a WoW-ot....vagy a BioWare-nek miért éri meg kiadni mindent PC-re ? Sőt mostmár ugye egy időben jön minden BioWare játék konzolra és PC-re is (ME1 fél év késéssel jött vagy még többetl most DA:O és ME2 is egy időben jelent meg és a DA:O2 is egy időben jön minden platformra)....megmondom, mert a minőségi cuccot leszeded megnézed és megveszed ember ha PC-s vagy, aki esetleg leszedi de nem veszi meg azoknak a többsége akkor sem venné meg mert nem jutna rá pénz, viszont így is ha csak letöltöd csettint ez az ember is hogy ezek a fiúk mit alkottak és ha teheti a következőt meg fogja venni vagy megvárja míg nem 10k lesz a cucc hanem 2k....mert ha vki jót csinál akkor azt a többség értékeli és mivel a BioWare faszentos DLC-ket is csinál a játékaihoz nem csak kiadja és leszarja így nekik van PC eladásuk is nem úgy mint a szutykoknak.
  • vg #16
    Hát öregem, a géped után mást nem is vártam... :D