Ötvös Tibor

PC-re is jön a Heavy Rain?

Érdekes játék lett a Heavy Rain. Sokak számára nem több mint egy interaktív film, melynek történéseibe néhol beavatkozhatunk, míg mások számára - és ők vannak többen - a kalandjátékok új irányát mutatja meg a Quantic Dream programja.

Mindenesetre a PS3-exkluzív anyag milliós siker lett, számos díjat söpört be és a jelek szerint elképzelhető, hogy a PC-sek is megkapják a saját változatukat. Legalábbis erre utalhat az a felsorolás, melyben az Nvidia a PhysX motort használó játékokat összegzi.



A felsorolásban jól látható, hogy a Heavy Rain mellett platformként a PC van feltüntetve. Rögtön hozzátennénk, hogy a listán nem csak a már elkészült játékokat sorolják fel, hanem a már bejelentett, de még kidolgozás alatt álló alkotásokat is (így szerepelhet rajta többek között a Mafia II is).

A dolog egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen a Heavy Rain alapból számítógépre készült, de a Sony miatt végül a PhsyX motort a Havok váltotta fel és PS3 exkluzív lett. Elképzelhető, hogy csak ideiglenesen? Mindenesetre a Quantic Dream nem reagált a honlapon található bejegyzésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #20
    Az lehet, csak az benne a pláne, hogy amíg az egyik hardveres, addig a másik a CPUtól (és így az AItól és az egyéb játékmechanizmusoktól) veszi el a számítási teljesítményt. Egyébként én úgy látom, hogy a Havoc inkább a "makro" fizikát tolja, addig a PhisX meg az apró részecskékkel akar villantani.

    Azért nem szopnám le magam a Havoctól sem, az, hogy van maximális zuhanási sebesség, az valami eszméletlenül kibaszott gagyi.
    Valószínűleg egyébként ez azért van, mert a nagy sebességű ütközésekkel nem tud a motor mit kezdeni. Még mindig nincsenek "kemény" ütközések, még mindig az van, hogy egymásba süppednek a tárgyak, aztán ellökik egymást, és ez nagy sebességnél nagy bemélyedést okoz, ami következésképp nagy ellenerőt, ami meg kilövi a mozgatott tárgyat az űrbe. Lehet látni néha ilyesmit játékokban...
  • Micsu #19
    ez a lista vicc a köbön

    HAZE Free Radical Design X360

    lol
  • Macccy #18
    ... Ki ne felejtsd a hátrányos lassulást a feladatra alkalmas GPU-rész ellenére ... Ha néztétek a MafiaII PhysX trailert, sokszor inkább zavaró amit csinál, nem előny.

    A Havok amúgy eléggé király rendszer, a GagYX kicsit túlzás rá ...
  • Skynet #17
    Igaz igaz.
    Akkor fogalmazzak így:

    Havok >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> GagYX
    Játékokban a physx eddig másra nem volt jó csak nevetséges parasztvakító effektusokra.
  • dronkZero #16
    Epic fail. Ha csak egyetlen fizikai effektet tudna, akkor is már fizikai motor lenne.
  • Macccy #15
    Valószínűleg nem jó, ahogyan más sem. PC-n nincs analóg irányítás (vagyis van, egy kontroller) ... DE ettől még átírhatják PC-re, ahogyan már 1000 alkalommal megtették. Tény, hogy nem lesz olyan "finom" az irányítás legtöbb játékosnál, mint konzolon, de megoldható.
    Sony bevédi e ... nem tudni. A Sony sem karitatív szövetség, nem a Playstation játékosok két könnyesre sírt szeméért nem adja ki a Quantic Dream-nek a PC projektet! A játék már fél éves lesz, kifutotta az exclusive időtartamot, amikor nagyon viszik. Ha a japó sales management úgy találja, hogy 'ócóbb átírni játék nagy nehész számítógépre' mint amennyi a minimális (!) bevétele lehet, warezt is belekalkulálva (projekt + reklám < bevétel) akkor sitty sutty megjelentetik utólag is. Ennyi. ÜZ-LET
  • Eriongtk #14
    Sok helyen nem tudod nagyon joy, vagy egyéb eszköz nélkül normálisan irányitani a játékot (lásd nfs, grid-stb- és gázadás vs billentyűzet: vagy padlógáz, vagy semmi)..
    Nem ismerem a játékot, ezért csak kérdezem h egér, mint analóg vezérlő nem megoldható? - bár gondolom most nagy baromságot mondtam :P
  • Skynet #13
    Persze írd át pc-sre az analóg irányítást...:D
    Ha jön is pc-re akkor Joystick only,vagy valami rettenetes fos irányítása lesz. De szerintem Sony bevédi (remélem).
  • bippo #12
    Én sem hiszem, hogy jön, bár reménykedem. Szerintem csak valami régi listából elfelejtették kitörölni.
    Irányítás nem jelent semmit, azt simán át lehet írni PC-sre.

    Akinek nincs PS3-a, de mégis szeretne vele "játszani":
    http://www.youtube.com/watch?v=qjNsqPxO2Ws
  • doggy90 #11
    nem hinnem, hogy jon. az egesz jatek ps-re van tervezve, gondoljatok csak az iranyitasra.