Ötvös Tibor

PC-n a Sega Mega Drive klasszikusok

A SNES és Mega Drive korszakban a számítógépes játékosok rengeteg klasszikus programból maradtak ki, de ez most megváltozhat.

A Sega ugyanis a mai napon jelentette be, hogy szép lassan, de folyamatosan kiadja PC-re is a régi nagy klasszikus játékait. Szerencsére semmilyen változtatást, tuningot nem eszközölnek egyik programon sem, hanem egy az egyben a régi, retro élményt kapjuk. Az első csomag 4 címet tartalmaz: Golden Axe, Ecco the Dolphin, Comix Zone és Vectorman.



Ebből talán csak az utóbbi kettő szorul bemutatásra. A Comix Zone egy egyszerű árkád játék, melyben egy képregény lapjain kell megküzdenünk az életünkre törő teremtményekkel. A Vectorman egy 3D-s modelleket alkalmazó oldal scrollozós akciójáték, mely később egy folytatást is kapott.

A játékok külön-külön is elérhetőek lesznek a Steam és hasonló digitális disztribúcióval foglalkozó oldalakon mindössze 650 forintos darabáron.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FRISSÍTÉS: Újabb címek kerültek nyilvánosságra. Ím a teljes lista: Golden Axe, Ecco the Dolphin, Comix Zone, Crack Down, Gain Ground, Shadow Dancer: The Secret of Shinobi, Sonic 3D Blast, Space Harrier II és Vectorman.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #16
    hát mondjuk van még az a 3. csoport, aki egyszerűen nem akar vele foglalkozni, mert _nem érdekli_. (kicsit lustaság is van benne, kicsit hozzánemértés, de ettől nem lesz idióta).

    Ez tök olyan, mint a konzol. Van, aki nem akar a PC-n pöcsölni vele, mert nem érdekli a háttere, csak a játék. Csak annyi kell neki, hogy előveszi a lemezt, aztán 1 perc múlva már nyomja is.
  • dronkZero #15
    Hehe, igen, erre mondtam, hogy az idióták a célcsoport... :P Meg a _baromira_ lusták.

    NES emu meg gondolom van letöltős is, aztán az biztos produkál vagy tízezer FPS-t... :P Ennek a kis böngészős cuccnak meg elnézem, ha szaggat.
  • bippo #14
    1.szerintem az emun biztosan többet kell konfigolni, mint egy exe-t elindítani.
    2.hiába könnyen megtalálod Te is, én is, de attól még vadászni kell.

    Itt arról van szó, hogy a megszokott játékvásárlós oldaladon vehetsz ilyet, ami tuti működik, egyszerűen stb. És nem akad, mint a mario :)

    Én is inkább emuzok, de van létjogosultsága ennek is. Vannak, akik még ennyit sem akarnak pöcsölni vele. Kifizeti, letölti, nyomja vele. Semmi macera meg utánajárás.
  • dronkZero #13
    Ja, még annyit, hogy én már egy ilyesmire várok SegaMD, meg Super Nintendo változatban:
    Webes JAVA-s NES emulátor

    Valószínűleg én vagyok az extrém balfasz, de már 15.ször próbálom az első pályát(Mario 3), és képtelen vagyok hiba nélkül megcsinálni... Kicsit mintha szaggatna.
  • dronkZero #12
    Mondjuk amennyit konfigolni kell egy emun, annyit tutira kell a natív PC verzióval is. Gyakorlatilag a billentyűkiosztást kell beállítani.

    A romvadászat meg... Egy keresés guglin, ami aztán kiad vagy 50 gyűjtőoldalt, ahol bármelyikről letöltheted az összes valaha kiadott Sega játékot.

    Az meg, hogy mi legális és mi nem az, az addig nem számít, amíg be nem perelnek miatta polgári peres úton. Az meg elég valószínűtlen.
  • bippo #11
    Vagy csak szimplán nem akarnak emulátorozni, konfigolni, és romokat vadászni, hanem megéri nekik azt a párszáz forintnyi eurót/dollárt a kényelem.
    Meg ugye tényleg kérdéses, hogy az emu+romosdi mennyire legális/nem legális/megtűrt dolog.
  • dronkZero #10
    Eheh, hát ez kurvanagy ötlet... :P Lassan tíz éve játszok Sega Megadrive/Genesis játékokkal emulátoron PCn, újabban meg a telefonomra kerestem ilyesmit (kár, hogy csak fizetőset találtam)

    Nemkicsit maradtak le a srácok a világról.

    Bár lehet, hogy az idióták a célcsoport, akik képtelenek kezelni egy emulátort...
  • Loverman #9
    ha lesznek gog.com-on is, akkor lehet hogy leszedek párat. jobban tetszik az ő megoldásuk mint a Steam
  • zola2000 #8
    Elvileg csak akkor legális, ha megvan a játék eredetibe, különben wareznak minősül, csak nem foglalkoznak azokkal már annyira, mert csak minimális a haszna van az olyan régi játékokból a kiadónak (a szerzői jogok csak sopk évtized alatt járnak le).
  • Skyline #7
    Teljesen legálisan letölthetőek egy jóideje nagy weblapokról SNES,SMD és egyéb retro játékok emulátorral....