Ötvös Tibor

PC-n a legsikeresebb a Metro 2033

Sokan már magukban temetik a PC-s játékipart, ám néha mégis képes kiugró eredményeket elérni ez az iparág is.

A THQ azon kiadó közé tartozik, akik bizony látnak potenciált a számítógépes játékokban és a friss kimutatásaik szerint erre meg is van minden okuk. Itt van mindjárt a Metro 2033, melynek eladásairól pontos számokat nem árultak el, de azt a stúdió vezetője, Brian Farrell kijelentette, hogy egy nagyon jövedelmező címet sikerült megszerezniük.



Az FPS eladásainak kétharmada Európából származik és ennek több mint felét a PC-s verzió tette ki. Vagyis - a Modern Warfare 2-vel ellentétben - a Metro 2033 sikeresebb számítógépeken, mint konzolokon. Épp ezért nem meglepő, hogy az összes DLC-t megkapják a PC-sek, ahogy egy esetleges folytatást is.

A THQ bejelentette továbbá, hogy az idei E3-ra elég sok címet hoznak majd ki. Bemutatkozik a Warhammer 40k MMO, az új Red Faction, a Homefront, a WWE Smackdown vs. Raw és a WWE Online is. Továbbra is 2010-es megjelenési dátummal rendelkezik a Darksiders 2, a WarHammer 40k: Space Marine és a Saint's Row 3.

Jó hír, hogy a THQ 2010-es üzleti évében megjelent játékok átlagos kritikusi értékelése is emelkedett. Míg 2008-ban 72 pont volt ez az átlag, addig 2009-ben már 80, most pedig 82. Az eladások is jól alakultak (UFC 2009: Undisputed - 4 millió, WWE Smackdown vs. Raw 20120 - 4 millió, Red Faction: Guerilla - 1,3 millió) és ezért a tavalyi üzleti évhez képest 8 százalékos bevétel növekedést könyvelhetett el a kiadó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indigo #32
    Elhiszed, hogy nincsenek álmatlan éjszakáim emiatt? :) Nem tudom miért jó az, hogy bebeszélitek magatoknak, hogy mennyire irigykedhetnek a PC-sek.
  • sonance #31
    Ez a játék tömören és velősen egy nagy rakás sz@r.
  • pixx #30
    Haha...pedig sokszor megy a sírás, hogy ez se jön, az se jön pc-re... Gears of War azért biztos bassza a csőröd :)
    PC-n már csak a régi jó rtseket tolom, meg egykét diablo klónt...
  • kanduhr #29
    ÉS ezekből te mennyit vásároltál meg?
  • zola2000 #28
    Csak annyi hogy sokszor olvastam a metro2033 nevet, azt hittem hogy egy komoly híres milliós eladású játék, erre csak párszázezer.
    A cikk első sora: "Sokan már magukban temetik a PC-s játékipart, ám néha mégis képes kiugró eredményeket elérni ez az iparág is." Igaz, mert kiugró eredmény a sims, az MMOk, és a Blizzard játékai érnek el pcn, amik jók is, de a metro2033 pcs eladásait nem nevezném kiugró eredménynek, mivel nem pcn fogyott jól, hanem konzolon gyengén, de hanyagoljuk a témát.
  • Indigo #27
    Én sem mondtam gagyinak a konzolt, csak zömében gagyi játékok jelennek meg rá. (Szerintem. Ami meg nem, azt nagyrészt PC-n is van, általában sokkal jobb minőségben). De kinek mire van igénye. Ezért találtál telibe azzal, hogy más célcsoport.
  • Indigo #26
    Istenem, te tényleg azt hiszed, hogy a konzolok tele vannak olyan címekkel, amikér egy PC-s játékos ölni tudna? Ne röhögtess már. Aki annyira akarna játszani velük, az bizonyára már vett volna konzolt, nem gondolod? Meg aztán nézzük csak, ami engem konzolos fronton érdekelne, az a GoW 2 (+3), ami amúgy nem több egy pár órás, fasza kis akciójátéknál, meg a Fable 2, aminek az első részét imádtam, így kipróbálnám a másodikat is... De két címért nem fogok venni semmilyen konzolt, simán élem tovább az életem, tünetmentesen. Aki meg a Halo-t emlegeti, mint komoly húzócímet... azon mindig jót szoktam röhögni, bocs
  • Indigo #25
    Mi a félrevezető azon a címen, hogy PC-n a legsikeresebb a Metro 2033?
  • NovaTerra #24
    Szerintem jó játék, én játszotam vele, hangulatos, hasonlít kicsit a stalkerre csak story orientált. Egyébként a sok zseni azt felejti el, hogy a darabszám nem minden. A kiadót a jövedelmezőség érdekli, nem mindegy egy játék mennyiért készült el, mennyit költöttek reklámra. Ami a legfontosabb, hogy x pc-re eladott játékból a kiadó megkapja a forgalmazói jutalékokon kivül a teljes összeget. Míg konzol esetében licensz díjat kell fizetni az MS-nek, a Sonynak vagy a Nintendonak. Tehát jobban jár a kiadó 10 eladott pc játékkal, mint 10 eladott xbox játékkal.
  • narumon #23
    "Így van. Más célcsoport. A konzolos játékok nagy részét (a túlértékelt Halo-tól kezdve...) meg én tartom gagyinak. Na bumm"

    Én nem mondtam egyik gépet sem gagyinak csak konkrétan ezt a Metro akármit. Nekem konzolom és PCm is van és mindkettő hiányozna, mindkettőre vannak nagyon jó játékok.