Ötvös Tibor

10 éves a PlayStation 2

Tegnap, azaz március 4-én lett 10 éves a Sony világsikerű konzolja, a PlayStation 2, melyre kora ellenére is érkeznek még új játékok.

A gép sikertörténete 1999-ben kezdődött, amikor is Japánban először bemutatták a gépet. Alig egy évvel később már piacra is dobták és elképesztő sikert aratott. Az elején még voltak kisebb gondok - főleg a fejlesztők panaszkodtak a "nehéz" programozás miatt - de szép lassan megoldódott minden.



Megjelenéskor olyan játékok álltak startra készen, mint a Ridge Racer 5 és Street Fighter EX3, de hamarosan megmutatta igazi erejét is a PS2. A konzolból a mai napig összesen több, mint 140 milliót adtak el, legsikeresebb játéka pedig a 18,19 millió példányban elkelt Grand Theft Auto: San Andreas.

A másik két érmes helyet a Gran Turismo 3 (14,89 millió) és 4 (10,52 millió) foglalja el. Boldog születésnapot, Sony PlayStation 2!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #6
    Hú a ps2 de nagy címek is jöttek rá, dragon quest, suikodenek, final fantasyk, dark cloud, be kéne szereznem egy ps2t...
  • Indigo #5
    Persze, csakis azért, mert úgy következnek egymás után a betűk, ahogy...
  • Loverman #4
    sztem a neve miatt arat
  • kids #3
    épp most jöttek ki a gta4 eladási adatai is. eddig 15 milliónál jár.
    tekintve hogy az san anreas már 2003-4 óta kint van a gta 4 is simán összeszedi majd a 18 millát. igaz sztem csak a multi miatt arat, amúgy számomra a játék minősége és hangulata sehol nincs az elődökhöz képest :(
  • Szefmester #2
    az enyém még csak most ünnepelte a 4. születésnapját.. :D
  • exxile #1
    Boldog szülinapot!
    Az én gépem már 6 éve szolgál rendületlenül! ;)