Ötvös Tibor

Modern Warfare 2: 1 milliárdos bevétel

A Call of Duty: Modern Warfare 2 premierjével minden addigi elképzelhető média-rekordot megdöntött és azóta is folyamatosan vásárolják az emberek.

Az Activision a mai napon örömmel tudatta a világgal, hogy az Infinity Ward játéka átlépte az 1 milliárd dolláros összbevételt. Ekkora összeg még a filmes világban is ritkaság és épp ezért a kiadó valóban büszke lehet a teljesítményre, melyet mindösszesen két hónap alatt értek el. A világon az Egyesült Királyságban a legsikeresebb a Modern Warfare 2, mely odaát 2009. legnagyobb példányban eladott programja lett.



Ekkora sikerrel a hátuk mögött az Infinity Ward most valószínű azt csinálhat, amit akar, de a Call of Duty címkét a kiadó biztosan odabiggyeszti a cím elé. Legközelebb a Treyarch bizonyíthatja, hogy a világháborús érában is lehet még újat nyújtani és jelen állás szerint Vietnámba kalauzolják el a játékosokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zolivok #19
    Nos, én fps tapasztalatom ami körülbelül 4 év és 2000 óra lehet. Ezen idő alatt a cod ból a cod2 őt single ben tapasztaltam meg valamint a cod6 al v 30 órát játszottam ebből olyan 3 óra volt a single 1x haltam normálon amikor mindneki lőtt mindenkit mert mondom mi ez ffa?:), mind1 a multi pubon háth no comment run and shoot,mert pl amikor tf2 vagy l4d vagy rainbow six vegas 2 vagy akármi fps ott kell gondolkodni itt nem nézed a radart ott a piros pont és futsz felé vagy ha camper vagy várod h az jöjjön érted ennyi a játék, nekem bejött a 3rd person az jó pont és a riot shield is tetszik 8 pontos skálán 4,valamint ekkora reklámmal meg stb nem csoda hogy ennyit adtak el belőle, de én várom ezen kívül a bad company 2 őt, avp új részét, MOHA új részét, meg még van asszem 1 amire nem emléxem szal 2010 nem lesz gyenge év
  • gabeone #18
    Majdnem megvettem a játékot, ezért külön köszönöm a hozzászólásaitokat. Megmentettek egy nagy csalódástól és nem kevés pénz kiadásától.. Ettől függetlenül nekem sok steam ismerősöm kezdett el játszani a mw2-vel, innen jött a gondolat, hogy megvegyem-e én is..? A steam friens menüje egész jó marketing. :)
  • trsi #17
    "Mindez persze nem volt ingyen. A Los Angeles Times szerint a kiadó körülbelül 40-50 millió dollárt költött a játékfejlesztésre, ami még manapság is jelentős összegnek számít. Ennél azonban sokkal meglepőbb, hogy marketingköltségekre körülbelül 150 milliót szórt el az Activision, tehát legalább háromszor annyit, mint a termék megalkotására."
    talan ezert is fogy(ott) annyira.
  • Skyline #16
    Singleplayer fps-ként:

    Tipikus bárgyú amerikai hős sztori,nevetséges történettel,előrescriptelt százával ránkrontó ellenfelekkel maximum 5 órányi játékidővel.

    Far Cry 2....Hát ahogy érzed azért annál hangulatra többet nyújt az MW 2...FC2 1 óra után egy monoton fos (minden küldetés abból indul hogy utazz a térkép másik felére--> így persze garantált a hosszú játékidő) :)
  • zola2000 #15
    konzolos vagyok, és utálom a lineáris fpeseket, inkább maradok a far cry 2nél, ezt le sem töltöm, mivel nem fagyok fps fan, de ha mégis fpsel játszanék az legyen valamennyire igényes.
  • Novell #14
    Ugyanezt mondom én is
  • Skyline #13
    A pc-s kudarcot némán elqssolják és csak az van hangoztatva hogy mekkora siker a játék (konzolon,de ezt nem teszik hozzá)....
    Az IW hazugságai sorra dőlnek be,kezdve a 2500 kibanolt emberrel (amiből kb 50 a valós szám),nem győzik titkolni és a pc support fórumjukon törölni a cheater és egyéb kényes témaköröket...
  • Skyline #12
    Nem pc-re jellemző mégis pc-n adják el sorba mert egy idő után mindenkinek csalódás amikor ráun a 120-150es pingekre ami szemre nem lagol de utánhúz...Ráun a sok GL,akimbo leightweight és egyéb szemetekre...
    Van aki rögtön van aki később,én a később ráunós vagyok,már qrvára unom.
  • bertino #11
    hát, hogy nem azért veszik az emberek, mert olyannyira de nagyon de hűde elfelejthetetlenül jóra sikerült game lett, az biztos.
    mindesetre az Activision helyében most biztos sokan lennének ilyen összegek láttán.
  • Novell #10
    Skyline: végül is igen, de ezzel csak arra akartam célozni, hogy mindenhol csak hatalmas sikereket hangoztatják, ezt pedig csak néhány forrásból lehet tudni...
    Na nem mintha az ilyeneket ki kellene kürtölni, de szerintem a milliárdos eladás mellett azt sem kellene elhallgatni egy elvileg objektív cikkeket leközölő oldalon, hogy a dedikált szerverek hiánya, a mondhatni pofátlanul rövid single player és a hosszútávon csak a hardcore rajongóknak élvezetes multiplayer miatt mennyien akartak megszabadulni tőle, pl. az E-Bayen és nemcsak a PC-s vásárlók...