Ötvös Tibor

Rosszul teljesítettek a GTA IV DLC-k

A Take-Two vezetője, Ben Feder a mai napon meglepő bejelentést tett. A több milliós eladásokkal büszkélkedhető Grand Theft Auto negyedik részéhez készített két DLC bőven az elvárások alatt teljesített.

"Mindketten - mi és a Microsoft - úgy véltük, hogy nagy piaca lesz a GTA IV epizodikus kiegészítőinek" - kezdte Feder. "Sajnos azonban bizonyos körülmények negatívan befolyásolták az eredményeiket. Mindkét DLC túl későn jelent meg az alapjátékhoz képest és így nem kapott megfelelő reklámot."



A The Lost and Damned 10 hónappal, míg a The Ballad of Gay Tony egy évvel az alapjáték után vált elérhetővé és addigra valóban lecsengett a nagy GTA-mánia. Mindenesetre már az első DLC után sejteni lehetett, hogy "baj" van, mivel a szigorúan letölthetőnek indult játékokat végül lemezen is elérhetővé tették. A Microsoft nem nyilatkozott a pontos eladásokról, de az szinte biztos, hogy az ötödik rész kiegészítőinek exkluzivitásáért már nem fog dollármilliókat kifizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Balumann #11
    Ezt sajnos mindig az üzleti érdekek fogják eldönteni, meg az emberek birkasága. Ha szinte minden játékot kiadnának mindenre (pc-re is), max 1-2 hónap késéssel, jól optimalizálva, jó minőségben (pc-s előnyöket kihasználva és nem korlátozva), az arány közel sem lenne ekkora az eladásokat tekintve, a konzolos váráslók egy része biztos maradt volna pc-nél, és arra vette volna a játékokat. De sajnos a Microsoft és Sony érdeke nem ez - miután elkészültek a konzolaik. Persze az egyensúlyt fennt fogják tartani, mert ha mindenki konzolt venne, akkor a Win 7 -et nem vennék (bár ezt már nem csak dx10 miatt érdemes felrakni hanem sok másért is :P).

    Az embereknek gondolkodni kellene, hogy csak a játékkínálat miatt venne-e konzolt, és ha igen, akkor ne vegyenek. Akkor ment volna rendesen tovább a pc-s piac, és pc-re már 10x jobb játékok lennének.
  • tommygear #10
    a motoros már szinte biztos h jön majd
  • DanielT #9
    Erőteljes sztereotípia valóban, konzolon szerintem tizenhétmilliárdszor(kereken) több DLC van mint Pc-n. Kicsit nézz utána.

    Mire kell képesnek lenni a konzolosoknak? Hogy a teljesen egységes felületen megnyomják a "buy" gombot? Szerintem ez azért megy a többségnek...
  • DanielT #8
    Jaja biztos megdobná a PC-s eladás... elmenne belőle vagy 4 darab.
  • socheater #7
    Tudom hogy sztereotipia, de...
    A konzolosok nagy többsége tudja egyáltalán hogy mi az a DLC? És használni is tudja? Nem volt még konzolom, de biztos meg kell adni valahogy az adatokat a fizetéshez. Szerintetek erre minden konzolos képes? Érdekelne a véleményetek. :)
  • Gyuszopapa #6
    Hát igen valahogy tápolni kell a konzolokat.
  • Rage47 #5
    akkor nem vennének konzolt arra hivatkozva, hogy haldoklik a pc-s játékipar
  • kovadam87 #4
    Valahol értem h miért adják ki először konzolra de még is csak úgy ütne a legnagyobbat ha a világon mindenhol ugyan azon a napon jelenne meg a játék (majdnem, vagy inkább) az összes platformra, és akkor nem lenne ebből feszültség, ugyan akkor mindenki boldog lehetne ;) esély egyenlőség ahogy mostanában szokás mondani ;)
  • Atkamon #3
    Ööh, azért az Assassin's Creed nem a legjobb példa, igaz, hogy kijött PC-re, meg más platformokra is, de az első is tök sokat késett PC-n, a második meg még ki sem jött, én meg már megőrülök a várakozástól... Konzolon persze már egy hónapja kinn van...
  • Purga #2
    Ha PC-re kihoznák a kettőt egy csomagban, már mennék is megvenni.
    Szvsz kihozhatnák PC-re is, ha már ilyen gányul alakult az eladás, egy kicsit megdobná.