Ötvös Tibor

Bethesda - Interplay harc a Fallout jogokért

A Bethesda igazán jó üzletet csinált, amikor megszerezte a kultikus poszt-apokaliptikus akció-RPG, a Fallout jogait, hiszen a harmadik rész valamint annak kiegészítői nagyon szépen fogytak/fogynak.

Ám alig a Fallout 3 megjelenése után a szerencsésen újraalapuló Interplay bejelentette, hogy Project V13 címmel elkezdték egy Fallout világában játszódó MMO fejlesztését és szépen haladnak a munkálatok. Akkor a Bethesda csendben maradt, ám ma érkezett a hír, miszerint a Fallout 3 terjesztője beperelte a korábbi jogtulajt.A Bethesda szerint ugyanis amikor a Fallout jogait megvették, akkor elméletileg egy esetleges MMO is a kezükbe került. Jogokkal való visszaéléssel vádolják a fejlesztőket, ám az Interplay szerint nem követtek el semmi jogelleneset és tovább folytatják a fejlesztést a Masthead Studios-szal karöltve. Az ügy jelenleg a bíróságon pihen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Skyline #6
  Hajrá Bethesda (Amennyiben ők nem terveznek MMO-t)...
  Unamas már minden jó címből szenny mmo-t csinálni...
  Star Wars is ahelyett hogy jött volna egy frankó kotor folytatás,tucatszemáét mmo lett....csodás...
 • kicsizoz #4
  Én elképzelhetőnek tartom, hogy április óta már párszor próbáltak megegyezni, de nem sikerült, így lett publikus az "ellentét"...
 • MrPrise #3
  Kiegészítés a fenti cikkhez: a Bethesda anno azért maradt csendben, mert így egyeztek meg. Nem mellesleg részedeést kaptak volna az MMORPG bevételéből, szóval nekik is jó lett volna ha az Interplay megcsinálja a játékot.
  Azt nem értem miért csak most perelnek, amikor már áprilisban lejárt a két év.
  Remélem valahogy megegyeznek és az Interplay megcsinálhatja/befejezheti a játékot, mindenkinek ez lenne a jobb szerintem.
 • MrPrise #2
  Amikor a Bethesda 2007 áprilisában megvásárolta a jogokat, az Interplay megtartotta az online szerepjáték készítésének a jogát, azzal a feltétellel, hogy összeszed minimum 30 millió dollárt az üzemeltetésre és fejlesztésre és hogy a fejlesztések 24 hónapon belül elkezdődnek. Amennyiben ez nem sikerül akkor automatikusan elvesztik ezt a jogot is. Ez a feltétel a Bethesda szerint nem lett teljesítve, így szerintük az Interplay-nek már nincs joga az MMORPG fejlesztéséhez.
  Forrás
  Forrás 2
 • galocza #1
  hogy a papírokon mi szerepel, azt majd az ügyvédek eldöntik, de az összes híradásban úgy szerepelt, hogy fo mmo jogok maradtak interplay-nél, nem?