Ötvös Tibor

Újabb "agyatlan" FPS készülőben

Miközben a legtöbb FPS a minél élethűbb grafikára, tökéletesített Mesterséges Intelligenciára és lebilincselő történetre gyúr, addig akadnak olyan üdítő kivételek, melyeknél mindez másodlagos.

Ilyen a hamarosan új résszel jelentkező Painkiller és Serious Sam sorozat is. A két franchise jellegzetessége, hogy az agymunkát többnyire háttérbe szorítja és inkább az agyatlan lövöldözésre teszi a hangsúlyt. Nos, a műfaj rajongóinak jó hír lehet, hogy hamarosan újabb FPS készül az ő szájízük szerint.


A mai napon debütált ugyanis az Aspyr Media és Mindware Studios közös gyermekének első előzetese, mely a Dreamkiller címet viseli. A videóból látszik, hogy a lényeg a néha idiótán kinéző ellenfelek minél véresebb ártalmatlanítása lesz. Természetesen akad egy kerettörténet is, mely szerint Alice Drake pszichiáter bőrébe bújva kell megtisztítanunk pácienseink gondolatait a saját démonaiktól.

A program elsőre egy Psychonauts-Painkiller keveréknek tűnik, amiből még jó dolog is kisülhet. A Dreamkiller 2009. végén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kissssss #13
    istenem látszik hogy jó néhányan nincsenek tisztában pl:a Serious Sam sorozatal ennek a játéknak a legnagyobb erőssége hogy jót lehet nevetni egyszóval FUN az egész játék.
  • Zombee #12
    Kell ilyen is. Épp ez a jó a Serious Sam-ben is. Nulla sztori, csak valami kamu hülyeség, leülsz, és nyomod a bal egér gombot végig, és tolod a hülye szörnyek arcába a rakétát.
    Pl. az a játék sem annyira a grafikával gyűjtött rajongókat, és nem is a fizikával. Egyébként is mi számít csúnyának? Alacsony gépigényre is lehet szép játékot csinálni, nem attól lesz valami csúnya, hogy nem realisztikus, hanem az igénytelen kivitelezéstől. Én mondjuk szemet hunyok a grafika fölött bármikor, ha a játék le tud kötni. Az a játék, ahol egyedül a grafika tetszik, az szar játék.
    Jó is lehet ez a Dreamkiller, kár hogy sötét.
  • Sanyix #11
    lál ez jó :)
  • neoG #10
    Te meg biztos megeszel minden szart amit eléd tesznek! Mert ugye te sütni/főzni nem tudsz, akkor meg a szakács biztos jót csinált, csak Te nem értesz az evéshez
  • macseke #9
    Azért a Deus Ex is jusson eszünkbe - éppenhogy nem a grafikájával hódított (bár szép volt, de nem kiemelkedően), hanem a történettel, meg az RPG-elemekkel (de inkább az előbbi).. A Deus Ex 2 pedig nem azért szar mert csúnya (egyáltalán nem az, mikor kijött nagyon szépnek számított), hanem mert pont az előző kettőt szúrták el benne.. De még így is sokkal jobb játék, mint 'agyatlan' társai, úgyhogy igazából talán csak a rajongók csalódtak benne.
  • cateran #8
    Kis IQ betyárok..mégis mi a rossebbel taroljon 1 FPS ha nem fizikával,grafikával? Storyline? Ki a faxnak kell 1 olyan játékba ahol csak "lűni" kell?
    Lásd Loverman:A felsoroltak közül melyik is FPS? Ja, egyik sem?
  • Loverman #7
    már úgyis készül a Serious Sam 3, úgyhogy meg van mentve a kategória :D
    amúgy ha úgy vesszük tényleg naggyon fontos a grafika, a Civilization 1, a Day of the tentacle, a Fallout 1 és más progik is azzal hódítottak D:
  • Loverman #6
    te biztos sokkal jobb játékokat csináltál eddig
  • AbyssLord #5
    Miért a grafikával van baja mindíg az embereknek? Legyen inkább története, ne csak egy agyatlan hentelős dologról legyen szó! Az alapján amit elmondtak a trailerben, nagyon brutál történetet lehetne felépíteni.
    Vagy pl legyen összetettebb a játék azon túl, hogy nyomom a bal egérgombot, és rámutatok az egérrel dolgokra, hogy azok a dolgok eltűnjenek.
    Fps-ben is lehet nagyon jókat kihozni.
  • Broafka #4
    ötlet jó, a kivitelezés kevésbé. Legalábbis a trailerből a grafikája lehetne jobb