Ötvös Tibor

Idén nem jelenik meg a StarCraft II

Sajnos beigazolódtak a rajongói félelmek, a Blizzard ugyanishivatalosan is bejelentette a StarCraft II/1 csúszását, melyet így csak 2010. elején kaphatunk kézhez.

A hivatalos indoklás szerint a Battle.net 2.0 fejlesztése még nem ért véget és a kiadó szeretné a rendszer beindulásával egy időben megjelentetni a játékot. Ez egyébként azt is jelent(het)i, hogy 2010-ben két Blizzard program is megjelenik, hiszen a Terrans: Wings of Liberty című első StarCraft II lemez mellett valószínű a második, a Zerg: Heart of the Swarm 2010. végén érkezik meg. Egyes előrejelzések a StarCraft II megjelenését követő három hónapra négy milliós eladást jósolnak.



És ha már Blizzard, akkor érdemes megemlíteni két másik játékukat is. A StarCraft II csúszásával valószínű 2011-re teszik át a Diablo III premierjét, hiszen jövőre így is két program jelenik majd meg a Blizzard zászlaja alatt. A másik érdekesség a World of WarCraftot érinti, méghozzá kínosan, hiszen Kínában olyan szinten cenzúrázták a játékot, hogy csontok helyett homokzsákok hevernek a földön, a vér pedig vörösről feketére változott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacee83 #19
    Igen valóban veszíthetnek a potenciális vásárlókból a késéssel bár a starcraftot megjelenése után is igen sokáig nyúzták a rajongók, tehát azért lesz aki még emlékszik rá és nem "öregedett ki" a játékból. De inkább csinálják meg normálisan minthogy valami feledhető b kategóriás játékkal esetleg bugokkal gyalázzák meg az első részt. Mondjuk a stracraft pont az a játék volt amelyik a hangulatával és nem pedig a grafikai teljesítményével szerzett rajongótábort. Tegyük hozzá azért nem volt épp csúnya a maga idejében.
  • Komolytalan #18
    Vivendi volt a Blizz kiadója, és a Blizzard-Activision többségi tulajdonosa is a Vivendi maradt. De a lényegi részben igazad van: az ég világon semmi se változott. A WoWot kifuttatják, elkezdték csinálni a next-gen MMO-t, a WoW fejlesztőinek nagyobb része átment oda, a WoW fejlesztését, vagyis inkább csak content feltöltését nagyrészt pelenkások végzik. Hát persze, ez nem olyan szintű fejlődést hozni, mint ami akkor volt, amikor az ászok dolgoztak rajta, de azért addig el fogja húzni a belét, amíg a next-gen MMOjuk meg nem jelenik és be nem fut. Utána meg már kit érdekel?
    SC2, Dia3 meg marginális projectek, bevétel tekintetében. Így a rájuk fordított energia is csak marginális lehet. Megcsinálják, amikor lesz rá idejük, kiadják, amikor kiadható állapotba kerül.
  • Komolytalan #17
    "Mar vagtam a centit az SC2-hoz, nyalogattam a szam a D3 videokat latva"
    Kocka meg én vagyok, hát persze. Ez az amiről beszélek, hogy sírás, az van. Meg véleménye is mindenkinek, meg segge lyuka is. Az utóbbi mégse nagyon érdekel.
  • MrPrise #16
    Ez a csúszás mihez képest csúszás? Úgy tudtam, hogy majd akkor fog megjelenni ha kész lesz.
  • tomcsa4 #15
    Pár dolog:

    Régen sem a Blizzard adta ki a játékait, hanem az Activision. Az egyesülés azért kellett, ohgy a legnagyobb kiadó legyen az Activision.

    2, Komolytalannak igaza van. Nem kell sírni, kijönnek, amikor kijönnek.

    3, WoW igenis jó játék (alap, meg az első kieg, utána nem játszottam már vele). Ha nem lenen jó, nem tolnák ennyien (divatjátszást meg hagyjuk jó?).

    SC2 1 évet csúszott, Diablo 2 is kb. WoW kb 1 évet.

    Ja és a Dio2 messze áll a minőségtől. Rózsaszín szemüveg.
  • Loverman #14
    Pont hogy azt mondták hogy emiatt valszeg 2010-ben fog 2 játék megjelenni, ami lehet Diablo 3 és SC 2. Vagy SC 2 és WoW: Cataclysm amennyiben egy kiegészítőt játéknak aposztrofálnak. Végülis megjelenésnek megjelenés. De amúgysem hiszem hogy a Diablo 3 olyan állapotban lenne hogy a rajongókon kívül bárki is gondolt volna 2010-re.
  • cateran #13
    Igen,regen...en a marol beszelek...
    Nezzenek oda..a cso WoWos Komolytalan megszolalt es mast fikaz,hogy nolifer...mik vannak manapsag..:D
    Felhivnam arra az aprosagra a figyelmet,hogy a Blizzard mar nem letezik..van helyette Activision-Blizzard es aki azt hiszi,hogy az Activision nem ugat(hat) bele a dolgokba,az elegge rozsaszinben latja a vilagot...Mar lehet kapni D3 figurat,ugy hogy a jateknak se hire,se hamva (de persze nem a penzrol szol...)
    A Blizz valoban akkor adta ki a jatekait amikor "when its done",de nem remlik nagy csuszas azutan,mikor egyszer mar kijelentettek a megjelenes datumat(hmm,talan a D2-nel..) masreszt emlekezzunk csak..SC 1998,Diablo 2 2000...11 es 9 eve jelentek meg...volt ido kotlani rajta,akkor is ha a bagazs a WoWon masztizott...
    Hogy miert vartam ezeket a jatekokat? Mert a Blizz neve a WoW-ig meg jelentett valamit (egyenerteku volt a minoseggel),de mara rendesen megkopott a szememben...
    A velemenyemet meg hadd fejtsem mar k,i ha ugy latom jonak,,ugy tudtam azert vannak az ilyen forumok..
  • narumon #12
    Azt nem értem, hogy ezen miért lepődnek meg emberek? A Blizzard mindig egy olyan cég volt aki akkor adta ki a programot amikor úgy gondolta. Soha nem sürgette senki, soha nem tartottak semmilyen határidőt, és pont ez miatt jutottak a játékkészités csúcsára. Akik most sirnak, hogy csúsznak azok nem emlékeznek még az egy tollvonással törölt játékokra, meg az évekig tartó csúszásokra. Szerintem akármikor jön ki akármelyik játékuk kaszálni fognak vele. Ne higyjétek, hogy a fiatalokat nem fogja érdekelni a diablo3, szépen fog fogyni. Én meg szerintem még negyven ötven évesen is játszani fogok, vagy még tovább. A korral max az idő lesz kevesebb és jobban megnézni az ember mivel játszik, de azért egy jó blizzard játék bármikor bele fog férni.
  • Komolytalan #11
    Most őszintén, kinek mi köze van hozzá, hogy a Bliz mikor adja ki az SC2/Diablo3-at? Ő találta ki, ő készítette el az előző részeket, az övé. Ha akarja bevágja a fiókba, és soha a büdös életben nem adja ki egyik folytatását sem.
    Egyes emberek már úgy sírnak itt, mintha a napi heroin adagjukról volna szó. Hello - van élet az SC meg Diablo világán kívül is. Meg hogy mekkora fos már a színvonala. Akkor ne játsszál vele, el se olvasd a róluk szóló cikkeket - minek idegesíted magad. Csináljatok jobbat, vagy ha nem megy keressetek jobbat - van rá lehetősége mindenkinek.
  • freemanone #10
    Nem akarom fényezni a Blizzard-ot, de épp ők voltak azok akik erre csúnyán rácáfoltak: "(es lassuk be,1 gammat igencsak a grafika ad el,ritka a kivetel,"

    Nah ők pont kivételeket csináltak mindíg is. Széles skálájú PC konfigra telepíthető, nem éppen über grafika, DE (és itt a lényeg) felejthetetlen játékélmény. Én még reménykedek, hogy ha kézhezkapom valaha az SC2-t akkor az hozza az első szintjét élményben.

    SC korszak: hódítottak az első 3D-s játékok. pl Carmageddon, Die by the Sword stb... lehetne sorolni és mégis a StarCraft 2D-ben készült.