Ötvös Tibor

Hivatalos Command & Conquer 4 bejelentés

Már hónapokkal korábban lehetett hallani bizonyos pletykákat, miszerint az Electronic Arts folytatja a nagysikerű Command & Conquer sorozatot.

Mondjuk a pletyka szó erős kifejezés, hiszen a C&C franchise stratégiai vonala mindig is kirobbanó sikert aratott, így nem is lehetett kétséges, hogy nem utoljára találkoztunk a ruszki-amcsi háborúval. A mai napon ennek elég komoly jelét kaptuk, hiszen éjszaka az EA Twitter csatornájában megjelent a lenti kiírás, mely szerint készül a Command & Conquer 4.



A fejlesztést elméletileg az EA Los Angeles végzi, ám mielőtt bárki kérdést tehetett volna fel, az oldalról lekerült a kiírás. Szerencsére egy felhasználó nyomott egy Print Screent, így most már a kiadó sem titkolhatta túl sokáig a játékot, ami ma délután 17 órakkor meg is történt. Rossz hír, hogy a hivatalos közlemény szerint a negyedik résszel végleg le akarják zárni a 15 éves sorozatot, vagyis elméletileg ez az utolsó része a szériának.

A játék időrendileg a Tiberium Wars után, 2062-ben játszódik, amikor is az ásvány akkora kárt okozott az emberiségnek, hogy az a kihalás szélére sodródott. Ekkora veszély láttán az eddig egymással hadakozó csoportok, a GDI és a NOD félreteszik az eddigi nézeteltéréseiket és közösen kezdenek harcolni - valakivel. Az ellenséges csoportról az EA nem mondott semmit, a fentieken kívül csak a 2010-es premierről beszéltek - jelen állás szerint csak PC-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #8
    Tudod, ez a gond az új játékokkal: ha semmi új nincs benne, akkor az elemzők mindenféle negatív kritikát fognak róla írni koppintással és rókabőrrel. Ha viszont bármi új van benne, a hardcore rajongók kezdenek el nyavalyogni, hogy teljesen tönkretették a sorozatot (bármiben találnak okot a nyavalygásra).

    Nézz csak körül, még minding vannak, akik szerint a C&C összes része megalázó az eredeti játékhoz képest (legtöbben csupán másokat akarnak rákényszeríteni az EA bojkottjára). Szóval nem kell ilyesmikre figyelni, mert olyan folytatás biztosan nincs, ami mindenkinek megfelel. Én is imádom a sorozatot, de egyszerűen nem bírom, hogy minden rajongó bukásként napolja el az új részeket.
  • Quent1n #7
    Ha nem lenne ennyire megtámogatva marketing szempontból, akkor sehol sem lenne. Ha csak mint rts-t nézzük már a Tiberium Wars is elavult volt. És ezalatt nem a grafikára gondolok. Inkább egy CoH-hoz hasonló játékmenettel megáldott Generals 2 -re lennék vevő mint egy ilyen arcade real time "stratégiára". Meg ez a meseszerű színvilág sem jön be. Pedig anno imádtam a sorozatot de úgy érzem nagyon elszaladt mellettük a világ. Azért remélem rám cáfolnak a 4-el, mert a RA3 szerintem rém gyenge lett.
  • zidder #6
    Jajj ez még nekem is fájt:D
  • Falcon87 #5
    C&C Red Alert?:D
  • Vardar #4
    C&C mióta szól ruszki-amcsi háborúról?:D
  • amitakartok #3
    Ja, Kane's Wrath végén is volt egy ominózus kiírás: a Földi kapu aktív, indul a második fázis: invázió.
  • zidder #2
    Úgyis a Scrinek térnek vissza az inváziós sereggel, ahogyan azt a Tiberium Wars végén hallottuk.
  • jeti00 #1
    ehh,a 2 után vlhogy süllyed a sorozat de azért kíváncsi vagyok.