MTI

Életfogytiglanra ítélték a "Halo-gyilkost"

Egy Ohio állambeli bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy 17 éves fiatalembert, aki lelőtte 43 éves anyját 2007 októberében. Daniel Petric a Halo 3 című videojáték rabja volt és védelem szerint ez a függőség vezetett a tragédiához.

A fiatal elkövető első pere már januárban lezajlott, a halálbüntetést akkor csak fiatal kora miatt úszta meg. Petric akkor kezdett fanatikusan rajongani a játékért, amikor egy sérülés miatt hónapokig az ágyat nyomta. Az ügyvédek a tinédzser őrültségére hivatkoztak, melynek bizonyítéka, hogy naponta 18 órákat játszott, miközben alig evett és aludt. Ebben a testi és szellemi állapotban elveszítette a kapcsolatot a külvilággal és azt képzelte, hogy a játékban tapasztalt eseményekhez hasonlóan a halál nem végleges.

Amikor Petric szülei korlátozni kezdték a játékidejét, a fiatalember idegessé vált. Egy januári amerikai sajtójelentés szerint hetekig tervezte a gyilkosságot, míg végül egy napon belépett szülei hálószobájába, így s elkiáltotta magát: "csukjátok be a szemeteket, meglepetésem van számotokra!", majd mindkettőjüket fejbe lőtte. Ezután a gyilkosság helyszínét megpróbálta úgy alakítani, mintha szülei közül az egyik ölte volna meg a másikat, majd öngyilkosságot követett volna el. Petric 45 éves apja azonban túlélte sebeit és a tárgyalás során fiát próbálta védeni.

James Burge bíró a gyilkosság kiváltó okai közül az erőszakos játékokat is megemlítette. "Ha nem lenne jelentősége az erőszakos videojátékoknak, akkor nem találkoztam volna Daniel Petric-kel" - hangsúlyozta a bíró az ítélethirdetés során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aKIRAkechi #22
    Arra jó hogy elterelje a témát a politikusok piszkos ügyeiről. Mi van ha valaki a Harry Potter-től kattan be? Ha valakivel sok tejet itattak kiskorában és bekattan tőle akkor mindenki áldozat aki tejet iszik? Egyeseknek bármitől elborulhat az agya. Hasfelmetsző Jack milyen játékkal játszott haaa...?
  • irkab1rka #21
    ez a bíró hülye és tájékozatlan
    nézz meg egy játéktermi függőt, aki flipperezik vagy egyszerű pénznyerőn tolja, aztán felkel, és megy lopni vagy rabolni, hogy legyen pénze bedobálni. Aki azt hiszi, hogy a lövöldözős játékok ártalmasak, az hüléybb, mint ez a bíró, aki beszopta egy ügyvéd dumáját.

    tetsuo: /facepalm
  • Tetsuo #20
    Az a szulo, aki hagyja 1h-t gepezni a gyereket hetekig, utana meg 1xuen tilt, az ne csodalkozzon!
    Az megerdemli. Ezt ugy hivom, h termeszetes szelekcio..
    Elkepzelem a csaladot: dagadt disznok, egesz nap junk food meg tv, 80as IQ..
  • Tetsuo #19
    Anglia ugyan az..
  • A1274815 #18
    "Az ember egy érző lény. Pár kivétel van csak."

    Az a "pár" kivétel nevezetesen cirka 10%, de ne zavarjon.
  • n0k0m #17
    Prototype-rol nekem is ez jutott eszembe, hogy na ez nemetorszagba felejtos. Fel perc alatt tobbszaz embert lekaszabolsz, es ha lemegy az eleted akkor egy brutal kivegzes utan elfogyaszthatod az aldozatod, hogy uj erore kapj.

    GTA-val kapcsolatban sirtak, hogy New York neven nem mehet a varos stb. Ehez kepest itt? Semmi problema. Bar teny, hogy talan kevesen talaljak eletszerunek, hogy Manhattan hemzseg a zombiktol, meg mindenfele mutansoktol. Mig a gta-t lehet ugy venni, hogy a valosagrol van mintazva. Szoval ha New York-ban jarsz, akkor az utcan esetleg fejbe talal loni egy neger.
  • tomcsa4 #16
    Sajnos nem. Magyarországon is volt már példa rá. Ha valaki elmebeteg, az meglátszik már kiskorától. Pontosabban vannak jelei. Például ha csak állandóan tájképeket rajzol és embert sohasem. Viselkedés jelek.

    Én szívesen megnézném a szüleit. Lehet rábukkannánk egy-két érdekességre. És hozzáteszem, hogy megnézném a vizsgálati eredményeket, amelyeket úgy látszik, igyekeznek a háttérbe dobni.

    Egy épelméjű ember akkor lesz gyilkos, ha a környezete kiváltja. Tehát akit például állandóan megerőszakol az apja, állandóan kegyetlenül verik. Ezek a stresszfaktorok hatalmasodnak. Akkor mondjuk olyan iskolába jár, ahol nagyon sok az etnikailag más ember (néger, stb, származás) és állandóan fenyegetik, bántalmazzák. Fogja az apja pisztolyát és "rendet" tesz. Ezek előfordultak már, azért is mondom. Az ember egy érző lény. Pár kivétel van csak.

    A kettes hozzászólón nem lepődöm meg. Gyereket takar még a mondata. Aki túl sok ilyen játékot játszik, filmet néz, annak a szája is nagyobb. :)
  • xido #15
    Ezek a nyomorék szellemi roncsok miért nem a szuperhősös játékokból tanulják el az erkölcsi és morális felelősség tudatot inkább?
  • Cat 02 #14
    Gyorsan döntött a bíróság :)
  • NexImpera #13
    Kiváncsi vagyok mennyivel nő a gyilkosságok száma a Prototype hatására
    Németeknél tuti eretnekségnek kiálltják ki 100%...