Ötvös Tibor

Tovább folytatódik Duke kálváriája

Meglepő és mulatságos, miszerint a Duke Nukem Forever 12 éves programozása alatt összesen nem érkezett ennyi újdonság és említésre méltó hír, mint a fejlesztés megszüntetésének bejelentése óta eltelt pár napban.

Videók és képek tömkelege, valamint összesküvés-elméletek láttak napvilágot. Az egyik azonban most megdőlni látszik, hiszen a Take-Two beperelte a 3D Realms-t és annak anyavállalatát, az Apogeet a soha meg nem jelent Duke Nukem Forever miatt. A vádirat szerint a kiadó követeli vissza a jogokért kifizetett 12 millió dollárt, valamint magának akarja az eddig elkészített programsorokat.



Minderre szinte azonnal reagált Scott Miller, a 3D Realms társ-alapítója. Elmondása szerint a Take-Two hazudik, mikor azt állítja, hogy 30 millió dollárt kínáltak a teljes jogokért. Miller állítja, hogy ennyiért azonnal odaadtak volna mindent. Azt is elárulta, hogy a sokat emlegetett 12 millió dollárból ők egy árva centet sem láttak, hiszen ezt az összeget az akkor még GT Interactive néven futó kiadó az Infogramesnek fizette ki még 2000-ben.

Szóval a balhénak még közel sincs vége és remélhetőleg a Duke Nukem Forever azért egyszer valóban megjelenik, valamely kiadó szárnyai alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • neoG #11
    ahhoz nem gyenge, de mire egy összefüggő valamit kerekítenek belőle, az legalább 6-7 év, és 2-3 új engine:)
  • kissssss #10
    forduljanak már fel a 3d realms komojan most megint kezdik elölről???????

    áhh elmennek a bús picsába már kezdtem reménykedni hogy végre valamelyik másik fejlesztö gárda megcsinálja végre és meg is vehetem de így most már le sem köt hogy mi lesz a játékal. az tuti biztos hogy nem lesz nagy sikere 12év alatt annyi új fps jött ki hogy max csak a hangulatával tudna egyediséget felmutatni.
  • FoodLFG #9

    Majd virtuálisan szabaddá tesszük a kódot (aka letőcsük torrentről) és 12 év alatt majd a mezei júzerek csinálnak belőle egy jó programot.
    Meg azért gondolom egy-két kódrészlet jól jön majd különböző ingyenes játékoknak is. Bár nem hiszem, hogy mindenki annyira rászorulna pl a grafikus motorra.
    Egy példa:
    http://www.youtube.com/watch?v=DCzDKj3hjOE

    Egyébként meg óriási bulvár áradattá bővült már ez a Gyúk sztori. Nem tudom, hogy ki vette észre..
  • Narxxis #8
    A te agyad biztos nem kerül terroristákhoz, mivel nincs, még egy diónyi méretű agyad se.
  • zboszor #7
    Ja, pl. soha többé nem történne egyetlen terroristatámadás sem, és 12 év múlva Szaddam Husszein jogutódja bepereli Oszama Bin Laden-t az el nem végzett munkáért...
  • Redman1122 #6
    hát a látott videók alapján egyáltalán nem lenne gyenge hozzá.
  • neoG #5
    xbox360?elég gyenge hardware lenne Duke alá...
  • Adam II #4
    Majd a TOR megoldja
  • zola2000 #3
    Ha soha sem kerül ki a játék akkor remélem hogy valaki kirak majd egy xbox360 prealfa változatot torrentre...
  • Sanyix #2
    Remélem nem szivárog ki a kód, mert ha terroristák kezére kerülne, annak beláthatatlan következményei lennének, a jövőre nézve.