Ötvös Tibor

Csak jövőre jön a Forma-1

Aki abban bízott, hogy pár hónap múlva a kezében tudhatja az - eddig - izgalmasan alakuló Forma-1 versenysorozat idei évadjának játékváltozatát, az most nagyot fog csalódni.

A Codemasters ugyanis bejelentette, hogy az F1 2009 címmel, idén ősszel megjelenő program csak és kizárólag Wii és PSP platformokra érkezik. A PC-s, X360-as és PS3-as változatok csak jövő ilyenkor látnak napvilágot. Bár most nagy lehet a csalódás, azért még ennek is örülni kell, hiszen amíg a Sony birtokában voltak a kizárólagos jogok, addig álmodni sem lehetett egy hivatalos F-1 programról.



Ráadásul a Codemasters azt az EGO Engine-t használja, ami anno a Colin McRae DiRT és Race Driver: GRiD alatt is dübörgött, így grafikailag nem nagyon lehet majd ok panaszra. A motor természetesen relisztikusan kezeli a töréseket is, de a fejlesztők minden újítást bevetnek majd. Így lesz majd KERS technológia, slick gumik és természetesen minden versenyző, pálya, autó a versenyeken is látott névvel-állapotban tárul a szemünk elé.

UPDATE: Időközben a Codemasters kiadott egy rövidke teaser-videót a Formula 1 2009-ből, mely azért megadja az alaphangulatot.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • richi105 #10
    Azért a Codemasters már csinált egy két autós játékot és az, hogy nem lehetett egy Forma 1-es játékot készíteni az szégyen. Hurrá Sony! Én várom imádom a Forma 1-et nekem bármilyenre sikeredik kelleni fog és kész.
  • IMYke2.0.0.0 #9
    S az idő, ezen a téren sem változott és jó ideig nem is fog.
  • narumon #8
    Én meg olyat akarok ami nem tök szimulátor, de nem is a valós élettől elrugaszkodott bárhol bárkit bármivel megelőzök. Évek óta nem játszottam forma1 játékkal de akkor az volt a bajom, hogy könnyebb fokozaton 2-3 körelőnnyel fejeztem be a versenyt, nehezebbeken meg esély sem volt a pontszerzésre. Ráadásul az akkori AI-k simán neked mentek bármikor hiába toltad be a kocsid elejét, vagy forditva, hiába húztál rá az ellenfélre, az tök a bescriptelt utvonalon haladt tovább.
  • Szefmester #7
    csak egy ici-pici hozzáfűznivalóm van.. PC-hez is léteznek gamepadek ;) szal nem csak a billentyűzet van..

    pár kőkemény konzolos ismerősöm röhögött hogy hogy akarok kormány nélkül ezzel meg azzal játszani, meg nincsGran Turismo pcre.. erre én előszedtem a kis gamepadom ami tök úgy néz ki mint a ps-eké és tádáá már játszottam is.. aztán meg bedobtam nekik kipróbálásra egy gtr2-t .. volt is pislogás..
  • kicsizoz #6
    1) örülök, hogy van már konzolra is normális game, nem tudtam, sajnálom, ha ezzel megbántottalak. Második felére: inkább maradok a kormánynál...
    2) Taníts, mert ezt nem értem!
    "szeretnék pl, az időmérőn szenvedni, és akár egy órán át unalmasan kőrözni a versenyen, és nehezen előzni!" Mi volt ebben az félig arcad-os?
  • HöfEE #5
    Kezdődik a szokásos szimulátor vs árkád baromkodás, fantasztikus. Nem tök mindegy milyen lesz? Ha árkád akkor annak örülök ha szim akkor meg annak. A lényeg az , hogy végre F1 játék pc-re! Szerintem amúgy inkább árkád lesz , egyébként aki annyira szimulátorozni akar az játszon rfactorral és hozzá tartozó F1 modokból akad bőven.
  • schrank #4
    hát nem tudom te mivel játszottál de hogy ez nem konzol tulajdonság az biztos ...
  • peat666 #3
    Két oldalról is lejárattad magad,
    1.: a konzolon a "és akár egy órán át unalmasan kőrözni a versenyen, és nehezen előzni!" elég jó ideje elérhető, legutóbbi ilyen játék a forza2 című alkotás xboxon, de a sony-nak is van egy hogy is mondjam nem kis címe készülőben, meg a forza 3 készül, illetve a múltban sony házatáján voltak ilyen játékok. A konzolos kontroller ráadásul a kormányhoz közelebb áll sokkal mint a billentyűzethez, hiszen a gáz és fék a karokkal fokozatosan adagolható, a kormány szintén. Váltás az valóban gombos, mint bill,-en.
    2. A fentiek és általad leírtak nem szimulátor tulajdonságok közel sem, amire te vágysz az az arcade és szimulátor keveréke. Ez valószínűleg hozza is majd a játék, de a szimesek menekülni fognak előle, kivéve ha kiadnak egy mod készletet.
  • kicsizoz #2
    Remélem a PC-s verzióban lesz valami realisztikus mód is, mert a konzolos gondolom arcade-os lesz, amolyan pl. ha belementél a kavicságyba a sárga gombra visszatesz a pályára villogva, az ellenfelek a tudásodhoz igazodva mennek, meg ilyenek...
    Én azért szeretnék pl, az időmérőn szenvedni, és akár egy órán át unalmasan kőrözni a versenyen, és nehezen előzni!
  • sznus #1
    Ideje volt... várjuk!