Ötvös Tibor

Resident Evil 2 remake készül?

A Capcom nem hagyja letűnni a Resident Evil sorozatát, hiszen a hamarosan megjelenő ötödik rész mellett DVD-n elérhető az animációs film és a hírek szerint már előkészületben van a negyedik mozifilm is.

Emellett a Wonderconon megtett nyilatkozat sokakban azt az érzetet erősítette, hogy a Capcom hamarosan bejelenti a Resident Evil 2 remake-t. Legalábbis a "hamarosan a klasszikus részeket érintő bejelentést teszünk, szóval legyetek figyelmesek"-mondat alapján a rajongók erre a következtetésre jutottak, ami nem is elképzelhetetlen, tekintve a Resident Evil első részének feldolgozását, ami komoly sikert aratott.



És ha már Resident Evil, akkor nem érdemes szó nélkül elmenni az ötödik rész során felmerült rasszista problémák mellett sem. Angliában ugyanis kitört a botrány, mert a Korhatárbesorolást végző bizottság tagjai közül sokan rasszistának bélyegezték a játékot, mert - állításuk szerint - az egyik pályán egy szőke hajú fehér nőt öt-hat fekete férfi támad le és tép darabokra.

Ám a BBFC, amely kicsit komolyabban veszi a korhatárbesorolást, a tegnapi napon kiadott egy jelentést, melyben határozottan cáfolja eme jelenet létezésést. Az általuk játszott verzióban egy fehér férfi ugrik rá a nőre, ráadásul azt is hozzátették, hogy mivel az egész játék Afrikában játszódik, így a kifogásolt jelenet sem lenne meglepő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chocho #9
    Az előző részek esetében miért nem tiltakoztak? A zombik nem emberek, ergo meggyilkolásuk rasszista cselekedet!
  • zola2000 #8
    Mire is jön? Wiire nemrég jelent meg a GCs RE zero "remakeje", hamarosan jön a Resident evil 1 REmake, gondolom folytatni akarják a sorozatot RE2 remakkel, mert azért elég jól fogyó címek ezek, főleg japánban, nyugaton valahogy nem mennek wiire a jó játékok, csak a casualok, japánban mennek.
  • zola2000 #7
    fekete leszbikus, kommunista zsidó asszony
  • neoG #6
    Ha megengeded egy kis kiegészítés: meleg, tolószékes néger zsidó zsoldos
  • schrank #5
    a RE2 remake salgótarján és környékén játszódna a fő boss győzike mutáns változata lenne a kis boss-ok meg a két idióta lánya és a feleségét kellene kiszabadítani majd magáévá tenni
  • Prof William #4
    Szerintem a polkorrektség jegyében a következő Resiben egy meleg, tolószékes néger zsoldossal kéne leirtanunk a szigorúan fehér, szőke, kék szemű zombihordákat.
  • jeti00 #3
    Ezen jót nevettem :D itt mindenki és minden rasszista xD
  • Mentoloshurkaka #2
    Beszarok már komolyan ezen a rasszista hisztérián. Fogadjunk, hogy ha négerrel kéne szőkékre lövöldözni akkor minden "megmondóember" mélyen kussolna.
  • finalmac #1
    RE2 Remake. Hmm vajon milyen platformra jönne?