Ötvös Tibor

Brütal Legend marakodás

Az Activision a Vivendi Games-szel való egyesülése miatt számtalan játékott kidobott, melyek közül a Brütal Legendet szerencsére azonnal felkarolt az EA.

Érdekes cég ez az Activision. Tavaly történt, hogy a Vivendi Games-szel való egyesülése miatt számtalan, a cég által nem felvállalhatónak ítélt játékot (Ghostbusters, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, World in Conflict: Soviet Assault, 50 Cent: Blood on the Sand (ez meglepően jó kritikákat kapott), Leisure Suit Larry: Box Office Bust) kidobott és a megmaradt projektekre koncentrált. Sokunk számára azonban a legnagyobb veszteségnek az isteni Tim Schafer legújabb alkotása, a Jack Black közreműködésével készülő Brütal Legend, melyet szerencsére szinte azonnal felkarolt az EA. A játék - a lenti videó tanúsága szerint is - szépen készülgetett és minden készen állt a 2009-es megjelenése... Amikor visszatért az Activision és egy hivatalos levélben közölte az Electronic Arts-szal, hogy még nem mondtak le a játékról.


Az értetlenséget tovább fokozza, hogy a levél azt is tartalmazza, miszerint nem is akarják kiadni, de a jogok akkor is az ActivisionBlizzard tulajdonában vannak. Igazság szerint a dolog valószínűleg szimplán a pénzről szól, vagyis az EA-t szeretnék kicsit megfejni. Ám a Variety szerint a helyzet tovább bonyolítható, hiszen a Brütal Legend joga szerződésszegés miatt a fejlesztő Double Fine birtokába vándorolt. A Vivendi ugyanis nem adta ki a szerződésben meghatározott időpontban a játékot (ez 2008. nyara volt), így megszegte azt, de mivel maga a jogelőd is megszűnt (ami a Vivendi), így az ActiBlizz soha nem volt a jogok tulajdonosa. Mindenesetre az EA áll a per elébe, Schafer pedig tovább dolgozik a játékán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • domez128 #10
    Sziasztok!Nem tudja valaki mikor jön ki a játék wii-re?Mert megkérdeztem az 576-ba és azt mondták november 6 de még mindig azt írják a honlapon hogy csak előrendelhető.Kérem írjatok mert nagyon jól jönne egy kis help.A segítséget előre köszönöm.
  • storm181 #9
    Első hazai teszt 9,5 pont
  • domez128 #8
    október 16. egyenlőre ha csak nem csúszik
  • Dark Messiah #7
    nem tudjátok mikor jön ki a game?
  • Zombee #6
    A hangsúly itt az Activision-ön van, a önmagában a Blizzard-nak ehhez semmi köze nincs szerintem. Ez olyan, mint a magyar embernél a "megdöglött a kecském, dögöljön meg a tiéd is". Ha tényleg igaz, amit a Variety ír, akkor nem lesz itt per. De a játék legalább kapott ismét egy kis reklámot, jópofa marhaságnak tűnik, hátha most is feltűnik pár embernek, aztán siker lesz. Kicsit olyannak tűnik, mint egy fantasy környezetbe pakolt Tenacious D film, már csak a kövér Kyle hiányzik belőle:).
  • cateran #5
    Helyes! Újabb példa arra,mennyire lesüllyedt a Blizz,az Activisionnal való egyesülés óta...
  • Szefmester #4
    nyeeerjééék meeeg!
  • lac111 #3
    Szerintem grafika elfogadható szinten van. Ha lesz benne elég humor és tartalom, akkor fasza lesz!
  • Frosty01 #2
    feltéve h a pereskedés miatt nem hal meg idő előtt -.-"
  • Frosty01 #1
    huuu hát a grafikáról nem nyilatkoznék inkább :D
    de remélhetőleg a sztori legalább odaver