Ötvös Tibor

Ingyenes MMO

Bizonyára akadnak olyanok, akik nem hajlandók az egyszer kifizetett játék mellett havonta 3-4 ezer forintot leperkálni azért, hogy játszhassanak is vele.

Mondjuk a World of WarCraft, az Age of Conan és a Warhammer Online sikere azt mutatja, hogy bizony ők vannak kisebbségben. De talán most mindenki belekóstolhat az MMO-k világába, hiszen az S2 Games ingyenesen elérhetővé tette sajnos nem túl sikeres játékát, mely a Savage 2: A Tortured Soul címet viseli.


A játék egy RTS-RPG egyveleg, melyet most valóban teljesen ingyen, ráadásul korlátlan ideig - vagyis a szerverek leállásáig - játszhatunk. Ehhez mindössze le kell töltenünk a fenti linkről a Savage 2 telepítőjét, majd létre kell hoznunk egy új fiókot, majd a telepítés után bejelentkezni. Itt megadjuk, hogy az Emberek vagy a Szörnyek oldalán szállunk harcba (jelenleg utóbbiak állnak nyerésre), majd karakterünk megalkotása után kezdődhet a kaland.

Érdemes még megemlíteni, hogy nem egy gagyi programmal van dolgunk, hiszen anno a Savage első része megkapta a nem túl kitűntető "Az év legjobb programja, amellyel a kutya sem játszott" titulust.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szgezu #20
    De, nagyon jo otlet! Sot Nokia-ra is gondoltunk meg androidra. Eroforras, kompetencia, meg teszt keszulek nincs hozza sajnos. :/ Amugy rem egyszeru lenne, mert a kliens nagyon-nagyon lightweight. Biztos h barki aki mar foglalkozott masik platformmal a mostani funkcionalitast egy ora alatt atportolna. Lelkes onkentesek kellenenek, vagy sok-sok szabadido :)
    endrev, esetleg Neked van tapasztalatod vagy tudsz olyat aki foglalkozott mar pl. iPhone-nal?
    Koszi!
  • endrev #19
    Nem csodálom, hogy nem túl sikeres, kinek kell ennyi értelmetlen vérontás?

    Szgezu, Iphone-ra nem gondoltátok kihozni? Kellően jók a képességei és programozni sem túl nehéz.
  • szgezu #18
    Ez is ingyenes: haverokkal egyetemen fejlesztjuk, MMORPG elemeket tartalmazo MMORTS, olyasmi mint a Nano Wars( http://nanowar.free.fr) vagy Riziko csak eloben: http://cellite.etl.hu
    Viszonlyag uj Sony Ericsson telefon es net eleres kell hozza. Gyertek probaljatok ki, csak ugy jo ha sokan vagyunk! Szivesen latunk minden erdeklodot!
    Koszi!
  • lammaer #17
    Tény, a cikkiró megállapítása hogy most az ingyenes játékokkal vagy a fizetősökkel játszók vannak többen, eléggé kérdéses. Az hogy vannak fizetős MMOk amivel milliónyian játszanak csak annyit jelent, hogy egy MMOnak nem kell ingyenesnek lennie hogy sikeres legyen és sokan játsszanak vele.

    Amúgy irdatlan mennyiségű ingyenes játék van. FPSből például az Americas Army is ingyenes, amivel játszanak jópár milliónyian (kipróbáltam, nekem nem jött be amúgy). Aztán van még kismillió - főként koreából jövő - MMO. Nagy többsége elég gyenge, de vannak egész egyediek is. Én például több mint egy éve tolom a NavyField c. világháborús hadihajós játékot - aminek van koreai, kinai, európai és amerikai változata is (kb ugyanaz mind, csak más cég kezében a licenc jog).
    Nekem bejött, nagyon addiktiv, jól lehet vele szórakozni, és grindelhet az ember ahogy akar (mint az MMOk többsége, ez is erről szól :) )

    Hajlok arra, hogy mivel ilyen nagy számú ingyenes game van (az ingyenesség trükk, többnyire ha haladni akar az ember előbb-utóbb invesztálni kell egy kicsit) és az ingyenes azért mégis olcsóbb mint amiért fizetni kell, összességében jóval több olyan ember van aki ezekkel is nyomul. Persze lehet hogy 2 hét után ráun (kipróbáltam én is többet, és némelyik elég lapos volt), tehát az ilyen játékok talán kevésbé tartósak.
  • hdo #16
    Normális zenei aláfestéssel csak fele ennyire lenne szar a vidi.
  • n0k0m #15
    Nesze ingame a savage 2-bol: http://www.youtube.com/watch?v=0F0uKnHQ3KQ
  • Ajnasz #14
    Megsúgom, a videóban egy kép sincs a játékból..
  • AzUs #13
    Mondjuk szvsz videó alapán ez a játék 1 kalap sz@r..
  • n0k0m #12
    De meg mindig nem MMORPG ...
  • P3h3ly #11
    Nem értem mire fel kell hülyeségekkel telerakni egy cikket. Tény: ingyenessé tettek egy mmorpgt (már ha annak nevezhetjük ezt a játékot), erre kb úgy állítja be a kedves cikkíró mintha egyedi dolog lenne vagy legalábbis újdonság hogy ilyen is van... Tucatnyi ingyenes mmorpg volt már 3-4 évvel ezelőtt is, és egyik másik egész elviselhető volt.