Ötvös Tibor

Left 4 Aliens?

A Valve legújabb multira kihegyezett lövöldéje, a Left 4 Dead eléggé megosztotta a kritikusokat és a rajongókat egyaránt.

Miközben az egyik véglet szerint maga a játék tökéletes, a CS méltó utódja és 2008 legjobb PC-s programja, addig a másik fél egy túlértékelt trágyának tartja. Az igazság valószínű a két vélemény között van, ám most újra előkerült a Left 4 Dead neve - nem mindenki örömére. Történt ugyanis, hogy a Gearbox szép lassan készülő játéka, az Aliens: Colonial Marines egy ideje megtorpant, ám pár szerencsés újságíró a napokban közelebbről is megszemlélhette a játékot.



A beszámoló szerint az FPS sokban hajaz majd a Left 4 Dead-re, hiszen itt is egy négy fős coop játékmenet képzi a cselekmények alapját, ám ezúttal zombik helyett idegenek ömlenek majd ezerrel minden irányból felénk. Na ez a két infó elég volt ahhoz, hogy kicsapja a rajongóknál a biztosítékot és azonnal megrohanják a Gearbox fórumát ellenvetéseikkel. Jelenleg nem tudni, mi lesz az ügy vége, még akár jól is elsülhet a játék, bár az is igaz, hogy az Alien vs. Predatorban tapasztalt rémisztgetős játékmód sokaknak jobban bejött, mint ez a hentelős ötlet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #23
    Hát elég érdekes vágyaid vannak...
    Mi van, ha 6-an játszotok, de az egyik közben elmegy WC-re... és ő az, akinek ki kellene nyitnia egy ajtót, miközben a hátatok mögött szörnyek cammogva közelednek...
    Nem-nem

    Eleve ez a "coop" játékmód egy szánalom. Látszik, hogy minél olcsóbban akarnak sokat kaszálni - a L4D is ilyen akart lenni.
  • Derapo #22
    Szerintem akkor lenne fasza a coop mód,ha a 6 fős csoport online vinné a történetet és mind a 6 másfelé menne egymást segítve.Pl.: az egyik elakad egy helyen és a másiknak a távolból kell ajtót nyitogatni,vagy gépeket ki-be kapcsolgatni...mennyi lehetőség van benne nem? Vagy lehet túl nagy a fantáziám..vagy sokat akarok?:D
  • ultrapulse #21
    Nem kell a hiszti, lesz történet, és egyántalán nem L4D beütésű a cucc más forrás szerint. A történet fejezetekből áll, és a 6 fős kommandóscsoport tagjaival kell menni, mindig egyik bőrébe bújva, és mindegyik másképp van felszerelve. A játékmenet paráztatós, lassabb egy normál FPS-hez képp. A sztori a harmadik rész után játszódik, többet megtudhatunk Weyland Yutani Corporationről és az USS Sulaco, Fiorina 'Fury' 161 börtöntelepen fogunk járni, a történet írói jegyzik a Csillagközi rombolót. (Bradley Thompson és David Weddle)
  • ricsimaster #20
    Talán úgy lenne a legjobb, ha ez egy játék mód lenne hozzá, pl lenne solo camping, solo multiplayer, és haverokkal camping...és emellé lenne a haverokkal/és vagy NPC-kkel az észnélküli hent... másra nem jó ez így... erősen sz@r beütésű így
  • koschwarz #19
    kevés horrorjáték tudod azóta is beszaratni, mint az avp2. persze a mozgásdetektor pittyegésére beszarok-érzéshez kellenek az alien filmek is (konkrétan a 2. rész), mármint emlékezni arra az érzésre...szart se látsz a sötétben, gyorsuló pittyegés, majd a falról rád ugrik valami és két csapásból kibelez...
  • IMYke2.0.0.0 #18
    Szánalom...
  • Vardar #17
    A L4D egy kitalált történetre épül. Az Aliennek múltja, kultúrája, hangulata van. KELL egy jó történet.
  • moRtiZ #16
    Sokban hajaz = Lesznek benne hentmészár részek. Szerintem lévén az Aliens alapján kreálják a játékot, ezért ez elkerülhetetlen, és nem is baj. Nyilván lesznek benne szénpara részek is, amikor csak a mozgásdetektor pittyegésétől fossa össze magát a 4 coop játékos. Én továbbra is kurvára várom ezt a játékot.

    L4D-ről inkább nem nyilatkozok, szerintem eléggé legalja.
  • Balumann #15
    Én nem látom szükségesnek ilyen témában is erőltetni a jó story-t, küldetések elég hangulatosak a L4D -ben COOP-ban :) Csak coop-ban, de abban nagyon, és nekem pl kedvenc játékmódom :)
    Ott a story amúgy abban is, ellepték a földet a zombik, ki kell menekülniük, mi ebben a rossz? :D
  • bertino #14
    a l4d egyébként céltudatosan egy coop játéknak készült, de ez nem feltétlen kell, hogy zavarjon.