Ötvös Tibor

Jöhet a GTA 5

Alig pár órája jelentette be a Take Two, hogy a mai napon 2012-ig meghosszabbították szerződésüket a Rockstar Games-szel.

Ezzel egy időben a legnagyobb rajongói oldalakon azonnal megindult a találgatás, hogy vajon mikor jelentik be a Grand Theft Auto ötödik részét. Az eddigi Rockstar-történelmet nézve ez nem kicsit korai, hiszen a negyedik rész kiegészítője (melyben egy motoros banda fejét alakítjuk) még nem is érkezett meg, ráadásul a PC-s verzió is frissnek mondható a piacon.



Ráadásul a GTA 3 után is kellett pár évet várnunk a negyedik kalandra. Ám ha ezúttal is kapunk Vice City szintű "kiegészítőket", akkor szívesen várunk újabb hét évet a valódi folytatásra. De a Take Two ezzel olyan remekek forgalmazási jogait is megszerezte, mint a csak konzolokon megjelent Red Dead Revolver második része, a botrányokat kavaró Manhunt-franchise vagy a Need for Speed szériát lassan agyonverő Midnight Club széria.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #23
    a sétálás mitől jobb kontrollerrel?
    vezetéshez meg már akkor minimum 1 kormány dukál, de szerintem épp elég odakint a való életben vezetni, ha már játszom nekem tökéletesen megfelel a WASD is. a célzás meg hát, nos...az eléggé felejtős dolog kontrolleren.
    továbbra is tartom magam a véleményemhez, miszerint verekedős és platform játékokon kívül egér + billentyűzet.
  • Balumann #22
    Csak hasonlítsd össze némelyik mai játékkal és a gépigényükkel, és meglátod hogy nem helytálló ez az érv. Másik, hogy többnyire tök mind1 milyen grafikára rakom, ugyan úgy megy 640-ben teljesen lowon mint 1152x864 -en, szaggat és undorító grafikával mert erre a kártya szériára nem csinálták meg rendesen, ami elég dühítő, és elég sokan szenvednek ilyen problémával, meg hogy ok nélkül bugos és játszhatatlan grafikával jelenik meg a játék.
    Nem indokolt ez a gépigény, és ha jól jelenne meg a grafika minden kártyán akkor kb. fele ennyi felháborodott játékos is lenne.


    wolruf: Van bőven játék, ami egyáltalán nem szaggat be, rendkívül szép megjelenéssel (be lehet állítani úgy, hogy azzal a beállítással ne mennyen 30-35 fps alá). Csak hogy néhányat említsek (nálam legalábbis); Call of Duty 4, 5, crysis warhead, Call of Juarez, Prince of Persia (új), Far Cry 2 (abszolut semmi akadás, highon!).

    "de mutasson nekem valaki akár 1 olyan MAI!!! PC-s játékot, ahol nincs akadozás. Nos, a PC nem így megy. De játszható"
    Na most már nem is lehet PC-n akadozás nélkül játszani? Egyre jobb. Hihetetlen milyen gondolatokat tudnak kelteni az ügyes fejlesztők a játékosokban.
  • ldavid #21
    ez pedig az első screenshot ;) amúgy az a aborító fake..
  • tothadam923 #20
    Itt egy ismertető a GTA V-ről :)
  • wolruf #19
    Ezzel vitába szállnék. Szerintem szép grafikája van a proginak. Az emberek mimikája, a komplexitás, mind-mind hozzátesz. Embere válogatja kinek mi tetszik. Szerintem semmi probléma nincs ezzel. Az hogy "SZAR" lenne grafikailag, túlzás. Ennél a programnál pont az a jó, hogy nem csak a grafikára mentek rá (bár azzal sincsenek nagy gondok, nálam néha pici szaggatás jelentkezik, ami a HDD-nek tudható be), hanem tényleg olyan hatású a város, mintha élne. Most te mutass hasonló komplexitású bármit (az előző GTA-kat leszámítva). Talán a Mafia-t fogod megtalálni, ami megjelenésekor hasonlóan futott egy akkori gépen. Bár ha jobban belegondolok inkább hagyjuk. Nálam jól fut, játszom is vele, ha nálad nem, ne játsz vele.
  • Sanyix #18
    Mutass még egy hasonlóan SZAR grafikájú játékot ami feleennyire akad...

    Tudod itt a hangsúly az arányokon van... omgwtf grafika ok hogy szaggat maxon, de a gta4-nek aztán nincs olyan grafja, maxon SEM.
  • Mythic #17
    Nálam is kuka volt a GTA4 Xboxon. Rossz textúrázás és bizony néhol be is szaggatott. Utána próbálkoztam PC-n. Ott is csak csalódás. Nálam az év bukása. De szerencsére most így Karácsony elott felfedeztem magamnak a Fable2-t. Nálam ez az év játéka. :D
  • zola2000 #16
    Hát lehet hogy pcn úgy van, de x360on úgy látom hogy minden játék szép és jó, és 20 játékom van x360on, és egy helyen vettem észre eddig akadást: az Assasin's creedben, ha egy magas helyről egy olyan helyre nézünk ami tényleg nagyon vele van emberekkel, akkor észreveszem hogy eléggé leesik az fps (meg a ninja gaiden 2 egyik bossharcánál), mondjuk annyira azt sem nevezném akadozásnak :) egyébként x360on vinyó nélkül csak ennél a 2 játéknál vannak zavaró popupok (ac, gta4), de egy vinyó ezt is megoldaná...
  • wolruf #15
    Nos, én PC-n tolom, és szerintem semmi baj nincs vele. A prohardveren már vesézték/veséztük a dolgot, nálam így is teljesen jól fut (1680x1050) nem erőművön (de nem is 6600-as geForce-on :) ).
    Szóval szerintem nincs vele nagy baj (EREDETI!!!) PC-s változatnál. Optimalizálni kell a gépet, és vígan játszható. Nem mondom hogy sehol nem akadt egy picit sem, de mutasson nekem valaki akár 1 olyan MAI!!! PC-s játékot, ahol nincs akadozás. Nos, a PC nem így megy. De játszható! Jól! Bőven jól! És élvezetes. (magánvélemény :D )
  • zola2000 #14
    Gtahoz bill+egér? Szerintem a célzáson kívül mindenben jobb gamepaddal. Gondolok itt a sétálásra, az autóvezetésre (analóg módon lehet kormányozni gázt adni és fékezni gamepaddal). Szerintem egy pcre is amin sokan játszanak (bár ez hülyeség) kell egy gamepad.