Ötvös Tibor

Vándorol Lara és a 47-es ügynök?

A hírek szerint ismét komoly bajban van a szebb napokat is megélt SCi. A Tomb Raider és a Hitman franchise jogaival bíró fejlesztőbrigád elképzelhető, hogy kiadót vált.

A háttérben természetesen a piszkos anyagiak állnak. A jó pár évvel - és sikerrel - ezelőtt még több, mint 600 millió dollárt érő csapatot mostanság 50 millió dollárra tartják. Ezt is mindössze a fent említett két sorozatnak köszönheti. A Tomb Raider és a Hitman is komoly, milliós rajongótáborral rendelkezik és így nem meglepő a "nagyok" érdeklődése a fejlesztők iránt.



Elsőnek - természetesen - a világ legnagyobb kiadója, az Electronic Arts jelentkezett be a két sorozatért, majd nem sokkal utána a szintén komoly pénzeket birtokló Ubisoft is megtette a maga ajánlatát. Érdekesség, hogy a részvények hatalmas zuhanása épp az Underworldhöz kapcsolódik. A folyamatos késlekedés, a nem túl kedvező kritikai fogadtatás és végül a pontozási botrány együttesen vezettek a csődközeli állapothoz. Az Eidos sorsa is érdekes lehet, hiszen ezzel bizony elveszti két fejőstehenét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spR #7
    Sajna nem. Reszvenyesek dontik el, kinek adjak el a ceget. Es mint tudjuk, penz beszel, kutya ugat.
    A vicc az, hogy 2005-ben, amikor az Eidos-t megvette az SCi, mindossze reszvenyenkenti 2 penny-n mulott a dolog, ui a Bono fele Elevation Partners tett ajanlatot az Eidos-ra eloszor, es az SCi az utolso pillanatban reszvenyenkent 2 penny-vel felulajanlott, es erre a hulye reszvenyesek az SCi-t valasztottak.
    Most utolag meg lehet nezni a dontesuk eredmenyet. Eidos/SCi megint csodkozelben, a Bono-ek altal kesobb megvasarolt BioWare es Pandemic meg milliardos aron ment az EA-nak es meg mindig jol allnak.
  • Celeborn #6
    Hát, azért én is azt mondom, hogy inkább Ubisoft. Nem lehet szavazni, hogy kinek adják el magukat?
  • Harkat 89 #5
    Nekem mindegy hova kerül, csak a Hitman -t folytassák, és ne rontsák el.
  • Sance231 #4
    Mindkét cég rossz ómen.
  • GrimReaper78 #3
    Ó, valóban, az Ubisoft (is) módfelett kreatív: elég csak a mostani kínálatukat nézni: Far Cry 2 és az új PoP...

    Mindkettő hemzseg a kreativitástól.
  • bippo #2
    hát a kettő közül már inkább a Ubisoft. Mindkét cég AAA játékokat csinál rengeteg pénzből, de Ubi kicsit kreatívabb módon, az EA meg csak a rókabőrre játszik.
  • bakagaijin #1
    Eidos? Az nem ment csődbe két éve? Hmm, Úgy tűnik valaki megvette az uccsó pillanatban, ... hogy aztán ismét csődközelbe kerüljön. Úgy tűnik ez periodikus az Eidos-nál, 2001-ben tökügyanezt eljátszották, aztán 2005-ben, és idén, és ... :).