Ötvös Tibor

Fallout 3 telepítési gondok

Újabb nagyon várt játékkal kapcsolatban érkeztek érdekes - és szomorú - hírek. A Bethesda által fejlesztett Fallout 3 telepítése során ugyanis a már korábban Spore kapcsán megismert hiba lépett fel.

A probléma neve ismét SecuROM. A már jól ismert másolásvédelmi rendszer rengeteg gépre nem is engedte feltelepíteni a játékot. Ezeken a gépeken többnyire valamely virtuális meghajtókészítő - Alcohol120%, Daemon Tools - vagy DVD másolására képes program - Nero, Dvd decrypter - volt feltelepítve, így a SecuROM letiltotta a telepítést.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fent említett programok uninstallja sem oldotta meg a gondot. A konzolosok sem nyugodhatnak meg, hiszen az ő változatukban állítólag rengetegszer fagy ki a Fallout 3 vagy bizonyos létfontosságú küldetések során összeomlik a rendszer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wolfi24 #17
    Jah és nem érdemes külső nézetben tolni, mert irtó bénán mozog a karakter. Továbbá még a térkép is rohadt kicsi, igaz fps módban végigszánkázva hosszúnak tűnik, ugyanis csak akkor kapunk töltés képernyőt ha egy házba bemegyünk, vagy egy elkerített városrészbe. Ja és érdemes a körökre osztott módot, majd harc közben előhívni, mert annálkül olyan gyorsan elpatkolunk, hogy azt öröm nézni. Ugyanis ha realtimeba nyomjuk kevés az esély, hogy arcon lőjük az ellenséget, az meg szépen ránk ló egy aknavetővel és bumm, eltört minkét lábunk meg kezünk (ha persze túléltük) és nem tudunk elmenekülni. Viszont a benyomjuk a körökre osztott opció szépen lassan megnézzük hogy hány százalék esélyünk van eltalálni annak a kis k*cs*g fosztogatónak a kis buksiát és a ha szerencsénk van akkor kritikális lövésel vagy lerepül a feje, vagy szétrobban (ez viszont szép látványos ahogy a szemgolyó a kamera előtt repl el :D ).
  • Wolfi24 #16
    Sajna a játék nem az igazi, meg rövid is. Már tegnap végigtoltam. Kb 40 óra volt a játék idő, igaz annyira nem mentem ki a mellék küldetésekre. Ja és érdemes bejárni az egész terültet, mert a főküldetés csak a térkép 2/4-re szól, vagyis nem olyan mint a régiben, hogy mindenhol megfordulunk. Sajna nics meg a hangulata a játéknak. Egy-két helyen iszonyat nehéz a játék. Külön kell gyógyítani minden testrészedet. KOTOR féle lopás, hogy jó és gonosz út is járható. Viszont állati jó kezdés. Átéljük ahogy meszületünk, majd irányítjuk saját magunkat egy évesen, majd egyre jobban növünk, ez hangulatos volt.
    Összesítve szerintem a játék csalódás lesz a Fallout 1-2 szerelmeseinek.
  • koschwarz #15
    kár hogy MOST többe kerül, mintha a boltban venném és még csak az "anyagot" sem kapom meg.

    a far cry 2-ről pl. nem is beszélve, ami itthon 6300 ha netről rendelem, míg steamről 55 USD (cirka 10500 pénz...)
  • AbyssLord #14
    Emberek, steam-en kell megvenni, ott nincs semmiféle cd. Ott a steam rögtön egy feltelepített változatot húz le a gépedre, és nem lesz semmi gondod, hogy jaj, hol a cd, meg jaj a védelem nem engedi telepíteni cd-ről. Csak azt mondod neki, hogy telepítse fel, a progi letölti, és már kész is. Ráadásul úgy eredeti is egyben, tehát még jó érzéssel is játszhat vele az ember. Ennyi.
  • opeca #13
    Hm, szóval egy újabb kibaszás azokkal akik eredetiben vették meg?
    Gratulálok!
  • koschwarz #12
    he...?



    (csak rá szerettem volna rámutatni, hogy ha ez a hír, akkor legyen már teljes az a hír és a kedves cikkíró tájékozódjon előbb...)
  • pepe792 #11
    gratulálok ezzel elérték azt hogy nem fogom megvenni a játékot. pedig terveztem hogy a magyar változatot megveszem. de ha tényleg kinlódni kell már a telepítéssel is akkor bejaphatják....
  • rtfmZoli #10
    A SecuROM helyett még mindíg jobb az internetes aktiváció(pld mint a Witcherben), vagy ha nincs net, akkor telefonos...
  • Csaba42 #9
    Legközelebb az lesz a másolásvédelem, hogy ha fent van egy olyan progi is, ami használja az ODD-t, akkor a lemez felrobban a meghajtóban.
  • Csaba42 #8
    Hát igen, minden ember hülye, aki megvette anno eredetiben, és anyázott emiatt, mert vagy nem elég képzett hozzá, hogy eleget tudjon tenni a SecuROM kérésének, vagy csak egy fárasztó munkanap után játszani akart volna a frissiben megvett játékkal, és erre b*szakodni kell vele. Hiszen lett hozzá pár napja fix (ez manapság egy új varázsszó, mely mindenre gyógyír), 9-10k Ft ide vagy oda, mit számít, az semmi! Persze világgazdasági válság van (beszarás 01), meg rosszabbul élünk mint 6 éve (beszarás 02), de kit érdekel az olyan játék(ok)ra kiadott pénz, amely(ek) nem működ(i/ne)k azonnal/megfelelően, ez még belefér. Szarni rá, de vastagon, és különben se bántsuk a kis ártatlan fejlesztőket, hisz csak jót akartak, egyem meg a lelküket szegényeknek. Meg havi 10-20 játékot megvenni fullos áron, mert ugye mondanom sem kell, konzolra nincs warez, még bőven belefér - de a tej ára felment 30 Ft-tal (beszarás 03), basszus, r*hadt kormány, r*hadt tejtermelők, r*hadt warezosok!!!