Ötvös Tibor

Kritikai bukás a Force Unleashed

Úgy tűnik, az idei blockbusterek nem váltják majd meg a világot. Az Atari az Alone in the Dark, míg az Electronic Arts a Spore kapcsán volt kénytelen értetlenül pislogni, miután megjelentek az első kritikák.

A LucasArts utolsó saját fejlesztésű játéka, a Star Wars: The Force Unleashed is hamarosan megjelenik, így a szokott módon meg is érkeztek az első értékelések a játékról. Az a gyanúm, hogy Lucas apó most nem igazán lehet elégedett a "munkásaival", hiszen a kritikusok legjobb esetben is csak egy jó közepesnek ítélték meg a programot.



Ennél jóval keményebben fogalmazott az EGM munkatársa, aki mindössze 59%-ra értékelte a második és harmadik film között játszódó kalandot. Az SW: The Force Unleashed szeptember 19-én jelenik meg hivatalosan, jelen állás szerint csak konzolokra. Az NVISION08 konferencián azonban az egyik programozó elkotyogta, hogy a PS3 és X360 mellett a játéknak már van PC-s demója is. Még szinte ki sem került a netre az elszólás, a LucasArts máris kategorikusan cáfolta azt. Mondjuk a Rockstar is így tett a GTA IV esetében és tudjuk, mi lett a vége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GG #33
    bocs a helyesírásért . :S
  • GG #32
    Nekem a Spora nagyon nagy csalodás volt. Az első fázis jó lett volna ha nem lötték volna le már a A SONYOK a PSP Storeon található FLOWwal. :( OK túl tettem magamat rajta és élveztem 10 percig amig túl jutottam rajta könnyen.
    Ki mások a őslevesből gondolván átuszok egy másik szigetre. Meglepve tapasztaltam, hogy valami nagy izé "hamm be kaplak" elvet alkalmazza rajtam. Na ez tetszet és meglepet :P Na az jó volt. 2 óra alatt rájöttem, hogy kell használni az kedveskedést (a húsevőmmel :P) ok túl jutottam de már ekkor nagyon untam a játékot. A törnyi részbe bele kezdve el elment a kedvem az egésztől. Megmondom öszintén, hogy olyan hatást kell nekem a játék mint ha nem dolgoztak volna ki rendesen. Ne kérdezéek mit de valami hiányzik.
  • bakagaijin #31
    Ez érdekes, a Spore-t kilencvensokra értékelték a főbb újságok. Ott van a Top10-ben eladási statisztikák alapján (a Sims2 és kiegészítői is). Úgyhogy nem igazán értem miért kéne értetlenül pislognia az EA-nak, hacsak nem ezt a cikket olvasva...
  • sylverangel #30
    Mi nem volt mostanában igazán kritikai bukás? Mindenről áradoztak a fejlesztők, hogy ilyen, olyan csúcsszuper fizika, grafika interakciók, és nagyot is buktak vele. Mint az említett alone, és fore unleashed (meg ne felejtsük el a too human-t). Próbáltam mindkettőt, és fényévekre voltak amit belénk akartak sulykolni, hogy milyen szuper a cucc.

    Érdekes módon a kisebb játékok voltak kellemes meglepetések az elmúlt időszakban, mint a last guy, a bionic commando rearmed.

    Még a little big planet-ben van egy kis bizadalmam, az még jól is sikerülhet, de a túl hagy hype lehet rossz hatással van a játékra...
  • Hoz_Hun #29
    Nekem a bemutató alapján tetszett. :)
  • Balumann #28
    :O És ez jól működik?
  • zee21 #27
    hát nemtom nekem nincs konzolom és eléggé szíven ütött a hír hogy nem jön ki PC-re
    de nyilván nem nyilatkozhatok úgy ahogy ti akik kiprobáltátok
    de összegezve: rém gagyi.....
    a lézerkarddal nem vág hanem üt mint valami furkos bottal.... az erők használata tök irreális... (ha jól láttam villámot vezetett a lézerkardjába meg ilyen finomsagok...)
    botok butak..... (legkisebb problema)
    kamera nézett nem jó
    meg ez az idióta "killing-move" (AT-AT-nal) de ezt mint külső szemlélő mondom.....
  • A1274815 #26
    "Régebben sima xboxnál is sokan ezt mondták, mégis normális gamecube/ps2 emu már van, xbox emu nincs."

    Na ebben tévedsz, mert vannak. Ha tűrelmes vagy, akkor hétvégén megírom melyek vannak meg nekem. De addig is itt vannak ezek: XBox Emulators

    Valamint mivel csak HW elemhez férhet hozzá egy program közvetlenűl Windows-ban: CPU és Shader Egységek, ezért valamint, ha azt vesszük, hogy egy DX10-es GPU biztosan képes a XBox megjegyzem főleg HLSL-ben írt programjait futtatni, akkor csak a CPU-n kell bajlódni, meg az API-val.

    P.S.: Nem kell anyíra elveteműlt XBox rajongónak sem lenni, csak a procija számít még ma is erősebbnek, mint egy PC-jé, de a többi, már erősen elavult.
  • zola2000 #25
    Ezzel "csak" az a baj, hogy az x360 is egyedi tervezésű hardver, még ha pcs alkatrészekből indultak is ki, elég sokat változtattak rajta. Régebben sima xboxnál is sokan ezt mondták, mégis normális gamecube/ps2 emu már van, xbox emu nincs.
  • A1274815 #24
    A GPU-ja pedig már elég pritív, azt se kéne emulálni, csak oda adni neki az API-t, esetleg egy wrapper ami az XBox-os DX hívásokból mundjuk DX10-es hívásokat csínál.