Ötvös Tibor

FPS lesz a Quantum of Solace

James Bond 22. filmes kalanja is megkapja majd a maga játékát. Bár az eddigi 007-es programok valahogy nem igazán sikerültek (kivétel a Golden Eye), a Quantum of Solace előjelei mégis roppant bíztatók.

Az első érdemi infók a GamesMaster magazin jóvoltából kerültek fel a netre. Lássuk, mire is számíthatunk: először is a játék a Call of Duty 4 motorját használja majd. Ez jó pont, hiszen a CoD 4 még mai szemmel nézve is gyönyörű. Emellett a manapság már minden játékban feltűnő fedezékrendszeres megoldást is bevetik a készítők, ilyenkor a kamera átvált TPS-nézetbe.



Vagyis - kicsit jobban átgondolva - egy Rainbow 6 Vegas klón lesz. A fejlesztők ráadásként a Strangleholdban és a The Bourne Conspiracyban látott Quick-Time Eventet is beteszik a játékmenetbe. Ez az, amikor a képernyőn megjelenő gombokat lenyomva valami extra kivégzést vagy cselekedetet tudunk végrehajtani. További jó hír, hogy a játék a Casino Royale fontosabb eseményeit (pl: a nyitó üldözési jelenet) is feldolgozza. A Quantum of Solace PC mellett PS3-ra és X360-ra is érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adam first #3
    Emberek vesztek egy Nintendo 64-et, meg egy GOLDENEYE-t és meg tudjátok, milyen az igazi James Bond FPS, ami minden ízében tökéletes és nem más JB filmekből lopkodtak ötleteket a készítők. A Rareware díjnyertes FPS-e még 1997-ből, igaz a játék grafikai motora már elavult, de ez mit sem von le a játékélményből, amit ez a program képes nyújtani, áhh leirhatatlan élmény. A Goldeneye lelkes fejlesztői manapság Free Radical néven futnak, kiváncsi lennék a mostani munkáikra. Activision=JB FPS=halott ügy.
  • Balumann #2
    Én bizakodó vagyok. CoD 4 motorja tényleg szép, nem nagy gépigényű és nagyon sok lehetőség van benne. A CoD 4 többnek azért nem tetszett, mert túlságosan lineáris (bár nekem tetszett), viszont filmadaptációnál pont az a jó!
    CoD 4 és a Vegas 2 a kedvenc játékaim közé tartozik (előbbi singleben inkább, második multiban). Ha lesznek benne jó kis kütyük, változatos akciók (nem úgy mint a Nightfire-be hogy szinte végig hentelős és sokáig ugyan az a helyszín), akkor jó lesz! Várom nagyon :-)
    James Bond filmeket is imádtam.

    Jó filmes játékadaptáció? Nekem a Transformers és a Spiderman is nagyon tetszett (csak azok a főellenségek miatt hamar abbahagytam, nem tom miért kell ilyen hülyeséggel elrontani). Aztán nekem tetszett a Stranglehold is.
  • sirpalee #1
    Melyik volt az utolsó jó filmes játékadaptáció?

    Úgyis elszúrják, nem kérdés.