MTI

8 év börtön a videojáték miatti gyilkosságért

Szigorított munkatáborban letöltendő nyolc évi szabadságvesztésre ítéltek egy egyetemistát, aki egy számítógépes játék feletti nézeteltérés miatt annyira összeverte áldozatát, hogy az belehalt sérüléseibe.

Jevgenyij Zsukov, a Keleti Gazdasági-Humanitárius Egyetem 22 éves hallgatója a Lineage II. számítógépes játék szenvedélyes játékosa, akárcsak áldozata, Albert Nurijev taxisofőr volt.

A játékban a résztvevők szörnyekre vadásznak és klánokba tömörülnek, hogy sikeresebbek legyenek. Ufában két, egymással szembeálló, egyenként 30 fős klán működött, a Ku Klux Klan és a Platinum. A virtuális szembeállásból valóságos lett, amikor Jevgenyij és Albert találkozott egy házibulin. Mindkettő igyekezett bizonyítani, hogy a ő klánja a jobbik, s ezen összevesztek. A vita folytatása céljából megbeszéltek egy találkozót, s itt tört ki a halálos végű verekedés.

Az ügyész ugyan hét év börtönt kért a tettesre, de az áldozat felesége annyira felháborodott ezen, hogy a bíróság végül nyolc évi fegyházbüntetést szabott ki.

Korábban Albina, az áldozat nővére is játszott, de már kiszállt. Elmondta: fivére halála aligha állítja meg a többi résztvevőt, a játékban ugyanis hatalmas pénzek forognak. A virtuális fegyvereket és lőszereket valódi pénzért lehet megvenni, és Albina szerint csak egy íj 2000 dollárba - mintegy 300 ezer forintba - kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaSzKa #28
    mots +baxhatja nem tud majd a börtönbe 8éveg lineagelni :P
  • pasi29uk #27
    "Szigorított munkatáborban letöltendő nyolc évi szabadságvesztésre..."

    Mo.-n miert nincs ilyen buntetesi forma? Van par gezenguz akit besorolnak a fenti intezmenybe...
  • Vogel #26
    A játék erősen PvP alapú, legalábbis tapasztalataim szerint. Engem is hozott már ki a sodromból.
  • tacsaby #25
    Darwin-díjat nekik!
  • spydee #24
    az emberek 99%-a tud rendesen játszani és ha ki is éli magát agresszióban a játékokban, azért más ha szembe áll veled az ellenfél. Hiába képzelem el és működik is jól a játékban a karddal kettévágom támadás, attól én még lehet hogy egy kardot sem tudok felemelni, nem hogy faarccal kettészelni egy másik emberi lényt.
  • spydee #23
    jól beszélsz Wittgen! Az ilyen erőszakos agyi és lelkiállapotú emberből előbbutóbb előjött volna az agresszió, ha nem játszott volna, hanem pl. sofőr akkor embereket ütne el.:)vagy ukrán maffia behajtója lenne. most seggbeszelidítik kicsit. Aztán az is lehet, hogy ő lesz bent a don a börtönben.:)
  • Wittgen #22
    És az ilyen hülyék miatt sütik rá a játékiparra, hogy a progik miatt lesznek gyilkosok az emberekből.

    Pedig az ilyen alakok egy sima sakk-játszma miatt is kinyírták volna egymást szerintem.
  • Visor #21
    Látszik, hogy ez sem tudja megkülönböztetni a valóságot a játéktól, és ő már elég nagykorú. Innen látszik, hogy nem korhoz kötött az agresszív viselkedés. (Gondolok az ilyen Thompson félékre) Azért nyugodjék békében az áldozat, de azért őt sem kellett félteni, hogy bele ment egy ilyenbe vitázni.
  • Balumann #20
    Egy játék csak addig jó, amíg csak szórakozásként, kikapcsolódásként szolgál. Ha már barátszerzés helyett veszekedéshez, összetűzésekhez és gyilkoláshoz vezet akkor nem jó. Klán is azért lenne jó, hogy azzal a pár emberrel jobban megismerkedsz, megtanulsz összejátszani, megismerkedsz velük mint emberek is. Emellett más klánok ellen játszotok, akikkel szintén megismerkedtek, stb...
    Bár sajnos legtöbb játékban nem ez megy.
    ...
    És főleg akkor nem jó, ha ez egy gay szerepjáték miatt. Mert ha egy fps játékban akkor még talán meg tudnám érteni.
  • Szefmester #19
    ha nem unnám meg az mmo-kat 1-2 nap után akkor lehet ebből másodállást csinálhatnék.. így max marad az az időszak amikor a bnőmmel nem tudok találkozgatni :)