Ötvös Tibor

Bezárt a Pseudo, nem lesz Carmageddon

Az utóbbi időben elég komoly bezárások jellemezték a játékipart, melyek természetesen bizonyos következményeket vonnak maguk után.

A SEGA például bezárta a Racing Studiost, mely miatt kétessé vált további Sega Rally-k készítése. A legnagyobb bajnak azonban a Pseudo Interactive megszűntetése tűnik. A fejlesztők felelősek a Full Auto valamint a Cel Damage nevezetű autós játékokért, melyek alapeleme volt a rombolás. A hét elején bejelentett megszűntetéskor már felröppent a hír, hogy a két franchise mellett egy harmadik, teljes titokban fejlesztegett játék is ment a levesbe.



Ma ki is derült, hogy ez a játék nem volt más, mint a Carmageddon negyedik része, melyen közel egy éve dolgoztak a fejlesztők. Sajnos jelen pillanatban nem tudni, hogy valaki átveszi-e a játékot vagy valóban elbúcsúzhatunk a brutális franchise-tól. Reméljük a legjobbakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vogel #19
    Manhunt unalmas volt. Carmageddonért kár. Volt olyan pálya amit ugy akartam végigvinni hogy minden embert legázolok :) Electrával sikerült :)
  • dronkZero #18
    Hm. Biztos igazad van...
    Én a korhoz képest hulladék, és tartalom nélküli grafika és a rettenetesen monoton játékmenet miatt skippeltem másfél pálya után. Fegyvert felvenni, ember mögé lopakodni, megölni, goto10. Látvány miatt nem érte meg, én a két pálya közt gyakorlatilag _semmi_ kapcsolatot nem találtam. Bár már nem vágom, pontosan mi is volt a két pálya, csak arra emlékszem, hogy pislogtam, hogy első pálya kész, második elkezdődik...és csak nézek, hogy hol a tökömben vagyok, és hogy kerültem ide?
    A killek érdekesek voltak...egy darabig. Amikor már 627.szer láttam a nejlonzacsis jelenetet, akkor már nem volt túl szórakoztató.
    Nemtom, engem a Thief anno úgy megfogott, hogy az első pályán több órát eltöltöttem. Szórakoztam a köteles nyílvesszőkkel, elloptam mindent, ami mozdítható, ilyesmi.
    Manhuntban meg a világon semmit nem kell és nem is lehet csinálni, nagyjából az egyetlen manipulálható objektum a pályákon az ellenség. Mellesleg még szarul is néz ki.
    Mindenesetre részemről kuka.
    Lehet, hogy kevés volt másfél pálya, hogy megismerjem, később villant is érdekesebb dolgokat, de ilyen kezdeti benyomásokkal nálam elbukta a lehetőséget, hogy meggyőzzön.
  • Zocsi #17
    Jeeez...
  • Tinman #16
    Manhunt egyáltalán nem szar, max nekem nem jött, be ettől még nem szar.
    Elsőre én is letöröltem, aztán adtam neki egy órát. És egyáltalán nem az tetszett benne, hogy levághatom a másik fejét, hanem a hangulat.
    Egyedül pár eszközzel, lopakodva, mint a Thiefekben csak itt elmebetegek ellen. Az első részben ráadásul a családod pár tagját is elkapják, ha nem lépsz időben nekik vége. Én lépnék ^^

    Most tolom a 2. részt PS2-ön, pont u.a. a feeling. Egyszerűen meg akarsz szökni és amikor kiérsz kiderül, hogy egy csoport már megint veled szórakozik. A való életben is küzdenél minden kezed ügyébe kerülő eszközzel az életedért. Ha csak egy reklámzacskó van nálad, gondolod emberien tudod lerendezni a másikat?
  • dronkZero #15
    Na, ennyi a lényeg, te is leírtad indoklás nélkül a(z esetleg téves) véleményed, én is az enyémet. :P

    Így már mindjért más.
    Postal 3 lassan megjelenik.
    Olyan nincs, hogy "rossz" reklám. Manhunt is mekkora egy rakat szar, mégis rengetegen megvették, mert hírverést csaptak neki, hogy "fújbrutálistilcsákbe".
    "Akármennyire is nehéz elhinned", van akinek ez az üzleti stratégiája. GTA-s Rockstar is, Running with Scissors is pont ilyen. Provokál, szókimond, polgárpukkaszt. És rohadt jól megél belőle.
    Abban igazad van, hogy nem lesz általános, mert a legtöbb fejlesztő vagy puhapöcs ehhez, vagy lefekszik a kiadójának, esetleg megvették kilóra.
  • HJPOWER #14
    Már maga a név eladja a játékot, kár lenne a Carmageddonért.

  • Drawain #13
    Nem :)

    Nem kívánok személyeskedésbe menni, ez egyébként is tökéletesen minősíti a másik értelmi színvonalát. Viszont fenntartom amit mondtam, és példát mutatva egy normális reagálásra:
    Az általad említett játékok, talán Postal-t kivéve, közel sem olyan brutálisak mint a Carma 1 volt. A GTA-ban és a Hitman-ben is kellőképpen moderálva van az ártatlanok mészárlása, de minimum azzal, hogy nem bátorítanak rá. A Postal természetesen más tészta - de a második rész is ha jól emlékszem 2003as ami már 5 éves - és már akkor óriási port kavart. És ahogy múlik az idő egyre nagyobb a nyomás a készítőkön és a kiadókon úgyszintén - egy játék ami mindenhol a legnagyobb kor szerinti besorolást, ill. perek zömét kapja, nem a legbiztosabb befektetés, és akármennyire nehéz elhinned, ez a szempont ma a legfontosabb a piacon. Így viszont meglátásom szerint nem fognak még egy ilyen nyíltan erőszakos játékot készíteni.
    De hogy mit is írtek ilyen nyíltan erőszakos játékon?
    A Carmageddon az előbbiekkel szemben konkrétan bátorított mindenféle extrák és pontok által arra, hogy minél begőzöltebben írtsad a jónépet (öreg nyanya gázolása kombó :)). Na én erről beszéltem...

    Egyébként nekem is az egyik kedvenc játékom volt a Carmageddon ill. a második résszel is sokat játszottam - én csupán a véleményemet fejtettem ki arról, hogy miért nem lenne jó a folytatás...
  • ZsZso #12
    Carmageddon :) ... ohhh ...

    Anno egy brutkósabb bokatörés következtében bekerültem a kórházba, s édesapám volt olyan kedves és kölcsönkért egy laptopot ismerősétől, amin bent játszhattam. No milyen játékot nyomattam? :) Carmageddont! Csak jópár évvel később esett le, hogy milyen fura lehetett hallani a kórházi osztályokon az ordítozást, a sok sikítást :D. Sose feledem azt a játékot ...
  • kovadam87 #11
    Annyira nem bírom ezeket a szélsőséges kommenteket.. vki beszól vmi oltári marhaságot aztán a többiek reagálnak rá és az egész topic elcsúszik a fenébe vmi istenverte nem ideillő tmba ill. stílusba :S Amúgy pedig a Carmageddon 1 (mikor megjelent emléxem) ált. isk-be jártam és annyira tetszett a játék h gitár óra helyett haverhoz mentem játszani :D és a Carmageddon 2 is oltári jó volt! Minden tekintetben, újítás. A három az tényleg gyalázat lett :S olyan se jó se rossz, viszont szerintem mindenki csalódott benne :( Viszont én nagyon kíváncsi lettem volna a 4 re mert abban derült volna ki, hogy a programozók tervezők, a nagy csapat levonta-e a tanulságot... dehát úgy látszik már nem derül ki soha. Mindegy is, Carmageddon, emléked örökké szívünkbe él :)
  • dronkZero #10
    Te most miről beszélsz? Anyuék lekorlátoztak hellokittire? Mi az, hogy "nem _mernének_ ártatlanokat tucatszámra élvezetből gyilkoló" játékot csinálni?
    GTA? Postal? Hitman?
    Bármelyik játék, ahol van civil, és élvezetből megölhetem?

    "szerintem nem vesztünk vele sokat ha nem folytatják..."
    Szerintem meg te egy buzi vagy.