SG.hu

Csokken az Xbox 360 ára

A Microsoft bejelentette az Xbox 360 játékkonzol javasolt fogyasztói árának a csökkentését.

A 2008 március 14-től életbelépő árcsökkentés értelmében, a különféle Xbox 360 modellek javasolt fogyasztói árai a következőképpen módosulnak:
  • Az Xbox 360 Arcade modell új javasolt fogyasztói ára 54990 Forint lesz
  • Az Xbox 360 Premium modell új javasolt fogyasztói ára 74990 Forint lesz. A premium modellhez vezetéknélküli kontroller, vezetékes fülhallgató valamint 20 GB-os merevlemez tartozik.
  • Az Xbox 360 Elite modell új javasolt fogyasztói ára 99990 Forint lesz. A csomag többek között tartalmaz egy 120 GB-os merevlemezt.

    A cég közleménye szerint a konzol az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) 42%-os piaci részesedést mondhat magáénak, és vezető helyen áll az egy konzolra jutó szoftvereladások tekintetében is. Ez a szám az Xbox 360 esetében 7 darab eladott játékszoftvert jelent, minden értékesített konzol után. (ugyanez a szám a Playstation 3 esetében: 3.8, Nintendo Wii: 3.5)

    "Elmondhatjuk, hogy az Xbox 360 egy Európában rendkívül széleskörben elterjedt konzol. Mára elértünk és meghaladtuk bizonyos célkitűzéseket, amelyek a hosszútávú startégiánk részét képezik. A portfóliónk egy olyan már már nagy népszerűségnek örvendő szórakozási lehetőséget biztosít, amely széleskörben vonzóvá teszi az Xbox360 konzolt. Ezen tényezők lehetővé teszik számunkra, hogy megvalósítsuk kitűzött célunkat és növelhessük a potenciális piaci lehetőségeket. A továbbiakban is egyedi és különleges játékélményt fogunk biztosítani vásárlóink számára. A mostani árcsökkentéssel azonban lehetővé tesszük, hogy újabb vásárlók is megtapasztalhassák miért is az Xbox 360 a legjobb választás. A játékipari tapasztalatok ismeretében kijelenthetem, hogy körülbelül ez az az árszínvonal, amely biztosíthatja egy konzol számára a legszélesebb vásárlóréteg érdeklődését" - kommentálta a bejelentést Chris Lewis, a Microsoft Interactive Entertainment Business európai üzletágának alelnöke.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • Cortex #10
      Igen vannak 3ledes problémák még mindig... De már jobb a hűtés, kisebb a fogyasztás, tehát valamivel kevesebb is a meghibásodás... A ventije egy picit zajos, de nem sokkal zajosabb, mint a PS3é, s ez sztem igazából senkit sem zavar, mert ha játszol, akkor a játék zenéje elnyomja, s semmit sem veszel észre.
      3 ledes problémával én személy szerint még nem találkoztam, nekem 5 hónapja van 360 elitem... Túlmelegedéstől sem kell félni(sok helyen ezzel ilyesztgetnek), akárhányszor néztem, mindig csak langyos levegő jött ki belőle...
      Szóval csak ajánlani tudom.
      Nem kell telepíteni, mint PS3on, nem is Loadingozik annyit, több játékban is szebb a grafika, mint a Sony gépén, és nem is akadoznak a játékok, mint a Sony gépén + sok csak xbox360as játék (Gears of War, Halo 3, PGR4, stb.)...
    • Indigo #9
      És ez neked miért gond? Talán nem tudsz emiatt aludni?
    • bertino #8
      csak annyiban van gondom, hogy még mindig vannak, akik hagyják bepalizni magukat vele :P
    • Tucky17 #7
      Új Xbox-oknál is vannak 3 ledes halálozások? A ventije mennyivel zajosabb mint egy PS3-é, dedósul hangozhat, de nem porszívót akarok hallgatni.
    • gyuri12 #6
      szép az aláírásod...
    • Cortex #5
      Ha gondod van az XBOXal, akkor minek nézted meg a cikket, s minek írtál ide?
      Ha én nem bírok vmit, akkor nem szoktam róla cikkeket olvasgatni...
    • bertino #4
      "jó gépet"

      az
    • bakagaijin #3
      És az indok: GTA IV megjelenés :).
    • Csaba42 #2
      Hát, ahogy elnézem, a flam még várat magára. :)
    • sirpalee #1
      Nagyon is helyes, olcsón, jó gépet a népnek :) . Ha lenne rá MGS4 még talán meg is venném...

      Ajjaj mekkora flamelés lesz itten ^^.