Ötvös Tibor

GDC '08: Quake Live

Meglepő és egyben igazán örömteli bejelentésre került sor alig pár órája a Game Developers Conferencen.

Az IGA Software és az id Software közös alkotása lesz a Quake Live, mely egy teljesen ingyenes, böngészőből indítható FPS lesz, méghozzá teljes értékű. Ez annyit jelent, hogy a játékban benne lesz minden, ami az eddigi Quake játékokban benne volt: chat, statisztika, barátlista, versenyek és saját pályaszerkesztő.

Klikk ide! Klikk ide!

Mindezekért mindössze pár reklámot kell megnéznünk, melyek fedeznék az IGA költségeit. A bejelentés mellett elhangzott az is, hogy a jövőben további játékokat szeretnének ebbe a "freemiumnak" nevezett kategóriába átportálni. A Quake Live jelenleg nem rendelkezik megjelenési dátummal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • concrete #4
    akkor a rasterwerk-es megoldás egy 'fokkal' fain-abb, mert sima böngészőablakból játszható fps-t ad ...
  • Frosty01 #3
    nem, ez olyan lesz mint az IJJI játékai, pl Gunz, hogy a böngészőben egy linkel indíthatod el, de maga a kliens az egy normális program, nem a böngészőVEL játszod, csak azzal indítod el.
  • dronkZero #2
    Nem hiszem, hogy ID-ék ne tudnának saját rendszert összehozni... Bár az is igaz, hogy pénzük az van megvenni egy fejlesztőcsapatot tokkal, vonóval...

    De ez nem rossz tendencia, rövid időn belül ez már a második nagy fejlesztő (a DICE -os Battlefield Heroes mellett), amelyik ingyenes "nagy" játékot jelent be...
  • concrete #1
    namármost vagy felvásárolják a rasterwerks-et, vagy fejlesztenek egy sajátot?

    rasterwerks - phosphor

    gyk kész rendszer, melyik a valószínűbb? ez amúgy már most is elérhet ingyér van, és jó.