Berta Sándor

Újabb vita a Manhunt 2 körül

A játék pontban Halloweenre került az amerikai boltok polcaira. Nagy-Britanniában azonban a programot egy kereskedőház máris levette kínálatából.

A Manhunt 2 jelenleg csak PS2, PSP és Wii platformon elérhető, és csak a 17 éven felüliek vásárolhatják meg, ennek ellenére még mindig komoly vitákat vált ki. Ezúttal az okozott felháborodást, hogy kiderült: hackerek bármikor láthatóvá tehetik az elrejtett véres jeleneteket. Az ügy miatt a brit Target áruházlánc kénytelen volt a megjelenés után alig egy héttel máris leállítani a Manhunt 2 forgalmazását.

Mint ismeretes, korábban a Manhunt 2-t Nagy-Britannia után Oroszország, Írország és Olaszország is betiltotta. A Spiegel német magazin korábbi tudósításában pedig arról számolt be, hogy Ausztrália és Új-Zéland is feketelistára tette a Manhunt 2-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #19
    Ennek társadalmilag több a pozitív hatása mint a negatív.
  • lowdog #18
    "láthatóvá tehetik az elrejtett véres jeleneteket."

    ez nem igaz, és ezt az ESRB is belátta egy több mint egy hetes közleményben!

    csupán arról van szó, hogy az utólag beépített, a kivégzéseket eltakaró effeketeket le lehet venni, illetve némivel véresebbé lehet tenni (ha jól tudom, Wii-n egyáltalán nem is lehet trükközni).
    ettől azonban ugyanolyan szar marad az egész az eredeti koncepcióhoz (és persze az első részhez) képest (a kiszivárgott bétához hasonlítva) -> nem hullanak a fejek, végtagok satöbbi.

    hatalmas baromság ez a cenzúrázás egyébként.
  • Indigo #17
    Idióta...
  • DjDano #16
    Pustuljon el az össze konzol... miattuk szívnak a PC-sek.

    Pedig a számítógépek nélkül a konzolok se léteznének! Ezt vésse az eszébe mindenki!
  • ldavid #15
    de jól informált valaki..
  • xizor #14
    Ha valamelyik játéknak eSport törekvése vannak, PC-re csinálja.A többi játék meg engem egyáltalán nemfoglalkoztat.
  • zola2000 #13
    Te az esrbt mondtad, ami már elég régóta van, szerintem ha az összes pc esrbt mondod, akkor vedd az összes konzolost is. De eléggé átmentünk offba nem gondolod ;-D
  • matt taylor #12
    "Ha így nézed akkor add hozzá a ps1et is (viszi a ps3), a gamecubet, a régebbi gépeket (virtual consoleal nes snes n64 megadrive turbografix 16 stb)."
    Ennyi erővel vegyük hozzá a Pc-hez a Spektrumot, Commodor 64et és a többi ős pct
  • zola2000 #11
    Ha így nézed akkor add hozzá a ps1et is (viszi a ps3), a gamecubet, a régebbi gépeket (virtual consoleal nes snes n64 megadrive turbografix 16 stb). Ja és a cs? Az konzolos half life 2 multija a Counter Strike, usb billentyűzettel és egérrel jól megy. De pcn egyszerűen nincs pl zelda, metroid, tekken (soul calibur stb), JRPG!, resident evil (tudom 3 év után írták át, de szarul) stb. Olyan pc cucc egyszerűen nincs ami ne lenne konzolon, és annyira kéne nekem. Tehát egy wii-ds-ps3 trióval (ps3 majd később lesz) bőven elleszek 2012ig. Tehát nekem jobb 3 konzol mint egy pct szinten tartani.
  • kay3 #10
    zola: amit írtál, az első ránézésre hülyeségnek tűnt, aztán utánanéztem és tényleg hülyeség. Mondjuk nézd meg az ESRB oldalát (ők sorolják be a játékokat, ezért minden valamire való játék átmegy rajtuk), az adatbázisukban Windows PC platformra 7082 játék van, míg PS2, PS3, XBox, XBox360, és Wii konzolokra _összesen_ 2654 (és ebből vagy 10 Super Mario...).

    Ja és a konzol alapból alkalmatlan bizonyos játékokra. Próbálj meg konzolon CS-zni, vagy DoW-ozni :P Szóval én nem temetném. És inkább elköltöm azt a 100e-t a gépem fejlesztésére mint egy újabb dobozra a nappaliba.