Napi Online

Átjárás lesz az MMORPG-k között

Lehetővé akarja tenni az IBM és a Linden Lab, a Second Life című virtuális játék fejlesztője, hogy az úgynevezett avatarok, a valós személyeket az internetes virtuális világokban helyettesítő rajzfigurák szabadon közlekedhessenek a különböző játékok között.

Jelenleg a Second Life, illetve a hozzá hasonló Entropia vagy Gaia szereplői - akik valós megfelelőjük "második életét" élik ezekben a játékokban - be vannak zárva saját környezetükbe, azaz ha valaki egyszerre több játékban is részt akar venni, akkor mindegyikben külön-külön kell megszemélyesítenie magát. Az IBM és a Linden ezt akarja meghaladni azzal, hogy megteremti a technológiai és üzleti feltételeit annak, hogy az avatarok keresztül-kasul járhassanak a világháló virtuális világai között.

A két cég azon a San Franciscó-i konferencián jelentette be közös kezdeményezését, amelyen az internet e falhasználási módjában érdekelt 20 cég képviselteti magát. A résztvevők azt akarják tisztázni, hogyan fejleszthetnék tovább az egyre népszerűbb játékokat. Az Electric Sheep vállalat itt mutatta be a Second Life szereplőinek eligazodását segítő programját, amelynek már gyakorlati alkalmazása is van. A CBS tévécsatorna ugyanis ennek segítségével indít játékot a virtuális világban, amelyben a népszerű sorozat, a New York-i helyszínelők rajongói egy misztikus gyilkost üldözhetnek interaktív történetek sorozatán keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • orkaman #13
    ez nem "szabvány" lenne, ha jól értem, Ha valamelyik cég nem akarja, nem veszi át, nem ír interfészt hozzá.

    Amúgy érteleme nem sok...
    Legtöbb játékban az egyetlen közös eleme, a karakter név lehet...
    ja még az sem, különböző névszabályok, már valaki lefoglalta, stb.

    igazából csak ugyanolyan játékra működne értelmesen.

    Amúgy meg, most épp nem találok semmi jó MMORPG-t (gyilkolóst hamár így kiveséztétek). Próbálta valaki a Deicide -t?

    nem sok magyar játszik rajta. Mikor unatkozok mindig ehez térek vissza.

    Nem nagy szám grafikailag, de van egy jó kis ingame feeling-je. Ha egyszer találok egy hasonlót, lehetőleg normális GM/supportal, azé még fizetnék is.
  • Evil Merodak #12
    LoL átjárás. Valószínüleg örülnének a Zsizzardnál ha pl. a sok ingyenes MMORPG-ből át kellene engedniük a karaktereket. Most is jó borsos ára van 1 karaktertranszfernek, pedig csak pár bejegyzést kell átvinni 2 szerver adatbázisa között.
  • Remetix #11
    Szó szerint értelmezve esetleg, habár a "game" része még úgy is határeset, de az RPG játékosok és játékfejlesztők által értett jelentése szerint nem.

    Gondolj bele, ha szó szerint értelmeznénk, akkor pl. a Mario is RPG lenne, mert egy vízvezetékszerelő szerepébe kell bújni, és játszani, v. pl Quake is RPG lenne, mert ott még azt is kiválaszthatod, hogy hogy nézzen ki a szereplőd.
  • Su0my #10
    buták vagytok, a MMORPG a Massively Multiplayer Online Role Playing Game, azaz az internetes szerepjáték rövidítése. namost az is egy szerepjáték, amikor 3 ovodás összeáll és mondjuk valaki másnak a bőrébe (pl tanítónéni/bácsi) bőrébe bújik... ne legyetek már primitívek, nem kell gyilkolni minden szerepjátékban..

    szerintem is second life sucks, de ugyanúgy wow, etc.. hsz-eitekből igencsak előítéletes módon azt veszem ki amúgyis, hogy eléggé sokat játszotok/tájékozottak vagytok a játékvilágban, következésképpen ti is ugyanúgy egy kib*szott virtuális világba menekültök, ami teljesen ugyanaz. ráadásul mivel nincs magánéletetek ide jöttök kiélni magatokat, hogy jaj de jó az én játékom, jaj de szar a másik...

    on: érdekes ötlet, ha ezt soxor megcsinálják, akkor egy gigantikus méretű onlány játszótér van kialakulóban

    mellesleg nehogy azt higgyétek, hogy a wowot összevonják valamilyen csillagok háborújás onlnánnyal, mert az nagy hülyeség lenne... szerintem ez csak a hasonló kategóriájú játékokkal megvalósítható egyrészt, másrészt a second life és társai inkább közösségépítő jellegűek, szóval ott tökmind1, hogy van 1 autó, meg 1 házad, attól még mittomén miért ne lehetne másik játékban is? hogy szegény kicsi kocka még jobban tudjon ismerkedni (ahelyett, hogy elmenne 1 jót partyzni..)
  • Su0my #9
    ugyanaz a wow, kocka!
  • Adam II #8
    Jah Fursecution miatt lehet én is wowoznék
  • xizor #7
    A second life az annyira mmorpg, mint a startcraft vagy a netes feketemacska.
  • Lost Lont #6
    WoWból átmenni SecondLife-ba és darabolni a fegyvertelen utcanépet, na emiatt talán elkezdenék WoWozni! de amúgy valahogy egy mmorpg sem vonz
  • Adam II #5
    GAIA????!!!!!!! NE NE NE NEEEEEEEE
  • Librarian #4
    :-D Cím alapján: Huxley-ból tuning gépfegyverrel átruccanok WoW-ba irtani a középkori stílusú fegyverekkel rendelkező ellent, majd ott megpakolva mágiával vissza és úgy meglepni mindenkit...

    Engem hidegen hagy a dolog, mert nem érint...