Németh Szabolcs

Tízéves az Ultima Online

A WoW, a Guild Wars és társaik árnyékában egyre kevesebben emlékeznek az Ultima Online-ra, amely nélkül ma egyáltalán nem biztos, hogy játékosok tízezrei kaszabolnák egymást és az ellenséget a virtuális terekben.

Richard Garriott 1997. szeptember 25-én indította útjára az Ultima Online-t, amely pillanatok alatt megfertőzte az egész világot. A fejlesztők nem hagyták a magukra a regisztrálókat, hanem hónapról-hónapra újabb és újabb elemekkel bővítették az Ultima világát. Az MMORPG-ről mindent elmond az, hogy a néhány éve megtapasztalt, és azóta fokozódó grafikai elmaradottsága ellenére még mindig emberek tízezrei választják esti szórakozásul. Azért erre örökre nem lehet építeni, ezért a fejlesztők elkészítették a Kingdoms Rebornt, ami már nyugodtan ringbe szállhat a 'modern" MMORPG-kkel.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A neves dátumot az Electronic Arts az eseményhez méltóan ünnepli meg: az összes valaha élt Ultima Online tag október 9-ig díjmentesen barangolhat a hajdan elhagyott világban. Ráadásként mindegyik játékos dekorációs eszközökkel, és tűzijátékkal teheti még emlékezetesebbé az Ultima Online tizedik szülinapját, valamint fegyverek, tárgyak, és további hasznos kellékek is felfedezésre várnak.

Ultima Online

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    Kár, hogy az UO2 eltünt a süllyesztőben, aztán az abban lévő ötletek felbukkantak más MMO játékokban, de csak részleteiben, és sok ötlet eleve bukott játékban :(