Németh Szabolcs

A PES és FIFA karakterek összehasonlítása

Néhány évvel ezelőtt mindenki a földbe döngölte volna azt, aki a FIFA-ra egy rossz szót is mert volna mondani, azóta viszont nagyot változott a világ.

A Konami Pro Evolution Soccere első részével sokakat visszariasztott nehézsége, nehezen kezelhető irányítása, és persze a licencbeli hiányosságai miatt. Azóta szerencsére már eltelt néhány esztendő, és a futószalagon érkező PES-ek - a FIFA-val ellentétben - komoly fejlődésen mentek keresztül. A fociszimulátor háborút talán még sosem nyerte annyira tisztán a Konami gyermeke, mint most.

Az EA Sports játékát mérföldekkel előző Pro Evolution Soccer 2008 vizuálisan kenterbe veri a FIFA 2008-at: elég, ha csak egy pillantást veszünk a programokban lemodellezett játékosokra, és rögtön megvilágosodunk. Nem lehet másképp fogalmazni, ég és föld a különbség a két program között. Egy német oldal lelkes alkalmazottai néhány brazil, és török nemzeti válogatott játékos összehasonlításával fedték fel a különbségeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ez persze nem jelenti azt, hogy a FIFA bukás lenne. Dolgoztak vele az EA-nál rendesen, ám a sok-sok elvesztegetett, elkényelmeskedett év most bosszulja meg magát, amikor egy a semmiből előrukkoló program úgy tűnik, hogy hosszú időre átveszi a stafétabotot a focis játékok piacán. Persze mindig vannak, lesznek elvakultak, akik mindig az egyikre vagy a másikra esküsznek, ám a realitás most azt mondatja velünk, hogy a PES jobb úton jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Petys #17
    Azért azt is észre lehet venni, hogy a mezszámok eléggé eltérnek, vagy ezekben a játékokban nem a valós számok szerepelnek?
  • Balumann #16
    fps nézet :DDDD (first person shooter, belső nézetü lövöldözős nézet, kombinálták egy háborús játékkal is? :D)
  • fook #15
    Jézusom te milyen ostoba vagy...nehogy már ne vedd észre a különbséget..
  • jetpilot #14
    Én szeretem a Fifa és a PES sorozatot is. Ha az egyikre kicsit ráunok, előkerítem a másikat:) Hja, nem akarok zavarni, nyugodtan tárgyaljátok meg hogy akkor most mi a jó.
  • jolesy #13
    Ez a cikk azt hiszem pontot rakhat az ostoba fifa vs. pes háborúk végére, szerintem a képek is magukért beszélnek...
  • plcdfa #12
    Ismét egy elfogulatlan cikk Németh Szabolcstól. Gratula. Amúgy így a képek alapján nekem nem tűnik szebbnek a PES. (Igaz csúnyábbnak sem.) Mondjuk van egy olyan sanda gyanúm hogy a fifás képek a pc-s változatból vannak és nem is max grafikán. Összességében így ránézésre mindkettő ronda. :( Nagyon szögletesek, és nem is igazán felismerhetőek. Pl. Robinhónál a két arc totál más, de hogy egyik képről sem találnám ki hogy őt ábrázolja az biztos. Na de a grafika elég mellékes, a játékmenet meg majd kiderül. (Legalábbis számomra majd, mert még nem töl... izé vettem meg egyiket sem.) Viszont az FPS módon jót röhögtem, elképzelem amint kezemben az rpg-vel rohanok a kapus felé... :D
  • zola2000 #11
    Hogy lenne csak xen? Lesz az még wiin is. (meg ps3mon is)
  • Risu Führer #10
    az szerintem a pesbe van benne de lehet hogy az csak xboxon lesz de lehet tévedek.
  • pitbulllll #9
    Ah magamra válaszolok facca. természetesen akyyy nek szántam csak reggel van még :D
  • pitbulllll #8
    Hát én nem találkoztam Fps nézettel, de lehet csak én vagyok alma :), de szerintem irányítás ugyan olyan mint volt.

    "nextgen FIFA 08 modelljei kidolgozottabbak" ennek? sztem, rosszabb mint volt.