Németh Szabolcs

Jön a Quake 5?

Az id Software nem aprózza el. A Rage mellett egyik legsikeresebb, kultikus játéksorozata következő részének fejlesztését is tervbe vette, amiről a QuakeCon-on maga John Carmack beszélt.

Sajnos az információmennyiség terén még csehebbül állunk mint a Rage esetében, mert az id Software szó szerint semmit sem árult el a folytatásról. Igaz, ez nem is csoda, hiszen a Quake 5 valószínűleg néhány skiccen kívül a fejlesztőknek sem jelent most még többet, mint nekünk laikusoknak. Így tehát az is természetes, hogy megjelenési dátumot sem tudtak kicsikarni az évről-évre rendszeresen megtartott eseményen a programozó guruból.

Egyes források szerint azonban Carmack nem is a Quake 5-ről beszélt, hiszen az előadásában a Quake 5 el sem hangzott, mindössze annyit mondott, hogy a Quake széria egy újabb jövevénnyel gazdagodik majd. Ha ez így van, akkor ez közel sem biztosan jelenti azt, hogy a Quake 5-öt fejlesztik az id-nél, hiszen a Qukae Zero-ról, illetve a Quake Arcade-ről is beszélhetett a szaktekintély.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ROCK DANI #15
    ÉN AZT SEM TUDOM MI AZ
  • Nyarlathotep #14
    Hát barátom, pedig a Quake 10 éve hatalmas party-k részvevője volt! Nyilván a korod miatt soha nem játszotál vele multiban, ezért hülyeség ilyenket irogatni!
  • archkoven #13
    Nagyon nem értem az itt fanyalgókat.
    A Q3 szerintem egy nagyon jó játék volt. Azoknak készült akik nem történetre vágynak hanem akcióra, de arra sem gép ellen, hanem élő ellenfelek ellen a neten. Erre készült és tökéletesen meg is felelt. Tudom sokan vitatják, de szerintem sokkal jobb volt az unreal-nél, valahogy közvetlenebb volt az irányítása. A játék egyébként nagy siker volt, és nem véletlenül, nem kellene fikázni.
    Aki szerint a Q4 csúnya volt az cseréltesse ki a szemeit! Egy egy akciódús fps volt, nulla lopakodás, maximum hentelés. Egyike volt azon kevés fps-eknek amiket nem untam meg játék felénél, hanem végig élveztem és ráadásul még a grafikája is fantasztikus volt. Egy igazi kihívás végigcsinálni max fokozaton. Számomra érthetetlen, hogy ilyen játékot hogyan lehet fikázni.
    Számomra egyébként a halflife2 és a counterstrike is egy oltári unalmas játék volt, az előzőt végig sem vittem, a cs-t párszor feltettem, de mindig kurva hamar ráuntam, nem nekem való ez a bújócskázás. Ettől még persze biztos jó játékok, csak nagyon nem az én stílusom.
    A quake bármelyik része ezerszer közelebb áll hozzám.
  • darXideR #12
    sose szerttem nagyon a quake-et, de a 4 már egyenesen borzasztó volt. grafikája nem valami egetrengető(mondhatni rossz), ahhozképest viszont tulságosan is jó gép kell hozzá. játékélményröl meg ne is beszéljünk..a multi része is siralmas
  • Szefmester #11
    a Q1nek mintha lenne "remake"je, asszem valami FUHQuake-nek hívják.. elég durva már a grafikája.. legalábbis amiket láttam anno..

    én inkább egy Q2 remakenek örülnék.. :D nemtom miért de a mai napig előveszem és végigsprintelek rajta 1-2 délután alatt :D nosztalgia :D
  • zola2000 #10
    Ott a nintendo wii játékélménye, ott a ps3, meg lehet nézni melyik fogy jobban.
  • Loverman #9
    hát igen, ahogy mondani szokták, az a játék amivel nem jó játszani, max egy techdemó. Ez meg emlékeztet egy bizonyos Rob Pardo-ra és a cégére, akik a játékélményt tűzték ki célül, és azóta sem érdeklik őket ha nem a legszebb graffal adnak ki valamit... mellesleg jelenleg ők vannak igazolva.
  • ldavid #8
    jó könyv!

    engem nem igazán érdekelnek az id játékok, de a könyv tetszett nagyon
  • Zocsi #7
    Egyetétrek, hogy a Q1 volt a nyerő. Ha azt feltuningolnák, teljesen újraépítenék, és folytatnák a történetet hasonló stílusban, akkor az übermega ütől lenne. Mikor a nagy villámszóró jeti ellen kellene nyomulni shader3.0-ás textúrák, meg tükröződő faló és padlójú márvány tárnákban... Aztán meg kimenni egy nagy temetőbe és zombikat, meg lovagokat gyakni. Ugrálgatni térkapukkal a sci-fi és fantasy világok között. Ááhh! Nagyon fajja lenne!
    Anno a Q2-nek is volt némi varázsa, mert ott még volt valamilyen féle logikai játék. Kapcsolgatni kellett ezt-azt. Meg akkor az is überfaszául nézett ki. De nem nagyon értettem, hogy az ID-n kívül mi köti össze a Q1-el... Nem értettem hogy jönnek a képbe a strogg-ok, meg az embergyáras részek... Bár én anno a tört verzióval nyomultam, szal nem voltak átvezető videóim, amiből megismerhettem vna. a történetet. De sztem nem kár érte.
    A Q3 az akkori graffikán kívül kritikán aluli.
    A Q4-hez csak demo szintjén volt szerencsém, de bőven elég is volt annyi, mert az eredetiség totális hiánya, az undi grafikán és az unalmas-lineáris játékmeneten kívül nem sokat nyújtott... Egyszóval gagyi.
    Ideje lenne már a játékélményt is növelni az ID-nál, bár szerintem nekik bőven megéri az is, ha írnak egy jó motort és aztán annak licenszdíjjaiból éldegélnek......... ... .... .
  • Indigo #6
    Quake...