Németh Szabolcs

A Sega megvásárolta az Unreal 3-motort

Egy fejlesztőcég két okból készít saját grafikai, fizikai motort: vagy saját játékához készít alapot, vagy mocskosul meg akar gazdagodni a licencből.

A legjobb az, ha ez a kettő egyszerre érvényesül, ezt követhetjük figyelemmel az Epic Games-nél már évek óta. Az éppen aktuális Unreal-motor saját játékukat is a magasba emeli, ám emellett még több tucat első osztályú fejlesztésnek is alapjául szolgál. Most a Sega America jelentette be, hogy a dollárezreket nem sajnálva a költségvetésből, megvásárolták az Unreal 3-motorját. "Büszkék vagyunk, hogy egy olyan motorra építhetjük fel a jövőben megjelenő játékainkat, mint az Epic sokoldalú, innovatív, és nem utolsósorban lélegzetelállítóan gyönyörű csomagja" - nyilatkozta a tranzakciót követően Simon Jeffery, a vállalat elnöke.

Természetesen a szokásos protokoll sem maradhatott el. "Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Segával. A Sega már nagyon régóta élen jár a piacon történő fejlesztésekben, éppen ezért megtisztelve érezzük magunkat, hogy az Unreal 3 licence mellett döntöttek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #8
    tisztán üzlet, h nem fejlesztenek saját motort, hanem egy már kész (?) mocit használnak fel. rakat felesleges költségtől megszabadultak így, ráadásul fullra időben vannak és még szupportot is kapnak, ha hibát fedeznek föl, ahelyett h maguk szívnának vele.
  • Cheesy #7
    ehh... Sonic The Hedgehog 2009 majd UT3 motorral :P
  • uniu #6
    Valoszinu joval olcsobb volt igy, mintha sajat maguk fejlesztettek volna, es lepeshatranyban is lehetnek, mire kifejlesztenek egy sajatot a piac mar reg mashol tartana.
  • noss #5
    jó mélyen benyaltak egymásnak... :p
  • n0k0m #4
    A motornak koze nincs a vegtermekhez. Nem lesz egy unreal 3 klon az adott fejlesztes mert azt a motort hasznalja. Sot hasznalni fogja, autos jatek, strategia, Tps, Fps, MMo jatekok stb.stb. Tehat totalisan lenyegtelen. Igy legalabb van egy jo alap jo jatekokhoz.
  • ffxi #3
    Az rendben van, hogy olcsó és jó stb. De japók mindig kitüntek egyediségükkel, és most felbomlott ez a hagyomány, ezt furcsálom leginkább.
  • ffxi #1
    Szomorú hogy egy japán cég klföldi motort licencel. Ha úgy vesszük ez most a divat, csak nem értem last-gen konzolokon mért tudták a japánok saját ütős motort írni (SOC, Tekken series, GOW, MGS stb.) és next-gen-en pedig alig. Persze van kivétel (SCE), de a többi japó cég mint fenn említett Sega pl.