Németh Szabolcs

Genesis Rising - utánpótláshoz jutnak az űrstratégák

A Homeworld volt talán az utolsó említésre méltó program a kategórián belül. A Genesis Rising - hacsak el nem rontják-, az űr királya lehet.

Hol vannak azok a gyönyörű évek, amikor az Imperium Galaktikát remegő kézzel telepítettük fel a gépünkre, és hetekre-hónapokra ki sem lehetett robbantani minket a gép elől? Sajnos már tovaszálltak, de még mielőtt teljesen letettünk volna az űrben játszódó stratégiákról, 2001-ben jött a Sierra alkotása, a Homeworld. A sikert egy folytatással ünnepelték meg a fejlesztők, 2003 őszén jelent meg a második rész. Azóta viszont teljes csöndbe burkolózott a program.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ha nem is egy új Homeworld részt jelenthetünk be, a Genesis Rising legalább akkorát szólhat, mint a HW. Miben különbözik a címben szereplő játék "elődjétől"? Nos ez egy mondatban összefoglalható: mindkét játékban számos űrhajó áll a rendelkezésünkre, de a Genesis-ben ezek - vagyis ők - élnek. Igen, mindegyik szerkezet organikus jellegű. Legyőzésük esetén szabadon beépíthetjük testüket a saját hajónkba. A fejlesztők így biztosítják azt, hogy szinte végelláthatatlan kombinációk tárháza nyíljon meg előttünk.

Néhány napja már folyik a játék tesztelése. Bízzunk benne, hogy hamarosan megérkezik az a hír, amely tartalmazza az "aranylemez" szócskát.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #8
    "Úgy örülnék egyszer egy, a '60-as évek retro űrkorszakos gömböjded desing-ját mutató, fakó színvilággal rendelkező űrstrtégiát!"

    Ezzel amúgy nagyon egyetértek. Tipkusan alapul véve a "klasszikusan funkcionális" felépítésű űrhajókat, a la Pirx, Buck Rogers, Red Dwarf, ilyesmi. Megpróbáltam elgondolkodni, hogy volt-e ilyesmi, de bevallom, nem jut eszembe semmi.


  • Alwares #7
    Jó lesz ez én tolom a bétát csak van egy kis gond. A különleges képességeket fegyvereket buffokat úgy lehet használni hogy: nyomod space+ megjelenik az ürhajó felett egy miniatür kis kör ami alig látni = rá kell kattinatni ami szinte lehetetlen egy jó kis mikrózás közben.
    Egyébként jó lesz én már a bétából látom, csak kéne egy rendes interface...
  • Librarian #6
    A stratégiai játékoknál számomra az egyik utolsó dolog a kinézet... IG 2 rúlz.
    Ez szép... de remélem jó is lesz! Csapó, ennyi!
  • Agamemnon #5
    Van fórumja is... ITT
  • Zocsi #4
    Remélem nem basszák el ott, hogy az összeépítés kimerül egy nekem LV1-es lézerem van, de az űrhajótetemben LV2-es plazma ágyú, és akkor ingyen kicserélem... így aztán egy huszárvágással megoldva (kinyirva) a techtree áldásos jelenlétét. Kiváncsi vagyok, nagyon kiváncsi...
    A kinézet meg? Annyira nem gáz, takintve hogy ilyen űrdesing téren már nem sok újat tudnak mutatni, bár nekem ez már túl csicsás, árkádos feelingű... Úgy örülnék egyszer egy, a '60-as évek retro űrkorszakos gömböjded desing-ját mutató, fakó színvilággal rendelkező űrstrtégiát!
  • gyuri12 #3
    sztem jó az hogy egybe lehet építeni a zűrhajókat
  • Deffyant #2
    hát nem túl sok ezeknél undorítóbban kinéző űrhajót láttam eddig az biztos... Homeworld2 & Haegemonia rulz...
  • Morden23 #1
    Na gyerekek, na eeezt, na eeezt... na ezt kibaszottul várom.

    Bár bevallom, hogy amikor megláttam a címet ("Genesis Rising"), akkor egy fél pillanatnyi remény csillant fel bennem, hogy talán az Advent Rising folytatása, vagy valami (tudom, hülye vagyok).
    De legalább nem csalódtam. Musthave kategória lesz nálam.