Németh Szabolcs

Gothic III - egy minőségi sorozat folytatása

A JoWooD Productions-nál és a német Piranha Bytes-nál az év egyik legnagyobb durranása lassan elnyeri végső formáját. A Gothic III szeptemberben jön.

A Khrorinis-i kalandok után a Gothic III-ban a csodaszép Myrtanant fedezhetjük fel. A program saját fejlesztésű motort használ, ami jól látható a mellékelt képeken is. Hatalmas kiterjedésű élő környezet, több szálon futó játékmenet - mi döntjük el, hogy merre indulunk el, azaz mi leszünk a történet alakulásának a forgatókönyvírója -, sok-sok küldetés és rendkívül magas intelligenciával megspékelt karakterek százai várnak ránk a fejlesztők szerint.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morpeus #56
    Szerintem a Gothic nagyon is RPG. Sokan írják hogy nem, de ugyan azt csinálhatod benne mint a papíros formában. Az TES sorozat pedig szerintem nagyon gagyi. Nem egybefüggő a világ.Az egyész nagyon mű. Én is játszottam a morrowindel de nem tetszett.
  • virs lee #55
    De csak az Ultima után. :)
  • Zocsi #54
    Szééép... Asszem előveszem a G2-t megint, mert anno nem jatszottam végig. Kicsit nehéz volt nekem a harcrendszere. Talán az új gépemen is jobban fog futni!:P
    Egyébként maga a játék naon cool! Várom a hármat, már csorog a nyálam! Meg egyébként is RPG rulz!
  • Molnibalage #53
    Én azért szeretem igazán a Gothicot, mert SOKKAL jobban él a világ, mint a Morrowindben vagy a TES IV-ben.

    Bár azzal csak pár órát toltam, de gáz volt, hogy a főváros piac eészén volt két boltos egy sétáló őr és passz. Még mindig csak útjelzőtáblák az emberek.. Meg hangulata sem volt. A MIII-at is a Gothic után kezdtem tolni. Nem kellett volna. Csiáltam, csináltam, de kurva unalmas volt. Valahol 22-dik szint táján meguntam és unistall.

    A G2-t MEGINT (kb. 5-ödjére + 1szer kieggel is) végigtoltam, hogy ráhangolódjak a követekező részre....
  • psishock #52
    Föladom xD , belefáradtam Morden23.
  • Morden23 #51
    Megintcsak nem azt mondtam, hogy a Diablo nem RPGnek van besorolva, hanem azt, hogy nem RPG :)

    Annyi köze van a Diablónak az RPG-hez, mint Somának a jó nőhöz.
  • psishock #50
    mondtam már hogy értem :DD, teljesen együtt tudol érezni a te álláspontoddal is, egyszerûen az én érzéseim máshonnan indultak, nem a papírostól. Mások a viszonyítási érveim ;)

    Szegény Diablót meg ne verd már veresre xD, keress rá akárhol, mindenhol role-playing -nek van besorolva, és egyike volt a nagy ugródeszkáknak a cRPG-k ben. Mindenféle awardok, "RPG game of the year" titulusok, és rengeteg ember aki még ma is játsza)
  • irkab1rka #49
    RPG(főnév) Role Playing Game. Szerepjáték. A játékos megszemélyesit valamit vagy valakit, szerepet játszik. Klasszikus felfogásban ül valahol pár hasonló érdeklődésű humanoid társaságában és gyakorlatilag egy könyvet írnak, megszemélyesítve a szereplőket ( a játékmester akár többet is). A mai számítógépes játékgyártási businessben RPG: minden, amiben az életerőn kívül XP néven csík van. Mit kell ezen problémázni :) Örülök, hogy nem a seggem hívják RPG-nek.

    Rókusfalvy Pál Gábor meg keményen rábaszott :)))) (no offense)
  • Morden23 #48
    Nem azt mondtam, hogy nincsen benne öröm, vagy hogy nem tudom élvezni, hanem azt, hogy nincsen semmi közük a papíron játszott igazi szerepjátékhoz. Ettől még nem szarok, csak nem azok.
  • Morden23 #47
    Nem kell rájuk új kategóriát kitalálni, csak annyi, hogy ->számítógépes<- szerepjáték. Ez elmondja, amit kell. Asztali szerepjáték természtesen létezik, hiszen ott az emberi tényező a legfontosabb, és pont ez az, ami hiányzik a számítógépes játékokból.

    Ettől függetlenül egy Diablónak például köze nincsen a szerepjátékhoz, hiszen a karaktered SZEMÉLYÉNEK nincsen jelentősége a történet szempontjából. A Gothic-ban azért annyi megvan, hogy kaszttól, hozzáállástól és cselekedetektől függően a történet NEM VÁLTOZIK (mert ez nem lehetséges), de idomul a játékos "igényei" szerint.

    Ha a Diablót szerepjátéknak nevezzük, akkor a már beszüntetett (óriási szívfájdalmamra) Wing Commander sorozat harmadik és negyedik része több lehetőséget kínál... ott dönthettél legalább két-három-négy lehetőség között, és aszerint haladt a történet.