Móricz Krisztián

Nincs gond a S.T.A.L.K.E.R. háza táján

A napokban az egész internet tele volt a S.T.A.L.K.E.R. project körüli problémával.

A helyzetet nagyban nehezítette az is, hogy hivatalos sajtótájékoztatás nem volt sem a kiadó sem pedig a fejlesztőcsapat részéről. A csapat vezetője Oleg V. Javorszkij azonban mára megelégelte a sok mellébeszélést és hadat üzent a pletykák terjesztőinek, ugyanis hivatalosan megcáfolta az értesüléseket. Elmondta, hogy a játék fejlesztése körül semmilyen gond nincs, az tökéletes összhangban zajlik a THQ-val közösen, és a S.T.A.L.K.E.R. állapota hamarosan eléri a béta fázist.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Kiemelte, hogy a pletyka alapjául szolgáló elbocsátások a dizájnercsapatot érintették és ott is a 40 főből csupán öt embertől voltak kénytelenek megszabadulni. Ők azonban nem férhettek hozzá a játék forráskódjához, így nem kell tartani attól, hogy egy pre-béta változat kerül ki a netre.

A kérdés már csak az, hogy mennyire lehet hinni a kijelentéseinek - vagy csak a jövőben megjelenő, akár hibáktól hemzsegő játék eladásait féltette? Nem elhanyagolható tényező az FPS körül kialakult hype, mivel már kiadás előtt hatalmas példányszámot értékesíthetnek - de vajon van még olyan ember aki előrendeléssel befizetné rá a pénzt?

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • phunky #17
    Pff valószinüleg azért fényezem mert megvan rá az okom.
    Epic-es tagok még nem igazán valottak szégyent játék fejlesztésben ut vonalon,de cáfolj meg ha nem igy van.

    "a stalker singlés rpg fps keverék lesz." gondolom ezt hallottad vhol v olvastad vhol ugyanugy mint azt is h "hamarosan elkészül a stalker 2005.okt22."

    "a reméltnél is többet csuszik a stalker 2005.okt.31."

    "leghamarabb 2007 márc-ápr körül jön ki 2006.feb.06"

    Arról h fps rpg lessz annyit h kb annyira bizti h megjelenik 2007-ben.
  • Sanyix #16
    Imádom amikor egy nemlétező játékot fényezne, és összehasonlítják egy más játékkal. Az ut egy multi s hentelős iqlight fps, a stalker singlés rpg fps keverék lesz.
  • greg Doom #15
    Jelenjen már meg!!!
  • phunky #14
    hát h az ut 2007 porig alázza a stalkert az is tuti,minden formában. Bár lehet h grafikailag még a 2004 is.
  • janyikzs #13
    Mindkettő FPS ha jól tudom, de szólj, ha tévednék!

    Nem is a sztorira gondoltam, hanem a technikára, az engin-jükre!
  • sweech #12
    az ut meg a stalker tök más tészta sazl szerintem hülyeség összehasonlítani a kettőt
  • Blasta #11
    Hát egen. Mennyivel lenne kidolgozottabb, átfogobb, NAGYOBB világa ennek a játéknak, mint pl. egy Morrowind-nek vagy Ghotic-nak? Ezek a játékok már azóta szépen elkészültek, hatalmas világgal, kerek sztorival, szép grafikával és akár folytatásuk is született...

    A stalker egy átcseszés, DNF kategória már. El lehet felejteni (ne legyen igazam...).
  • Neurotoxin #10
    Én azt lesz*rom, hogy minek lenne ill lesz az ellenfele. Magáért storyért és a hangulatért fogom MEGVENNI(igen)/fogják megvenni mások, ha egyáltalán kész lesz....Itt a játék témája a lényeg!
  • phunky #9
    hmmmmm.... mit hittél 4-5 év? Eddig nem igazán hallottam olyan gémröl amit 4-5 évi fejlesztettek volna. jah de mégis Duke Nukem 4ever.
  • Blasta #8
    Most majd fél év csend, majd újabb halasztás jön, így megy már évek óta. Emléxem, két éve emiatt a gém miatt cseréltem procit, lapot, VGA-t, mert akkor is éppen béta fázisba ért volna a jáétk és be volt ígérve a fél év múlva esedékes megjelenés...