Móricz Krisztián

Kész a Quake 4!

Elkészült az új Quake, amely meglepetésre egy napon jelenik meg egy másik sikervárományos FPS-el. Véget ért ugyanis a Quake negyedik részének fejlesztése és a végleges verzió aranylemezre került. A sokszorosítás már javában zajlik és az Activision október 18-án adja ki a játékot. A dátum azért is meglepő, mert a F.E.A.R.-t is ezen a napon helyezik el a boltok polcain. Az eddig vacilláló FPS rajongók most még nagyobb dilemmába kerültek, hiszen el kell majd dönteniük, hogy melyik dobozt vigyék haza a számítástechnikai boltból - jó esetben mindkettőt megvásárolják.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egyébként érdemes tudni, hogy a Doom 3 továbbfejlesztett motorjára épülő Quake 4 volt az első Quake játék, amelyet nem az id Software, hanem a Raven Software készített. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az előbbi végig felügyelet alatt tartotta a munkálatokat.

A játék történetébe valahol a Quake 2 végénél kapcsolódunk be és ismételten Matthew Kane tengerészgyalogos bőrébe kell bújnunk. A kiforrott egyjátékos mód mellett a fejlesztők természetesen nem hanyagolták el a multiplayer opciót és a Q3 netes kódját továbbfejlesztve készítették el azt.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoli Zoltan #13
    Szori Area 51-hez.
  • Zoli Zoltan #12
    Az egyik legjobb játék az utóbbi időkből hasonlóan a Boiling Point és az Area 41-hez.
  • vegallomas #11
    Még 2 hét és mehet a Hardcore hent :P Nyammmm...
  • KOKIKO #10
    nekem ez a müfaj nem jön ve (quake)
  • Matyóhímzés #9
    Az a baj, hogy rájöttek a cégek, hogy mekkora pénz van a játékiparban. Ugyanarra a sorsra jutott ez a szakma is, mint a hollywood-i "film" gyártás. Csak a mennyiség számít, nem a minőség.
    Néha azért felbukkan 1-2 eredeti game, ugyanúgy ahogy vannak jó filmek is, de ez sajna köbö 10%.
  • Matyóhímzés #8
    Most megmondom, hogy a tipikus igen várt, de megjelenés után hatalmassat csalódást okozó tucat hentelős, zéró eredetiséget felmutató játék lesz. Kb 2 éve az összes szörny hentelős game ugyanarról szól. Szar történet, nulla hangulat (jobb esetben kb 30 perc bejövős, utána unalmas "ötletek"), csili-vili grafika, üres belső.
    A játék fejlesztők között, most naggyából arról szól verseny, hogy ki tud rondább szörnyet rakni a játékába. Pfujj.
  • Akuma #7
    "Az eddig vacilláló FPS rajongók most még nagyobb dilemmába kerültek, hiszen el kell majd dönteniük, hogy melyik dobozt vigyék haza a számítástechnikai boltból - jó esetben mindkettőt megvásárolják."

    30000 forint 2 játékra vagy 200 forint SMS?? amiben akár "hozzácsomagolnak némi bonusz játékot :-)
    ideje lenne már rádöbbennie a gyártóknak, hogy ez így nem jó a felhsználóknak! persze a gyártó így meggazdagszik... az embernek nincs joga letöltenie, de erkölcstelen áruk van, ezért erkölcsileg mégiscsak letöltöm a játékot :-(
    pedig tudom, hogy helytelen, de nem én vagyok az oka az árának... és ha elitélnek ezért akkor jogilag ítélnek el, bár még a bíró is tudja, hogy nekem van igazam, mert az erkölcs a jog felett áll...

    bocs fiúk csak most jöttem etika óráról :-)
  • tehen_m #6
    Eddigi videók alapján köze sem volt a q3-hoz (mármint a single .)
    Q2 és doom3 keveréke.

    Valamit nagyon félrenézhettél.
  • janyikzs #5
    Akkor lehet igazán sikeres, ha az egyszemélyes mód sztorijá, megvalósítását sikerül ötletesre megoldani.
  • janyikzs #4
    Már nem tudom hol, de láttam belőle ingame videót, hát, mintha egy quake3 felturbózott mod-ot láttam volna, a látványvilág (helyszínek), a hangok tisztára a 3. részhez hasonlítanak. A mozgás is a réginek tűnik. Az egészben a grafikai kinézet a plusz, mást nem igazán fog hozni, sajnos.