Hörcsöki Szabolcs

A sebhelyes arcú - 2005 a maffiás játékok éve

Alig múlt el az Electronic Arts által kavart vihar, amit a Keresztapa című játék bejelentésével tett, a Radical Entertainment és a Vivendi egy másik, talán kevésbé híres film, a Sebhelyes arcú alapján készült játék első képeivel borzolja a kedélyeket.

Brian De Palma 1983-as filmjében szintén Alfredo James Pacino játszotta a főszerepet, így a mostani játékban ismét alaposan kiveszi a részét, olyannyira, hogy nem is vállalta a Godfather szinkronmunkáit (nyilván a szerződése kötelezte erre). Annyit még tudni kell a filmről, hogy Oliver Stone véste papírra ezt a nyolcvanas években, a miami alvilágban játszódó történetet.

Klikk
ide!
Klikk
ide! Klikk
ide!

A játék egyébként Tony Montana "kalandjait" dolgozza fel, a képek tanúsága szerint meglehetősen GTA-klónos formában. A klónozás önmagában egyébként nem baj, a másik híres gengszteres-autós játék (Driv3r) is ott vérzett el, hogy az irányítása nélkülözte a Rockstar által kitapotott ösvény kényelmességét. Mindenesetre a képek alapján nem lesz okunk panaszra, mert lesz itt minden: digitálisan modellezett Miami a nyolcvanas évekből, rajongók képmásai a bűnözők között (tavaly decemberben zajlott a fotózás, az első hét szerencsés rajongó arcképe bekerült a játékba!).

A feladat - legalábbis a napvilágot látott előzetesek szerint - itt is hasonló lesz, mint a többi külsőnézetes gengszterjátékban: oldd meg az egymásra épülő küldetéseket. A játék megjelenése szeptember folyamán várható PC-n, PS2-n és Xboxon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Vice City rules!