SG.hu

Steam Deck riválison dolgozik a Lenovo

A Legion Go nagy, 8 collos kijelzővel és Switch-szerű levehető vezérlőkkel rendelkezik majd.

A Lenovo Legion Go nevű készülék lesz a vállalat tervezett válasza az olyan kézi PC-s játékgépekre, mint a Steam Deck, a ROG Ally és a Ayaneo csúcskonzoljai. A kategória a PC-k/konzolok és a mobiltelefonok közötti rést tölti ki, és a streaming térnyerésével nem könnyű a helyzete. A három nagy bizonyos mértékig hasonlít egymásra, és hátrányaik is számosak. A Windows 11-alapú Legion Go az AMD Phoenix processzorain fog alapulni, a 8 collos képátlója pedig 1 collal méretesebb, mint a Valve és a ROG készülékeinek kijelzője. Az eszközről készült első fotókon szembetűnő a hatalmas állvány, erejére pedig a hátul lévő hatalmas szellőzőnyílások utalnak. A fotók egy olyan fontos funkciót is megmutatnak, amely megkülönbözteti a készüléket a konkurenciától: Switch-stílusú levehető kontrollere lesz. Persze nem ez lenne a legelső ilyen hordozható PC-s játékeszköz, például a közösségi finanszírozással elkészült OneXplayer tavaly hasonló kialakítással rendelkezett.


A levehető vezérlők azt is jelentik, hogy tévére vagy monitorhoz dokkolás esetén sem kell külön vezérlőt vásárolni és/vagy elővenni, illetve a kezek egymástól tetszés szerinti távolságban tarthatók. A kontrollereken négy oldalsó és négy hátsó gomb van a már megszokott analóg botkormány mellett. A jobb oldali vezérlőn található az eszköz egyetlen touchpadje is - a Steam Decken kettő, míg a ROG Ally-n nincs ilyen -, valamint egy félig rejtett, közvetlenül a legfelső gombok alá rejtett görgetőkerék. Láthatunk még 2 USB-C portot (egyet alul, egyet felül), egy bekapcsológombot, egy fejhallgató-csatlakozót, + és - gombokat a hangerő beállításához, valamint egy micro-SD foglalatot.


A dizájn tehát az összes versenytárs legjobb tulajdonságait egyesíti: a gombok elhelyezkedése a Rog Allyhoz hasonló, a kontrollerek leszedését a Switchről másolták, a trackpadot pedig a Steam Deckről. A Legion Go megjelenése annyiban mégis meglepő, hogy alig pár hónapja adta fel a cég a gombokkal és hűtőkkel ellátott Legion termékcsalád Android-alapú játéktelefonjait egy "játékportfólió konszolidáció" részeként. Nem látszik, hogy miben lenne most más a helyzet a PC-s játéktámogatással, mint korábban volt a Legion telefonoknál. Az, hogy a Lenovo próbálkozása felveheti-e a versenyt a Steam Deckkel vagy ROG Ally-ivel olyan dolgokon múlik majd, mint az akkumulátoros üzemidő, a súly, a teljesítmény és a mindent eldöntő ár. De valószínűleg nem a Lenovo lesz az utolsó hardvergyártó, amely le szeretné utánozni a Switch és a Steam Deck sikerét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Nem értik.
    Senki sem érti.

    Eddig is voltak portable PC-k, ez után is lesznek. A Steam Deck a szoftvere miatt lett sikeres. Mindegy, hogy milyen hardvert csinálsz, ha nem Steam OS fut rajta, hanem Windows, akkor csak szopni fogsz vele.