Gyurkity Péter

Új előzetest kapott a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart Of Chornobyl

A játék végleges változata már nincs nagyon messze, ezzel hosszú időszak zárulhat le.

Az ukrán illetőségű GSC Game World meglehetősen régen dolgozik a címben szereplő sorozaton, hiszen annak első példánya eredetileg még 2007-ben bukkant fel, akkor még egy teaser formájában. A túlélést előtérbe helyező horrorjátékok műfajában sikerült komolyat alkotniuk, a Clear Sky és a Call of Pripyat után viszont hosszú szünet következett, amelyet most zárhatnak végre le.

Legutóbb még a nyár folyamán számoltunk be arról, hogy videót kapott a Stalker 2: Heart of Chornobyl, azóta viszont ismét csend honolt a cég háza táján. Tekintettel arra, hogy ezen második címet még 2010-ben jelentették be, két évvel később viszont leállt a munka a fejlesztésen, igencsak hosszú szüneten vagyunk túl, bár a címben szereplő játékot 2018-ban már szintén beharangozták. Azóta dolgoznak tehát az Unreal Engine alapjaira épülő alkotáson, amely most kapott egy újabb előzetest, ezt pedig alább beágyazva is megtekinthetjük, természetesen Csernobil környékén menekülve a zombik és egyéb lények elől.


A videó alapján egy kellően tágas világba csöppenünk majd, ami a fenti motor bevetésével magyarázható, hiszen az Unreal Engine 5 révén igencsak nagy, 8x8 km-es térképeket alkalmazhatnak, ezek között pedig a „level-streaming” segítségével zökkenőmentesen váltogathatunk a játékmenet során. Az eredeti tervek alapján ugyan múlt áprilisban jelent volna meg a játék, erre azonban nyilván nem került sor, az elsődleges ok viszont ezúttal a háború kirobbanása volt, ezt tehát egyáltalán nem tekinthetjük puszta kifogásnak.

A munkát azóta Csehországba vitték át, a prágai stúdióban dolgoznak az utolsó simításokon, a játék pedig idén, 2023-ban jelenhet meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frekvency #3
    a régi stalker kajálgatós volt, nem tudom ezzel mi lesz a heylzet
  • Frekvency #2
    elég jól néz ki, letisztult, átlátható
  • Ellaberin #1
    Azt hiszem ez lesz az a játék, ami miatt gépet kell fejlesztenem. De lehet, hogy számomra csak yt walkthrough marad...