Ötvös Tibor

Franchise-rekordot döntött a Call of Duty: Modern Warfare

A tavaly megjelent Call of Duty: Modern Warfare a széria legsikeresebb része.

2019. október 25-én jelent meg a Call of Duty: Modern Warfare, mely az Activision mai bejelentése szerint a franchise anyagilag legsikeresebb része lett. Pontos számokat nem ismerhettünk meg, de az kiderült, hogy az eltelt egy év alatt (sőt, kevesebb, hiszen szeptember 30-ig nézték az adatokat) több fogyott belőle, mint bármely másik korábbi fejezetből.

Az is kiderült, hogy eme vásárlás kétharmada digitális formában történt és feltehetően a Warzone dobta meg az eladásokat. Az is nyilvánossá vált, hogy a 2018-as Black Ops 4-hez képest hétszer több órát töltöttek a Modern Warfare világában és PC-n tízszer annyi az aktív játékosállomány, mint a 2018-as fejezetnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zombee #2
  Azért ez így elég harmatos nézőpont. Ezeknél a játékoknál az online miatt van a bevétel, az egyjátékos részt 5-6 órája karcsú 60€-ért. Az online rész feltörése meg mindig is macerásabb volt, mint pusztán a DRM. Bár sok játékból az egyszemélyes rész sem elérhető, vagy csak sokára. Mortal Kombat 11 ma sincs, Red Dead Redemption 2 is az elmúlt hetekben érkezett. De jól is van ez így.
  Egy kiadónak nem is az számít, hogy ne törjék fel a játékot, úgyis feltörik. Az a nem mindegy, mikor. Az első hetek, hónapok a legfontosabbak eladás szempontjából, akkor veszik a legtöbben, ráadásul teljes áron vagy pici akcióval.
  De engem nem zavar, ha valamit sosem törnek fel, ez egy hobbi, ha úgy tetszik luxus, nem kötelező játszani. Ha meg játszol, vedd meg. Ha PC-re, konzolra telik, pár játék is bele kell, hogy férjen, ha meg ezen múlik a megélhetés, többet kell dolgozni meg tanulni.
 • monk00 #1
  Csak azért tudott ennyi pénzt hozni, mert még nem törték fel a játékot. Gondolom akik ebben járatosak azok kaptak egy csomó pénzt hogy ne is foglalkozzanak vele. Mert azt nem hiszem el hogy egy év alatt ne tudta volna valaki megcsinálni. De ezen kívül van még egy pár játék amihez nem nyúltak. És most nem a játék online részére gondolok. Ilyen szempontból ez is kezd megváltozni. Rájöttek hogy jobban megéri nekik ezeket az embereket megvásárolni, mint, minden ében elbukni egy csomó pénzt. Mert nem tudnak olyan védelmet kifejleszteni amit fel ne tudnának törni. Azért sok játék ki kerül így is a torrent oldalakra...
  Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.11.03. 04:16:45