Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Project Cars fejlesztőinek konzolja

A Slightly Mad Studios bemutatta izgalmasnak tűnő konzolját, mely a Mad Box nevet kapta.

A Project Cars fejlesztője, a Slightly Mad Studios az év elején, elég nagy meglepetésre, bejelentette konzolját, mely a Mad Box nevet kapta. A hír azért is meglepő, mert a Nintendo-Sony-Microsoft elég komolyan lefedi a piacot és még a Steam saját gépe sem volt képes megtörni ezt a nagy egységet. Mindenesetre ma meg is mutatták, hogyan fest majd a gép és ahogy látható, több színben is kapható lesz majd.

Ian Bell, a csapat vezetője annyit árult el a Mad Box-ról, hogy a premierre még 3 évet kell várni. Azonban az erőviszonyokat tekintve, a konzol olyan erős lesz, mint az akkor összeállítható legerősebb PC. Az ára pedig a következő generációs konzolokkal lesz összhangban. A hardverről még nem árult el semmit Bell, így várjuk a részleteket.Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ellaberin #6
  Ez még egy concept art, semmi több. Ráadásul egyszerre háromfélét jelentettek meg - még ha itt nem hozta le az SG.
  A hardverre szép nagyokat mondtak, de semmi konkrétum, jéták nuku, stb. Szóval láttunk, hallottunk már ilyenek és szépen sorban hamvába holt. Ne legyen igazam, de ez olyan Háry Jánosi bejelentés és nagyon olyan érzésem van, hogy semmi más, mint a stúdiónak egy kis hírverés, köztudatba kerülés - ingyen. :P
 • NEXUS6 #5
  Khmmm. azt vettem észre, hogy komolyabb cégek előbb kiadnak valami hw spoecifikációt, estleg jönnek egy álleejtős demo-val, meg pár komolyab exkluziv bejelentéssel. Aztán pár hónappal a kiadás előtt a dizájnt is megmutatják, mert ugye egy célhardvernél hogy kisméretű maradjon nagyon át kell gondolni, hogy mit és hogyan raknak bele.
  Mondom a nagyok így szokták.

  Szal erre a még nem tudjuk, hogy milyen harveren mi fog futni, de a doboza így fog kinézni.... nos inkább nem mondok semmit.
 • Voltan #4
  Egyrészt, ez bitang ronda... De az egy dolog. Fontosabb, hogy konzolokat jellemzően nem a csúcspécék szpekjéhez mérik be, főleg amiatt, hogy játékkonzolt nem tudsz egy bizonyos ár fölött adni, az emberek nem veszik meg, van egy lélektani határ. Gamer pc-t jórészt nem casual arcok vásárolnak, és ők pontosan tudják, hogy mit akarnak, és kapnak a pénzükért, az egy kvázi "profi" réteg, ott hajlandóak szignifikánsan többet költeni a hobbira. Konzolokat viszont nem csak hc gamerek vesznek, hanem "átlagemberek" is, mert a gyereknek tetszik, vagy csak úgy, mert néha leülne egyet lövöldözni, vagy autózni, Namost, ezek egy bizonyos szint fölött már nem nyúlnának a zsebükbe, mert nem érdekli őket a felbontás, meg az FPS, ők csak játszani akarnak, de nem egy 250-300 + ezres konzolon.

  Ez megköti a gyártók kezét, nem véletlen, hogy a konzolokat jellemzően veszteséggel árulják, ezt próbálják kompenzálni a játékok árával, illetve az egyéb szolgáltatásokkal.

  Ráadásul a vas önmagában még nem elég. Az Xbox One X ár-erő arányban nagyon ott van, ráadásul a Microsoft "egyszer megveszed, minden platformra megveszed" taktikája, valamint a 360-as címek elérhetősége eléggé szimpatikus, míg a Sony a bitang jó exklu címeivel nyeri meg a saját rétegét. A Nintendo meg Nintendo :D Szóval egy ilyen piacra benézni egy tök új versenyzőként igen rizikósnak tűnik... Ami még működhetne - bár szintén rizikós - az az, ha tényleg valami olyan technikai megoldással, újítással robbannának be, amire még senki nem gondolt, vagy amit mindenkinél jobban csinál. Pl. egy olcsó, de erős, és szoftveresen támogadott VR, amit el lehetne képzelni. Csakhogy a jelek szerint erről nincs szó, szóval nem valami bíztató ez a tervezet sztem.
 • bunny #3
  A piac nem azalapján dönt, hogy kinek mekkora a fark... akarom mondani legerősebb a hardvere, hanem hogy milyen tartalom van rá. A PS4 semmivel nem jobb az XBOX-nál, viszont vannak olyan psonly húzónevek rá, hogy már csak amiatt elgondolkozik a nép a vásárlásán. Ez nincs meg az XO-nál. Vagy legyen olyan hardver elem, ami miatt megveszik - mint anno a WII esetén, ami ugye vérgagyi grafikával bírt viszont a kontroller elvitte a hátán. A kinect sajnos ezt már nem tudja megadni, nem véletlen jött ki az XO-ból is a kezdezi only kinect verzió után a kinect nélküli is.
  Szóval kihozhatnak bármilyen erős hardvert, ha nem lesz rá olyan tartalom amiért az emberek megőrülnek, be fog bukni.
 • bdzsana #2
  Nyilván az ésszerűség határain belül. Nem fognak belerakni 6 2080TI-t.
  Amikor egy éve vettem gépet, akkor közel az akkori legjobb hardvert raktam bele 1080TI, i7 8700k, 16gb ddr4, 500gb ssd + 2tb hdd
  körülbelül 550 volt. Persze rakhattam volna bele mindenből többet és nagyobbat csak játékok szempontjából nem adott volna többet semmivel.
  Ha kb ennyi összegből összeraknak egy konzolt az jóval erősebb lenne mint egy ps vagy xbox generáció a saját idejében ami kb 150-170 szokott lenni kezdéskor. Ez emiatt lehet 250-300.
  Én látom, hogy működhet ez, de k.rva nehéz lesz nekik.
  Ha ezzel egyidőben jön majd ki az új xbox és ps, még ez mindig 2x erősebb lesz ha betartják az igéretet, ami adhat nekik egy löketet. A tartalom még a szük keresztmetszet, mennyi és milyen címeket tudnak magul mellé állítani.
 • Merwenus #1
  "Azonban az erőviszonyokat tekintve, a konzol olyan erős lesz, mint az akkor összeállítható legerősebb PC."

  Persze, gondolod, ha most *nem* a legerősebb PC ára is simán eléri a 2 milliót, akkor majd 150k-200kért fogják adni....