Ötvös Tibor

A GTA 5 minden idők legjövedelmezőbb szórakoztatóipari terméke

A GTA 5 a maga 6 milliárd dolláros bevételével lenyomott minden más szórakoztatóipari terméket.

A Grand Theft Auto 5 2013 szeptemberében jelent meg és azóta folyamatosan az eladási listákon tanyázik. Ennek eredményeképpen pedig folyamatosan dönti meg a különböző eladási rekordokat, de ma igazi mérföldkőhöz ért a Rockstar, feltehetően jó darabig folytatást nem kapó programja. A GTA 5 ugyanis ma elérte a 6 milliárd dolláros összbevételt, ami annyit jelent, hogy minden szórakoztatóipari terméket maga mögé utasított a játék.

Egyetlen zene, film, könyv vagy játék sem volt képes ekkora bevételt hozni, így ezzel bizonyára a GTA hatodik részére még bőven kell majd várnunk. Az eladott példányszámokat tekintve azonban még "csak" a harmadik helyen szerepel, hiszen a 90 milliós darabszám a bronzhoz volt elég. A Minecraft 144 millióval és a Tetris pedig 170 millióval vezeti a listát. A kérdés, hogy a Red Dead Redemption 2 képes lesz akár csak megközelíteni ezt a teljesítményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #5
    A GTA 5 esetében sem tisztán a játékeladásokból van a bevétel. Az online tele van mikrotranzakciókkal és a sok idióta milliókat dug a Rockstar zsebébe a semmiért.
  • cateran #4
    Hat szerintem sem kellene, ugyanis abban vastagon benne vannak a kiegeszitok, mikozben semmi azok fejlesztesi koltsegeibol....
  • Etinger #3
    Hosszú éveken át 1 milliárd dollár folyt be a Blizzardnak belőle. Miért kell butaságokat beszélni? A GTA V egy nagyszerű játék persze, de a WoW legalább ekkora, ha nem nagyobb kaliberű név a piacon.
  • Bal0924 #2
    Fel sem ér a GTA-hoz..
  • bandypappa #1
    WoW?