Ötvös Tibor

Görögországba megy az Assassin's Creed sorozat?

Újabb korszak merült fel a 2019-es Assassin's Creed kapcsán, ezúttal az ókori Görögország került szóba.

Melyiket választanád?
 • Dynasty, irány Kína!
 • Ragnarök, hajrá vikingek!
 • Empire, görögbe készülök
 • Egyik sem, világháborús fejezet kell!
Az idei Assassin's Creed részek a korábbi fejezetek feljavított változatai lesznek. Ma már meg is jelent a Rogue új kiadása, de elméletileg az Assassin's Creed III Remastered is készül a Ubisoft berkeiben. Emellett a rajongókat azonban a legjobban a következő, teljes értékű rész foglalkoztatja, mellyel kapcsolatban már több feltételezés is napvilágra került. A legkevésbé valószínű a Dynasty megjelenése, hiszen a kínai korszak egyszer már szerepelt a franchiseban. A rajongók számára bizonyára a viking mondavilág lenne a legizgalmasabb és személy szerint én is erre tippelnék.

Ma azonban Liam Robertson, a méltán népszerű Unseen64 sorozat házigazdája (ebben a videósorozatban olyan projektek után mennek a készítők, melyek végül nem jelentek meg) a Ubisoft belsős forrásaira hivatkozva elárulta, hogy a 2019-es Assassin's Creed az ókori Görögországba kalauzolja majd el a játékosokat. A dolognak egyébként lenne értelme, hiszen az Origins nagyon nagy sikert aratott és így valamilyen módon még össze is lehetne hozni a két epizódot.Az Empire alcím nem először bukkan fel a Ubisoft berkeiben, hiszen anno az Origins kapcsán is ezt a címet emlegették. Robertson szerint ez nem véletlen, hiszen az új epizód fejlesztése az Origins-szel együtt indult el - sőt, egy darabig arról volt szó, hogy Egyiptom mellett Görögország is része lesz a tavalyi résznek. Végül azonban a szétválasztás mellett döntöttek a kiadónál és így szinte adja magát a már feltehetően a készítők által is rendesen megismert korszak. Ráadásul a The Discovery Tour is a vártnál nagyobb sikert aratott, így a mondavilág helyett egy valós korszakra van szüksége a csapatnak, hogy ismét el tudja sütni ezt a DLC-t.

Robertson szavára érdemes figyelni, hiszen az Origins is nála bukkant fel első alkalommal, az ő forrásai bizonyultak valósnak. Mivel csak jövőre jön az új fejezet, így a hivatalos leleplezésig még biztosan várni kell - hacsak az E3-on meg nem lep mindenkit a stúdió egy teaser-rel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bakkerman #7
  +1 Az fix siker lenne
 • Ender Wiggin #6
  anélkül elég üres lett volna mindkét epizód. mint a semmilyen AC III.
 • NEOreg3 #5
  csak vikinges részt ne, elegem van a hajókázásból az Assassins Creedekben
 • H3nG #4
  Gondolom a roma-i idokre gondolnak, azthiszem akkor makedonia provincia volt a neve. De nem hiszem hogy barmelyik gorog orulne neki ha igy neveznek :D
 • hawkie22 #3
  A vikinges rész nem hangzana rosszul. Egyébként nem úgy volt, hogy az Origins egy trilógia elsö darabja, ahol a 2. rész az ókori görög világba, a 3. meg az ókori Rómába kalauzolna el minket?
 • gosub #2
  Ókorban nem volt Görögország, önnálló városállamok voltak, amik még egymással is háborúztak.
 • Pluskast #1
  Én leginkább egy Japánban (a szamurájok világában) játszódó résznek örülnék.