Ötvös Tibor

Exkluzív interjú a Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans fejlesztőivel

Sikerült leszervezni egy interjút az olasz Trinity Team csapatával, akik jelen pillanatban is a Bud Spencer and Terence Hill - Slaps And Beans projekten ténykednek, de azért válaszoltak pár kérdésre egy pofa hagymás bab mellett.

Magyarország az egyik legnagyobb Bud Spencer - Terence Hill rajongói bázissal rendelkező ország, ezt a televíziós ismétlések és a nem is olyan régi szoboravatás is remekül példázza. Éppen ezért kezeltük kiemelt figyelemmel a tényt, hogy az olasz Trinity Team elindított egy Kickstarter projektet, melyben az első Bud Spencer - Terence Hill játékot akarják megalkotni. Ez sikerült is, a Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans már elérhető a "korai hozzáférés" berkeiben és a próbakör után fel is vettem a kapcsolatot a készítőkkel, hogy megtudhassam, miért és honnan jött az ötlet, illetve mit jelent számukra a duó. Érthető módon elég elfoglaltak, de végül sikerült létrehozni az interjút, így hazánkban egyedül nálunk nyilatkoztak a programmal kapcsolatban.

Először is köszönöm az interjút és gratulálok a játékhoz. Meséljetek kicsit magatokról! Honnan jött a fejlesztői csapat ötlete?

Éveken át dolgoztunk közösen, mindig valamilyen játék fejlesztésében vettünk részt, de csak bizonyos részletekbe avattak be minket. Az ilyen munkával töltött napok után elmentünk egyet sörözni és mindig szóba került egy esetleges Bud Spencer és Terence Hill játék. Ez éveken át csak ötletnek bizonyult, míg az olasz indie játékos portál, az Indievault elindított egy "Spaghetti Western" fesztivált. Megláttuk a lehetőséget és gyorsan el is készítettük a Fagioli (magyarul Babok) demót, mely egy beat'em up volt Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével. Ez a demó olyan sikeresnek bizonyult, hogy elkezdtünk komolyan gondolkodni a teljes játék lehetőségében. Miután sikerült megszerezni a két színész támogatását, így elindítottuk a Kickstarter kampányt is 2016-ban. Szerencsére ez remekül sikerült, így most már csak erre a játékra kell koncentrálnunk! Ezután meg is alapítottuk a Trinity Teamet.

Nehéz volt megszerezni a két színész engedélyét? Terence Hill személyesen is látta a projektet?

Szerencsére nem volt nehéz megszerezni. Nagyon büszkén mondom, hogy a mi játékunk volt az a projekt, melyet a két színész utoljára láthatott együtt! Az engedélyt is azonnal megkaptuk, ez azonban hatalmas felelősséget is rótt a nyakunkba. De nagyon örülünk, hogy a rajongók is élvezik a programunkat.

Gondolom ti is nagy Bud Spencer - Terence Hill rajongók vagytok. Megkérdezhetem a korotokat? A két színész nagy hatással volt a saját korosztályomra és csak érdekelne, hogy honnan jött számotokra az ötlet.

A 30-as éveinket tapossuk! És igen, hatalmas Bud és Terence rajongók vagyunk! Az ötlet mindig is ott volt a fejünkben és számomra csak az a meglepő, hogy ez korábban senkinek nem jutott eszébe. A verekedéseik és a humoruk egyszerűn kiáltott egy játék után! Az első terveket és ötleteket pedig egy jó adag hagymás bab fogyasztása közben vetettük papírra. De persze volt ott sör is!


Miért a Kickstarter? Az emberek bizalma egy időben nagyon megrendült az adakozós oldalban, miután sok csaló bukkant fel. De nektek sikerült 200 ezer dollár feletti összeget összeszedni. Ez volt a terv is? Elég a fejlesztésre?

Számunkra mindig is az volt az alapvetés, hogy rajongók készítenek egy játékot rajongóknak. Nem akartuk, hogy egy nagy kiadó beleszóljon abba mit hogyan csináljunk. Ezzel lehet, hogy több példányt adnánk el, de ugyanakkor elvehetné a szellemiségét a projektnek és ezt az áldozatot nem vállaltuk be. A rajongók támogatása hozta létre a játékot és ez teszi még hihetetlenebbé számunkra a történteket. 200 ezer dollár soknak tűnhet egy nem szakmabeli számára, de figyelembe véve a projekthez kapcsolódó jogok megszerzésének költségét (és az adókat), a megmaradt összeg viszont nem elég egy kis csapat egy éves költségvetésére. Így mi is beraktuk a saját pénzünket, de abszolút elégedettek vagyunk az eredménnyel!

Old-school játék old-school hősökkel. Ez jutott eszembe, miután kipróbáltam a címet. Miért esett a választásotok erre a retro-megvalósításra?

Két dolog miatt: először is az általuk bemutatott verekedések szinte könyörögtek egy beat'em up játékért. A második, hogy nem csak a filmjeik előtt szerettünk volna tisztelettel adózni, hanem az akkoriban népszerű játékok iránt is. Szerettük volna, ha a mostani közönség megismeri, milyen játékokkal ütöttük el az időnket akkoriban, mikor a mozikban ment a "Kincs, ami nincs".

Tetszett az ötlet, hogy a legnépszerűbb filmek helyszíneit járhatjuk be. Miután megjelent a teljes játék, érkeznek majd különböző DLC-k extra helyszínekkel?

Rengeteg új tartalmat szeretnénk még betenni a programba és terveink szerint folyamatosan támogatjuk majd a játékot frissítésekkel és ingyenes tartalmakkal. A fórumon várjuk is a jelzéseket, hogy mik azok a dolgok, amiket a rajongók látni szeretnének és ezeket, mivel ők adakozták össze a pénzt, ingyen tesszük majd elérhetővé.

A visszajelzések többnyire pozitívak, de azért akadnak kritikus bejegyzések is. Ezek többnyire az autóversenyzéssel kapcsolatosak. Terveztek ezen változtatni?

Igen, az említett versenyt például már javítottuk! Ahogy az előbb mondtam, nagyon komolyan vesszük a visszajelzéseket és folyamatosan próbáljuk finomítani a már meglévő lehetőségeket is!

Van már hivatalos megjelenési dátum?

Február végéig biztosan a Korai Hozzáférés berkeiben maradunk. Tudjuk, hogy sokak számára gyanús ez a válasz, de most teljesen őszinte leszek: mi egy kis csapat vagyunk, akiket azonban hajt a szenvedély és van tapasztalatunk is a fejlesztésben. A program nem tökéletes, de folyamatosan próbáljuk javítani a felmerülő gondokat. Sok csapat adja ki a játékát, majd elkezdi különböző javításokkal és frissítésekkel játszhatóvá tenni a programját, de mi nem ezt az utat választjuk! Inkább haladunk lassan, de biztosan!

Köszönöm az interjút és a Puffin adjon mindent lebíró akaratot!

Köszönjük a támogatást és a lehetőséget és ne felejtse senki Magyarországon: A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!