Ötvös Tibor

Mass Effect Andromeda - fajok jönnek-mennek


A Mass Effect Andromeda világából kimarad pár korábban ismert faj, de kapunk helyettük újakat.

A Mass Effect Andromeda kétségtelenül a 2017-es év egyik legjobban várt alkotása, melyhez ma ismét érkezett pár érdekes információ. Először is kiderült, hogy nem minden, korábban már látott és esetleg meg is kedvelt faj tér vissza a negyedik fejezetben. Ez mondjuk érthető, hiszen 600 évvel a harmadik rész után és pár galaxissal távolabb járunk majd, de azért biztosan akad, akiknek hiányozni fog a kimaradók valamelyike: Quarian, Geth, Batarian, Vorcha, Hanar, Elcor, Drell és Volus. A biztos visszatérők között ott vannak az emberek, asarik, salarianok és turianok. Ők mind saját kolonizációs tervekkel és létszámmal érkeztek. A kroganok nem, velük csak elvétve akadunk össze.

Ezen felül bemutatkozott a csapat harmadik tagja, Cora, aki szintén ember. Ezzel már kialakult egy emberi hármas, szóval aki szeretné az eredeti emberi triót felállítani (Shepard - Kaidan - Ashley) az megteheti. Cora egyedi képessége, hogy képes egy biotic pajzsot maga és a csapat köré vonni. Aki járt már a Mass Effect univerzumban az tudja, hogy ez több mint hasznos képesség lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yagami #12
    Mennyire lesznek elvágva a Tejút-rendszertől? Hát galaxisokra, kedves barátom...
  • Sequoyah #11
    Kivancsi vagyok, hogy egyaltalan tudni fognak-e arrol, hogy mi tortent a reaperekkel. Egy masik galaxisban persze fuggetlenul tortennek az esemenyek, de azert bizonyos dialogusok valtozhatnak elvben attol fuggoen, hogy mi volt a korabbiak vege.
    Kerdes, hogy mennyire vannak elvagva a tejutrendszertol.
  • Sequoyah #10
    Ezt mar elegge kiveseztek mas forumokban, hogy a "haldoklo nap" avagy sotet anyag teoria az egy nagy 0. 1 vagy 2 kuldetesben merul fel egyaltalan, akkor sem mint fontos elem, csak mint mellekesen megemlitve. A vegso tortenetnek sokkal sokkal jobban megagyaztak az elso ket reszben.
    Es sokkal ertelmesebb is lett, mint a tobbi lehetoseg, mert ennek meg valosagalapja is van.
  • Evoluti0N #9
    Az volt a legnagyobb probléma, hogy írót váltott a játék a harmadik részben és a nem azt a szálat vitték tovább, amit az első két rész írója elképzelt. Ez a fő oka annak is, hogy bizonyos szálak lezáratlanok maradtak. Ott van például a gyanúsan gyorsan "haldokló" nap, amiből aztán nem lett semmi a harmadik részben.
  • CairoJack #8
    OFF: Valószínűleg RAJTAD KÍVÜL mindenki olvassa a cikkeket, és még egyszer, magukat a cikkeket, és nem csak a címüket. Ha egy cikk címe alapján próbálsz meg véleményt alkotni, ne csodálkozz, hogy hülyét csinálsz magadból.
    Minek szólsz hozzá olyan cikkhez, amihez lövésed sincs?
    (Leszámítva azt, hogy jogod az van hozzá, persze. :) )

    On: teljesen logikus lépés: a Geth akkor tájt nem volt konszenzusban, sem túl barátságos az organikusokkal, a Kroganoknank is volt némi populációs problémájuk, a Quarianok pedig 300 év alatt sem tudtak kolonizálni egyetlen bolygót sem. A többi felsorolt faj pedig nem túl barátságos, együttműködő, vagy hasznos (esetleg kalandvágyó).

    Szerintem tuti az lesz a sztory, hogy a reaper invázió/fenyegetés miatt indul el az exodus, egy afféle "B" tervként, hogy biztosítsák a túlélést akkor is, ha a reapereket nem sikerül legyőzni. A túlélést egy olyan galaxisban, ahol a reperek nincsenek jelen.

    A csapat valószínűleg a ME3 előtt indul el, így teljesen mindegy, hogy mit döntött a játékos a végén, nem lesz hatással az új karakterekre.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2016.11.28. 19:01:12
  • Paddy #7
    A második ME rész sztori terén nagyon rendben volt. Olyan szálak maradtak függőben, amitől letettem a hajamat. Erre mi történt? Kaptunk egy jó indulattal is erősen közepes harmadik felvonás, elegendő libsi üzenettel és a legpocsékabb lezárással, ahol tök mindegy volt, hogy toltad végig, az eredmény ugyan az lett.
    Nagyon remélem, hogy az Andromédában legalább annyira befolyásolhatjuk a döntésünkkel a sztorit, mint az első és a második részben.
  • Ender Wiggin #5
    A cikk címére utaltam. Más a cím, és más a cikk szövege. Ahogy mindig.
  • Lokker #4
    Nem baj. Majd legközelebb sikerül. :)
  • Sequoyah #3
    A 600 ev az altalad linkelt cikkben is benne van. Ennyire figyelmetlen nem lehetsz.
  • robi3 #2
    Elvileg a shadow broker idején indultak el és 600 év hibernációban voltak