Ötvös Tibor

Csúnya nagy bukás lehet a Mafia 3


Elemzések szerint 8 millió darabot kellene eladni a Mafia harmadik részéből a sikerhez, de még az első millió sincs meg.

Hosszú várakozás után végre megjelent a Mafia harmadik része, mely sajnos nem olyan minőséget képvisel mint amit vártunk. A kiadó is hatalmas elvárásokat támasztott a játékkal kapcsolatban, azonban sajnos a kritikai oldalát biztosan nem sikerült teljesíteni. Rengeteg hibával rendelkezik a program, de a legrosszabb, hogy hamar unalomba is fullad a gengszter-mese.

Egy korábbi 2K alkalmazott pedig most érdekes számokat hozott nyilvánosságra. "A Hanger 13 éveket és dollárok milliót költötte a Mafia III elkészítésére és a mostani értékeléseket látva kizártnak tartom, hogy valaha is visszahozza a kifizetett összeget (nagyjából 8 millió példányt kellene értékesíteni teljes áron ahhoz, hogy nullszaldós legyen a program, de még az 1 milliót sem érte el)". Ez számosítva nagyjából 480 milliós kiadást jelenthet, ami kicsit túlzónak tűnhet. Ám ha részleteiben nézzük a játékot, akkor csak a zenéket tekintve is hamar összejön pár 10 millió. A Rolling Stone Sympathy for the Devil című száma például többször is elhangzik a játékban és csak viszonyításképpen a Mercedes másfél millió dollárt fizetett azért, hogy egyetlen reklámjában használhassa a dalt. Szóval kíváncsian várjuk, mi lesz a gengszter-sztori vége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #10
    "...mely sajnos nem olyan minőséget képvisel mint amit vártunk..."
    Őőőőő, de!
    Én ezt vártam, mivel kb. ezt nyújtja mostanság a "játék ipar".
    0, trágya játék. Fos hegyek 3 dollár 30 cent fejleszési, 100+ milliós marketing költséggel.
    Amerikai módi.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2016.11.03. 19:04:19
  • NEXUS6 #9
    Nekem a grafikával volt rögtön gondom, ne mondja már senki, hogy ilyen 5+ éves grafikával kell egy új játékot kiadni.

    De a GTAV sikere sem feltétlenül a hihetetlenül változatos küldetéseken, vagy a soha nem látott sztorin alapult. Valójában a 3 föszereplő viszonylagosan kidolgozott és konzisztensen végig vitt karakterén, párbeszédein.

    Az a dúrva, hogy abban a hasonló költségvetésű mozik is sorra hasalnak, pedig a játékoknál ez egy viszonylag új követelmény. Ha nem lett volna a GTAV akkor a Maffia3 még akár jól is szerepelhetett volna.
  • Timbu #8
    Azért csak lett volna róla egy-két "picike" hír, ha valami ennyit ráver az eddig messze legdrágább GTA 5-re (265 millió).
    Persze ettől még lehet bukás, csak ez a cikk semmi olyan hiteles információval nem szolgál, amit eddig nem ismertünk.
  • Ender Wiggin #7
    Abból kiindulva, hogy a 2013-as Tomb Raider 8,5 milliós eladással profitot termelt (100 millióba került), a Mafia 3 valahol 100-125 millió között lehetett. Lehet, hgy ez lesz a 2K veszte? Ilyen léptékű bukta még egy EA-nek vagy Ubinak is fájna...
  • ReszegKoldus #6
    helyes, bukjon is
  • bakkerman #5
    "A Hanger 13 éveket és dollárok milliót költötte a Mafia III elkészítésére..."

    És mégis egy katasztrófa lett. Milyen lett volna a játék ha csak feleannyi ideig készítik,és feleannyi pénzből? Belegondolni is rossz.
  • Kandurex #4
    8 millió példány? Ha csak a felét kapják példányonként az is kb. 50 milliárd forint. Valami nagy baj van a számításaitokkal...
  • PeeTeR #3
    nem attol lesz bukas meg rossz, hogy nem megy a potato pc -n
  • savior666 #2
    El sem indul a gepemen.
  • grebber #1
    Nem lehet, hanem már most az!