Ötvös Tibor

Lindsay Lohan kontra GTA - meglepő fordulat

Meglepetésre a bíróság jogosnak látta Lindsay Lohan indítványát, melyet a GTA 5 miatt adott be a színésznő.

Számos olyan perről hallunk, melynek egyedüli értelme, hogy egy lassan feledésbe merülő egykori színész vagy zenész egy sikerjátékot perel vélt vagy valós sérelmei miatt. A Grand Theft Auto 5 kapcsán a legismertebb összetűzés Lindsay Lohan-nel volt - pontosabban van. Eredetileg 2013 végén a színésznő azért indított pert, mert meglátása szerint a Grand Theft Auto 5 híressé vált promóciós plakátja és két küldetés igazából az ő életéből származnak, az ő kalandjait ábrázolják és mivel nem adott engedélyt a fejlesztőknek, így bíróság elé viszi az ügyet.

Akkor jót mosolyogtunk és szerintem sokan már azt gondolták, hogy a dolog le is zárult. Ma azonban friss hírek bukkantak fel az ügy kapcsán, melyek ráadásul kimondottan megleptek mindenkit. A Forbes-magazin beszámolója szerint ugyanis a New York-i Legfelsőbb Bíróság egyik bírája, Joan Kennedy befogadta a keresetet, mivel megalapozottnak látja a színésznő és ügyvédeinek beadványát.Elmondása szerint az alperes, a Take Two nem volt képes bizonyítani egyértelműen, hogy a képeken nem a felperes szerepel, pedig a kiadó mindent megpróbált annak érdekében, hogy cáfolják a szebb napokat megélt színésznő állításait. Az érdekessége a dolognak, hogy az ügy megfordulni látszik, hiszen eddig pont a GTA 5 rajongók és a fejlesztők tettek fel képeket, amin Lohan és a karakter szerepelnek, ám most a színésznő ügyvédei készítenek tökéletes fotókat és montázsokat, melyeken kiemelik a hasonlóságokat.

A Take Two végső húzásként arra hivatkozott, hogy az ügy már elavult, ennyi idő után pedig nem értik, miért ez a per, azonban a bíró szerint a kép a mai napig használatban van, így nem lehet szó elévülésről. Ha a kiadó elveszíti a pert, akkor nem kevés összeget kell majd kifizetnie, hiszen a kifogásolt küldetéseket pár millióan végigjátszották, az említett kép pedig az egyik legismertebb fotó, ami a GTA 5-höz készült. Ezek után várjuk a végeredményt - nem lenne meglepő egy peren kívüli egyezség sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zombee #17
  Jó hogy eszembe juttatta a kis hülye picsa a játékot, ideje megvenni a Steam-re. :)
  Nem mondom, hogy letorrentezek egy filmjét is mellé, mert az viszont ingyen se kéne. :)

  Nem tudom, kinek nagyobb reklám... :)
 • ugh #16
  Na akkor lesz della ujbol kokszra, majd kolagenre a szajba meg a szetbaszott arcaba, hogy ne legyen olyan mint a herezacsim csak olyan mint akit pofancsaptak.
 • Atisz #15
  Ismerni kéne a dolog hátterét, a Take Two érve mindenesetre (az ügy már elavult) egyértelműen nevetséges.
 • Zoliz #14
  Kiscsaj? Jajj, nem ismered te a nőket még eléggé.
 • Zoliz #13
  Nem feledni a szőke nős viccek igazak, persze 1-2 kivétel mindig előfordul. Lindzi tipikusan egy pénzre menő lotyó. Kell neki a kártértés és a médiafigyelem a testére.
 • Atisz #12
  "A Take Two végső húzásként arra hivatkozott, hogy az ügy már elavult"

  A kiscsaj ügyes, a Take Two meg keressen normális ügyvédet :P
 • asgh #11
  Az USA jogrendszerének az alapja a megfélemlités, erre játszik Lohan is, illetve az összes szabadalmi troll. Az USA-ban ugyanis a vesztes félnek nem kell kifizetnie a győztes fél perköltségeit, igy bármilyen abszurd vádaskodással is eredményt lehet elérni, hiszen a megtámadott fél választhat a méregdrága pereskedés vagy a kevésbé drága peren kivüli egyezség között.
  A huzavona általában addig tart, amig egy biróság be nem fogadja a keresetet, onnantól már biztosan bukó az ügy az alperesnek. Néhány szimbolikus esetben, főleg a többi hiéna elrettentése miatt egyes cégek még igy is vállalják a pert, hogy ha már ők úgyis szivnak rajta, a felperesnek se érje meg a buli, mert ők mindenképpen elmennek a végsőkig.

  Ebben az ügyben szerintem a Take Two inkább peren kivül fog megállapodni, bár az ügy által generált média felhajtás lehet, hogy ér annyit, hogy fedezze a perköltségeket.
 • Zsoltee_a_bator #10
  Azt nem ertem, hogy miert nem kerestek valami statisztat, aki sokkal jobban hasonlit. Nem lenne nehez es megoldana az egesz ugyet.
 • Zoliz #9
  Mivel a szőke nem olvas SG-t és magyarul se tud igy nem fog beperelni azt mondom fizessék le a lotyót. A GTA5 sikeréből odadobnának neki pár millát és befogja a száját végre.
 • NEXUS6 #8
  Baxus! Az évszázad híre! XD