Ötvös Tibor

A fáraók korában játszódik az új Assassin's Creed


A jelek szerint az Assassin's Creed idén nem kap teljes értékű folytatást, hiszen csak jövőre jön az egyiptomi epizód.

A Kotaku már számos alkalommal bizonyította, hogy ha Assassin's Creed játékról van szó, akkor a forrásaik csak a legritkább esetben tévednek. Az utóbbi pár évben szinte minden belsős információjuk igaznak bizonyult és éppen ezért érdemes (szinte) kész tényként kezelni a ma megjelent értesüléseket. A honlap ugyanis ismét belsős informátorokra hivatkozva árulta el az olvasóival, hogy a Ubisoft valóban pihenteti a sorozatot és 2009 óta első alkalommal 2016-ban nem kapunk teljes értékű folytatást a franchise-hoz.

A jelenleg csak Assassin's Creed: Empire címen futó program azért nem szerepel az idei felhozatalban, mert a Unity kapcsán a franciák megtanulták, hogy félkész állapotában még egy ekkora cím is csak egy bughalmaz és a rajongók bizony nem fogják elnézni nekik a hiányosságokat és gondokat. Éppen ezért idén meg kell elégednünk a Chronicles részeivel és 2017-ig várhatunk a valódi folytatásra. Az Empire ráadásul a kultikus és személyes kedvencemnek számító második részt veszi alapul, így elméletileg egy teljes trilógiát építenek az új főszereplő köré.



Az Empire még Egyiptomban játszódik, de a másik két rész közül az egyik szinte biztosan az ókori Rómát veszi alapul és feltehetően Görögország lesz a harmadik "áldozat". Ennél többet még nem árult el egyetlen forrás sem, de őszintén megmondva reméljük, hogy valóban így tesz majd a Ubisoft. Bármennyire is hangulatos lett a Syndicate, a franchise megfáradt és pihenőre van szüksége. Emellett pedig nem ártana ismét valami izgalmas korba tenni a címet és a gladiátorküzdelmekkel megspékelt római kaland vagy az egyiptomi éra mind érdekes lehetőségeket rejt magában.

A Ubisoft azonban idén is tartogat majd valami nagy durranást az év végi időszakra. Szintén a Kotaku értesülése alapján az Assassin's Creed hiányát a Watch Dogs 2 próbálja betölteni, mely San Francisco utcáin játszódik és egy új főszereplőt ismerhetünk meg benne. Aki azonban nem bírja Assassin's Creed nélkül, az a hivatalosan még be nem jelentett Assassin's Creed Collection-nal múlathatja az időt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nos #12
    Én megértem az érzéseidet, és azt, hogy mit gondolsz valóságosnak, de a valódi valóságban akkor is a feudális japánban alakult ki a Földön az egyik legfigyelemreméltóbb bérgyilkoskultúra. Persze nem száz szamuráj közé küldték őket.

    Nem értem egyébként miért hihetőbb egy bérgyilkos a lőfegyverek korában, hisz voltak bőven korábban is. És ott is a lopakodás volt az érvényes. Ha egy teljes vértezetben ücsörgő sisak nélküli lovagot hátulról meglepsz, és elvágod a torkát, akkor az a torok ugyanúgy nyiszálódik el, mintha egyébként pizsamában lenne. De az tény, hogy az AC-ben sajnos egy eltévedt terminátorunk van.

    Én is jobban örülnék, ha a game közelebb lenne egy kicsit mondjuk a thiefhez játéktechnikailag.
  • krisbart #11
    Hát sokkal hihetöbb egy bérgyilkos a löfegyverek korában ahol mondjuk a lopakodásnak kellene elötérben lennie sajna nem nagyon ezt látjuk de sokkal reálisabb minthogy berohansz 100 ninja közé és ledarálod őket,hát az egy jó nagy gagyiság lenne ha tetszik neked ha nem.
  • Nos #10
    ez most vicc, vagy komolyan gondolod?

    ninja, shinobi, mond valamit?

    annyira esélytelenek voltak, hogy éppen csak saját kultúrájuk volt :)

    Ami gagyinak tűnik az az, hogy a lőfegyverek korában valaki lehenteli a konyhakéssel a fél városőrséget. Mert az elmúlt részek ugye erről szóltak. Bostonban a britek olyan udvariasak voltak, hogy csak szép lassan töltötték meg a puskát, nehogy egyszerre túl sokan rámlőjenek. Mikor ott jártam a történetben, hogy már egy jó excpedíciós hadseregnyi katonát kinyírtam (szóval úgy 4-5 óra után) inkább hagytam a fenébe :)

  • Hoz_Hun #9
    Szerintem a Syndicate jó volt. Hangulata nagyon odatette magát és a főszereplő ikerpár is szerethetők voltak.
  • krisbart #8
    Szerintem a japán verzió az eléggé esélytelen mert nem hiszem hogy a szamurajok között sok esélye lenne egy bérgyilkosnak,kicsit gagyinak tünne.
  • Tinman #7
    Black Flag a Pirates! mellett a létező legjobb kalózos játék... szinte nem is igazi AC.
  • alyr2 #6
    Vegigtoltam mindet a black flagig(azt mar nem) de asszem a 3 volt a legjobb..azota 1 ora utan megszabadulok mindtol
  • Nos #5
    Szerintem az ókori triológia után elég esélyes.
  • dancingboy #4
    Japán legyen már végre. Kell annál jobb helyszín? Nindzsák , kardok , magas épületek , szép tájak, és még lehetne sorolni.
  • Nos #3
    Velence nagyon jó volt, Isztanbullal még elvoltam, de a többi nem jött be. Ez most tetszik, remélem nem basszák el :)